Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Robocha_navchalna_programaZK.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
2.8 Mб
Скачать

Vііі. 1 Критерії оцінок

Оцінка 12 (98-100 балів) виставляється, якщо студент має системні, неординарні знання, використовує широкий арсенал засобів доказів власної думки. Вирішує складні проблеми (в тому числі самостійно визначені), з системно-науковим аналізом та прогнозуванням на основі здобутої інформації та її критичної оцінки. Викладає матеріал логічно і творчо.

Оцінка 11 (94-97 балів) виставляється якщо, студент має узагальнені знання та аргументовано їх використовує за умов суперечливої інформації, наукових концепцій і теорій. Знає та аналізує різні джерела інформації, вміє визначати і розв’язувати проблему з власними аргументованими судженнями в дискусії з іншими студентами. Використовує самостійно знайдені джерела та інформацію і спроможний визначити перспективи подальшого пізнання матеріалу.

Оцінка 10 (90-93 балів) виставляється якщо, студент має глибокі і міцні знання з умінням визначити суперечності і тенденції процесів та аргументованими висновками. Критично оцінює окремі факти, явища, ідеї. Використовує додаткові джерела та матеріали. Вміє розрізняти упереджену інформацію від об’єктивної та сприймати альтернативні позиції.

Оцінка 9 (85-90 балів) виставляється якщо, студент відповідає повно і творчо з аналізом та систематизацією інформації, її власною аргументацією загальновідомими доказами при оцінці дій, процесів, явищ. Чітко тлумачить поняття.

Оцінка 8 (80-84 бали) виставляється якщо, студент вільно, логічно і аналітично розкриває суттєві взаємозв’язки між фактами і явищами. Відповідь його повна і обгрунтована з деякими неточностями. Здатний до рецензії використаної літератури.

Оцінка 7 (75-79 балів) виставляється якщо, студент відповідає правильно і логічно з встановленням причинно-наслідкових зв’язків між фактами і теоріями. Висловлює власні думки і підтверджує їх прикладами. Використовує додаткові джерела. Правильно вживає поняття. Складає прості таблиці і схеми.

Оцінка 6 (70-74 бали) виставляється якщо, студент відповідає правильно з поверховим аналізом, певними висновками, висловлюванням власної думки щодо теми. Використовує, крім підручників, додаткові джерела.

Оцінка 5 (65-69 балів) виставляється якщо, студент уміє визначити поняття з помилками і неточностями. Самостійно викладає матеріал з прикладами і датами та аргументацією 1-2 аргументами. Відповідь непослідовна і нелогічна.

Оцінка 4 (60-64 бали) виставляється якщо, студент відповідає фрагментарно і описово за підручником без пояснень причин явищ і процесів, слабо орієнтується в поняттях.

Оцінка 3 (35-59 балів) виставляється якщо, студент відповідає кількома простими реченнями, які відтворюють окремі частини завдання.

Оцінка 1-2 (0-34 бали) виставляється якщо, студент відтворює деякі елементи об’єму матеріалу, має фрагментарне, нечітке уявлення про об’єкт з незначним відтворенням кількох термінів, явищ без взаємозв’язку між ними.

VIII. 2. Критерії оцінювання тестових завдань

Супінь "А" (до 12 балів)

Ступінь "В" (до 9 балів)

Ступінь "С" (до 5 балів)

Рівні

І

ІІ

ІІІ

І

ІІ

ІІІ

І

ІІ

Кількість питань

8

8

4

8

10

2

8

12

Кількість максимально можливих балів

2 (20%)

5 (40%)

5 (40%)

2 (20%)

5 (40%)

5 (40%)

4,5 (37,5%)

7,5 (62,5%)

Кількість балів за 1 питання

до 0,25

до 0,62

до 1,25

до 0,25

до 0,5

до 2,5

до 0,56

до 0,62

Якісні параметри оцінювання творчих завдань ІІІ рівня тестів:

Ступінь "А"

Критерії

Ступінь "В"

1,25

виставляється, якщо студент має системні, неординарні знання, використовує широкий арсенал засобів доказів власної думки. Вирішує складні проблеми (в тому числі самостійно визначені), з системно-науковим аналізом та прогнозуванням на основі здобутої інформації та її критичної оцінки. Викладає матеріал логічно і творчо.

2,5

1,1

виставляється якщо, студент має узагальнені знання та аргументовано їх використовує за умов суперечливої інформації, наукових концепцій і теорій. Знає та аналізує різні джерела інформації, вміє визначати і розв’язувати проблему з власними аргументованими судженнями в дискусії з іншими студентами. Використовує самостійно знайдені джерела та інформацію і спроможний визначити перспективи подальшого пізнання матеріалу.

2,2

1

виставляється якщо, студент має глибокі і міцні знання з умінням визначити суперечності і тенденції процесів та аргументованими висновками. Критично оцінює окремі факти, явища, ідеї. Використовує додаткові джерела та матеріали. Вміє розрізняти упереджену інформацію від об’єктивної та сприймати альтернативні позиції.

2

0,9

виставляється якщо, студент відповідає повно і творчо з аналізом та систематизацією інформації, її власною аргументацією загальновідомими доказами при оцінці дій, процесів, явищ. Чітко тлумачить поняття.

1,8

0,8

виставляється якщо, студент вільно, логічно і аналітично розкриває суттєві взаємозв’язки між фактами і явищами. Відповідь його повна і обгрунтована з деякими неточностями. Здатний до рецензії використаної літератури.

1,6

0,7

виставляється якщо, студент відповідає правильно і логічно з встановленням причинно-наслідкових зв’язків між фактами і теоріями. Висловлює власні думки і підтверджує їх прикладами. Використовує додаткові джерела. Правильно вживає поняття. Складає прості таблиці і схеми.

1,4

0,6

виставляється якщо, студент відповідає правильно з поверховим аналізом, певними висновками, висловлюванням власної думки щодо теми. Використовує, крім підручників, додаткові джерела.

1,2

0,5

виставляється якщо, студент уміє визначити поняття з помилками і неточностями. Самостійно викладає матеріал з прикладами і датами та аргументацією 1-2 аргументами. Відповідь непослідовна і нелогічна.

1

0,4

виставляється якщо, студент відповідає фрагментарно і описово за підручником без пояснень причин явищ і процесів, слабо орієнтується в поняттях.

0,8

0,3

виставляється якщо, студент відповідає кількома простими реченнями, які відтворюють окремі частини завдання.

0,6

0,2

виставляється якщо, студент має фрагментарне, нечітке уявлення про об’єкт з незначним відтворенням кількох термінів, явищ без взаємозв’язку між ними.

0,4

0,1

виставляється якщо, студент відтворює деякі елементи об’єму матеріалу.

0,2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]