Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Захист звіту.doc
Скачиваний:
136
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
492.54 Кб
Скачать

Висновки

На агрокомбінаті «Пуща Водиця» працюють дві овочеві, сокова, мармеладна лінії, м’ясопереробний та коптильний цехи, хлібобулочний цех, а також макаронний цех, який нещодавно відкрили. Загалом 21 видів продукції пропонує нині переробний завод агрокомбінату „Пуща – Водиця” споживачам України. За ці роки праці, підприємство не тільки збільшило об’єми виробництва, але й значно розширило асортиментний ряд, основним принципом формування якого є вивчення попиту та пропозицій споживача.

Не беручи до уваги сучасні тенденції, спеціалісти агрокомбінату „Пуща – Водиця” не застосовують ніяких фарбників, консервантів, модифікованого крохмалю, та інших штучних добавок.Скуштувавши,соків та маринованих овочів виготовлених на агрокомбінаті „Пуща – Водиця” можна переконатися на власний смак:вони набагато приємніші від продукції західних виробників, адже вони вироблені на основі природніх компонентів і не містять шкідливих для здоров’я людини консервантів. Овочі і фрукти, використані для консервації, виростають на родючих ґрунтах агрокомбінату.

Під час проходження першої технологічної практики на агрокомбінаті „Пуща – Водиця” набула практичних навиків з ведення технологічного процесу на робочих місцях, ознайомилася із діяльністю даного підприємства, асортиментом його продукції, роботою заводської лабораторії, розширила та поглибила одержані в університеті теоретичні знання. Розглянула техніко-економічні показники, зробила аналіз генерального плану підприємства, побувала в його допоміжних цехах.

В консервному цеху агрокомбінату вже дуже старе обладнання,на мою думку доцільно було б обновити його новим,це набагато покращило технологічний процес та зекономило багато часу!Оскільки великого значення набуває впровадження технології безвідходної переробки плодів та овочів, то даному підприємству доцільно було б використовувати сировину більш високої якості, передові методів переробки, удосконалити організацію праці, впровадити комплексну переробку плодів та овочів, що значно зменшить кількість відходів виробництва. Також було б добре удосконалити каналізацію, закупивши новітнє обладнання.

Гармонійне поєднання новітніх технологій з вимогами державних стандартів, та висококваліфікованим персоналом – це і є результат виробництва екологічно чистого продукту консервованих овочів та фруктів.

Список літератури:

  1. Гончаренко Г.М., Дуб В.В., Гончаренко В.В. Технологічне обладнання. – К.: Центр учбової літератури, 2007 – 304с.

  2. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. Основи охорони праці. – К.: Основа, 2000. - 416 с.

  3. Лебедев Е.И. Комплексное использование сирья в пищевой промышленности. – М.: Лег. И пищ. Пром-сть, 1982 – 240 с.

  4. Сборник технологических инструкций по производству консервів. Т1. Консерви овощные. – М.: Консервплодоовощ, 1990, - 324 с.

  5. Справочник технолога плодоовощного консервного производства. – М.: Профи КС, 2001. – 478 с.

  6. Флауменбаум Б.Л., Кротов Е.Г., Загибалов О.Ф. та інші. Технологія консервування плодів, овочів, м’яса і риби. – К: Вища шк., 1995 – 301 с.

  7. Ситников Е.Д., Качанов В.А. Оборудивание консервных заводов.- М.: Лег и пищ.пром – сть, 1983. – 408

  1. «Харчові технології та інженерія»Методичні рекомендації.Бандуренко Галина Михайлівна

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]