Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Захист звіту.doc
Скачиваний:
136
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
492.54 Кб
Скачать

5.7. Відповідальність лабораторії

7.1 ВЛ в особі завідуючої ВЛ несе відповідальність за :

- діяльність лабораторії у відповідності з даним положенням та вимогами „Настанови з якості”

- об’єктивність і достовірність результатів вимірювань і аналізів

- забезпечення і дотримування правил охорони праці, життя, здоровя людей та охорони навколишнього середовища;

- зберігання документів, матеріальних цінностей і результатів вимірювань;

- ремонт, атестацію і повірку ЗВТ та обладнання;

- конфіденційність відомостей про результати аналізів, вимірювань, а також роботу підприємства;

- своєчасні внесення змін доповнень НД

- продовження проведення вимірювань по закінченню дії свідоцтва про атестацію. [ ]

5.8. Взаємовідносини, зв’язки

8.1 Лабораторія здійснює свою діяльність у контролі з керівництвом підприємства, має тісний зв’язок з підрозділами ДП „Черкасистандарт-метрологія” і органом атестації, районної та обласної санепідемстанції.

8.2 Лабораторія здійснює зв’язок з постачальниками сировини, матеріалів, споживачами готової продукції з метою вирішення питань, які мають відношення до її діяльності. [ ]

6.Система стандартизації та контролю якості продукції

На підприємстві діє нормативно-технічна документація, тобто стандарти, технічні умови на сировину, готову продукцію, допоміжні матеріали. Дана документація зберігається у кабінеті головного технолога. Під час проходження практики набула практичних навиків застосування стандартів під час оформлення технічної документації на обладнання підприємства.

Технологічні процеси виробництва томатів маринованих повинні здійснюватися відповідно з ГОСТ 12.3.002-73 «ССБТ. Процесы производственные. Общие требования безопасности».

Доставка сировини, напівфабрикатів, тари, відходів, готової продукції повинна здійснюватися відповідно з ГОСТ 12.3.009-76, ГОСТ 12.3.020-80.

Система опалення і вентилювання повинна забезпечувати виконання санітарно – гігієнічних вимог до повітря робочої зони за ГОСТ 12.1005-88.

Під час практики ознайомилася із характером аналізів, які проводить лабораторія. Здійснюється вхідний контроль підготовки води, фасування, маркування.

Результати всіх досліджень та аналізів лаборант заносить у спеціальний журнал, де вказує назву досліду, результат, норму, час проведення аналізу.

Перелік основних організаційно – методологічних і нормативних документів, що стосуються порядку та методів проведення випробувань в галузі акредитації, наведені в Паспорті лабораторії. [ ]

7. Науково-дослідна робота

У відповідності з результатами маркетингових досліджень ринку готової продукції, керівництво видає завдання старшому технологу по покращенню якості та розробці нових видів готової продукції. Це дає підставу для підбору і впровадженню у виробництво нових видів допоміжних матеріалів.

Відповідальність за виконання робіт по впровадженню нових видів допоміжних матеріалів покладена на старшого технолога

Підприємство на даний час займається впровадженням у виробництво концентрованих соків нових видів ферментних препаратів та допоміжних матеріалів. Затверджується документація на нову продукцію з метою використання її у виробництві.

На підприємстві використовуються сучасне обладнання і сучасні методи виробництва.

На агрокомбінаті „Пуща – Водиця „ раніше виготовляли вино, потім цей цех закрили. На теперішній час його можна переробити і використовувати як консервний цех. За рахунок цьго приміщення можна збільшити обсяг виробництва соків, повидла, соусів, а отже і отримувати більший прибуток а звідси випливає, що можна вдосконалюва техніку, для кращої роботи всього цеху, а отже і отримувати більш якісну продукцію. [ ]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]