Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робота нова.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
209.57 Кб
Скачать

1 Етап: винекнення ситуації, яка вимагає прийняття рішення( поява необхідності формалізації методів менеджменту)

1.1. Проблема з погіршенням трудової дисципліни 1.2. Ця проблема може привести до зменшення продуктивності праці, до збоїв у виробництві. 1.3.Інформація повинна бути своєчасною, об’єктивною, достовірною, фінансовою, повною, довідковою.

2 Етап: збір і оброблення інформації щодо розроблених методів менеджменту

2.1. Збором інформації займається спеціально створена група працівників, діяльністю якої керує заступник директора з загальних питань.

2.2. Проводиться оцінювання зібраних даних, у результаті чого виявилось що погіршенням трудової дисципліни відбувається через постійні запізнення працівників на роботу. 2.3. Рішення повинне бути раціональним, найбільш економічним, чітким, реальним щодо виконання.

Зворотній зв'язок

З етап : виявлення та оцінювання альтернатив, закладених у розроблених методах менеджменту

3.1. Для вирішення проблеми пропонуються такі альтернативи: а)знімати з запізнюючих премії, вводити санкції; б) ввести картковий контроль в) звільняти багаторазово запізнюючих працівників.

3.2. Оцінювання альтернатив: а)може не дати очікуваних результатів, а також знизить вплив стимулів; б)буде чіткий контроль за працівниками, можна буде точно виявити скільки часу і хто був на робочому місці,але потребує фінансових затрат; в) хороших працівників на даний момент дуже тяжко знайти, та ще й за короткий термін.

4 Етап : підготовка та оптимізашя управлінського рішення, яке приймається (вибір альтернативи)

4.1. Варіант б) найкращий, оскільки він дасть змогу покращити контроль над усіма працівниками, точно нараховувати погодинну заробітну плату, слідкувати за роботою працівників.

4.2. Спеціально створена група формалізує результати проведених досліджень, шляхом формування проекту введення карткового контролю.

5 Етап: прийняття управлінського рішення (узаконення альтернативи)

5.1. Проект обговорюється директором, заступником директора з економічних питань, головним бухгалтером, заступником директора з загальних питань, заступником директора з виробництва, заступником директора з технічних питань, юрисконсультом.

5.2. Після обговорення директор його схвалює, затвердивши проект з окремими змінами та доповненнями. 5.3. Директор видає наказ про реалізацію проекту введення карткового контролю , для вирішення проблеми з погіршенням трудової дисципліни

6 Етап: реалізація управлінського рішення та оцінювання результатів

6.1. Директор та заступник директора з загальних питань укладають угоду з фірмою, яка встановить на підприємстві картковий контроль.

6.2. Заступник директора з загальних питань слідкує щоб кожен працівник отримав картку-пропуск.

6.3. Заступник з загальних питань перед директором звітує про позитивний вплив карткового контролю на підприємство.

Рис. 5. Процеси вироблення раціонального управлінського рішенця щодо проблеми погіршенням трудової дисципліни у ДП «Деревообробний комбінат»