Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Захист звіту.doc
Скачиваний:
134
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
492.54 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, МОЛОДІ І СПОРТУ україни Національний університет Харчових технологій

Кафедра технології консервування

Звіт проходження технологічної практики на апк «Пуща Водиця»

Виконав студент ТК – ІV – 6 Г.В.Коваленко

Керівник практики, доцент Г.М.Бандуренко

Київ - 2012

Анотація

Звіт містить сторінок, таблиць, принципові технологічні схеми,

2 аркуші графічної частини.

Мета виконаної роботи: полягає в розширенні,поглибленні,зміцненні одержаних в університеті теоретичних знаннях та доповнення їх вивченням виробничої діяльності сучасного консервного підприємства,а також безпосередньо участю у виробничому процесі.

Об’єкт розробки: виробництво овочів маринованих.

У наведеному звіті проходження виробничої практики зібрано й проаналізовано відомості про основні техніко-економічні показники роботи заводу, про роботу технологічних ліній основних цехів та допоміжних служб, енергетичного господарства та з роботою заводської лабораторії.

На основі отриманих даних обґрунтовано технологію та наведено лінію виробництва томатів маринованих продуктивністю 20 тонн за зміну. Кількість продукції виготовленої за сезон становить 5, тис. тонн (14,27 моб).

В звіті наведено

Ключові слова: маринад, томати, залива, технологічна схема, температура, режим, консерви, АПК «Пуща Водиця»

ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………….

1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА …………

2. ОСНОВНІ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ ПОКАЗНИКИ …………...

3. ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПЛАН ТА ЕНЕРГЕТИЧНЕ

ГОСПОДАРСТВО …………………………………………………

4. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА

4.1. Характеристика сировини і допоміжних матеріалів …………..

4.2. Опис технологічних схем виробництва консервів ……………

4.3. Утилізація відходів ……………………………………………..

4.4. Вимоги стандартів до готової продукції ………………………

5. ЗАВОДСЬКА ЛАБОРАТОРІЯ …………………………………..

6. СИСТЕМА СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА КОНТРОЛЮ

ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ …………………………………………...

7. НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА ………………………………

8. ОХОРОНА ПРАЦІ І НАВКОЛИШНЬОГО

СЕРЕДОВИЩА ………………………………………………….

9. ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ …………………………………

ВИСНОВКИ ……………………………………………………….

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ……………………………………………

ВСТУП

Консервна галузь харчової промисловості на сьогодні є високоперспективною. Консервні підприємства випускають широкий асортимент продукції із натуральних плодів, овочів та фруктів. Особлива увага звертається на удосконалення технології виробництва, впровадження більш продуктивного обладнання, підвищення біологічної цінності та смакових показників консервів, покращення якості продукції.

Агрокомбінат „Пуща – Водиця” є високорентабельним прибутковим багатогалузевим господарством. Виробнича спеціалізація:овочівництво закритого і відкритого ґрунтів,переробка (овочів,фруктів).Виробництво має цілорічний характер. Підприємство має власну розгалужену торгівельну мережу, утримує на своєму балансі розвинуту соціальну сферу. Станом на 1 січня 1999 року площа земельних угідь складає 424 гектари, у тім числі сільскогосподарських угідь – 300 гектарів (214 га садів і ягідників та 86 – ріллі ).

Повидло, соуси, компоти, маринади, різноманітні соки та напої плодоовочеві та м’ясні консерви, ковбаси і копченості, загалом 29 видів продукції пропонує нині переробний завод агрокомбінату „Пуща – Водиця” споживачам України.Вся продукція екологічно чиста. Пуща – водицькі соки набагато приємніші від продукції західних виробників.Ці соки вироблені на основі природніх компонентів і не містять шкідливих для здоров’я людини консервантів. Розглянуто теоретико-методологічні та прикладні аспекти конкурентних відносин у сільськогосподарському виробництві, систематизовано сутність конкуренції та конкурентоспроможності продукції овочівництва, показники її визначення та чиники підвищення на основі маркетингових досліджень.

Більше 30 найменувань продуктів пропонує агрокомбінат”Пуща – Водиця”. Томати, огірки, яблука, соки, і т.д. – все це радує не тільки своїм зовнішнім виглядом,а й відмінним смаком. Вся продукція, перш ніж з’явитися перед споживачем, проходить подвійну систему контролю якості.

1.ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА

В оточенні житлових масивів Шевченківського, Подільського та Мінського районів столиці, а також у Києво-Святошинському районі Київської області розмістилися території агрокомбінату «Пуща Водиця». В усіх сьогоднішніх здобутках тісно переплелася наполеглива праця кількох поколінь.

Офіційною датою заснування агрокомбінату "Пуща-Водиця" вважають 27 червня 1944 року, коли постановою Раднаркому за номером 720 було створено винрадгосп. Однак, як свідчать історичні джерела, корені господарства простягаються ще далі у давнину.

Виробнича спеціалізація: овочівництво закритого і відкритого ґрунтів, промислове грибівництво, садівництво, молочне і м’ясне тваринництво, переробка овочів, фруктів, грибів і м’яса. Виробництво має цілорічний характер. На ринки Києва, Київської області та інших регіонів України агрокомбінат постачає свіжу овочеву продукцію, гриби, фрукти, ягоди, плодоовочеві, грибні та м’ясні консерви, вітамінізовані соки й напої, м’ясо і молокопродукти, хліб і хлібобулочні вироби, квіти. Загалом, в асортименті підприємства налічується 118 найменувань продукції.

Розроблено пропозиції щодо прискорення розвитку підприємництва в овочівництві, становлення та функціонування ринку овочів. Узагальнено роль та місце служби маркетингу підприємства щодо підвищення конкурентоспроможності овочевої продукції, запропоновано систему показників оцінки якості продукції овочівництва на різних стадіях її надходдження до споживача. Встановлено напрями підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарського підприємства на базі економічної діагностики шляхом визначення його стійкості, запропоновано показники прогнозу розвитку овочівництва на прикладі агрокомбінату "Пуща-Водиця" Києво-Святошинського району Київської області на період до 2010 р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]