Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA_osobliva_1 (3).doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Тема 8 . Злочини в сфері службової діяльності і професіональної діяльності, пов’язанної з наданням державних послуг. ( 2год.).

Поняття й система злочинів у сфері службової діяльності.

Поняття службового (посадового) злочини і його ознаки. Поняття й ознаки посадової особи. Службове (посадове) злочин і дисциплінарна провина. Відмінність службових (посадових) злочинів від суміжних суспільно небезпечних діянь.

Зловживання владою або посадовим положенням і його види. Відмінність корисливого зловживання владою або службовим становищем від розкрадання майна шляхом присвоєння, розтрати або заволодіння майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем. Зловживання повноваженнями посадовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно правової форми.

Перевищення влади або службових повноважень і його види. Відмінність перевищення влади або службових повноважень від зловживання владою або службовим становищем. Перевищення повноважень посадовою особою приватного права незалежно від організаційно- правової форми.Зловживання повноваженнями особами, що надають державні послуги.

Посадова підробка.

Посадова недбалість.

Хабарництво. Поняття хабара. Одержання хабара і його види. Дача хабара і її види. Умови звільнення від кримінальної відповідальності особи, що дали хабар. Посередництво в хабарництві. Мниме посередництво. Провокація хабара. Незаконне збагачення та його юридичні ознаки. Комерційний підкуп посадової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми. Підкуп особи,що надає державні послуги. Зловживання впливом.

Тема 9. Злочини проти правосуддя ( 4 год.).

Поняття злочинів проти правосуддя і їхня система.Злочину проти правосуддя, чинені посадовими особами. Свідомо незаконні затримка, привід або арешт. Залучення свідомо невинного до кримінальної відповідальності. Примус до дачі показань. Порушення права на захист. Постанова суддею (суддями) свідомо неправосудного вироку, рішення, визначення або постанови. Незастосування мер безпеки відносно осіб, узятих під захист. Розголошення відомостей про міри безпеки відносно особи, узятого під захист.

Злочину проти правосуддя, чинені особами, покликаними в чинність закону до виконання обов'язків, що сприяють здійсненню правосуддя. Свідомо неправдиві свідчення. Відмова свідка від дачі показань або відмова експерта або перекладача від виконання покладених на них обов'язків. Розголошення даних досудового слідства або дізнання. Невиконання судового рішення. Невиконання слідчим вказівок прокурора. Втручання в діяльність захисника або представника особи. Погроза або насильство відносно захисника або представника особи. Навмисне знищення або ушкодження майна захисника або представника особи. Зазіхання на життя захисника або представника особи у зв'язку з діяльністю, пов'язаної з наданням правової допомоги.

Злочину проти правосуддя, чинені відносно посадових осіб органів правосуддя. Втручання в діяльність судових органів. Погроза або насильство відносно судді, народного засідателя або присяжного. Навмисне знищення або ушкодження майна судді, народного засідателя або присяжного. Зазіхання на життя судді, народного засідателя або присяжного у зв'язку з їхньою діяльністю, пов'язаної зі здійсненням правосуддя.

Злочину проти правосуддя, чинені засудженими, а також особами, що перебувають під стражів. Відхилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі. Відхилення від відбування покарання у вигляді обмеження волі й у вигляді позбавлення волі. Злісна непокора вимогам адміністрації виправної установи. Дії, що дезорганізують роботу виправних установ. Втеча з місця позбавлення волі або з-під стражі. Втеча зі спеціалізованої лікувальної установи.

Злочину проти правосуддя, чинені іншими особами. Свідомо помилкове повідомлення про здійснення злочину. Перешкоджання явці свідка, потерпілого, експерта, примус їх до відмови від дачі показань або висновку. Приховання майна. Порушення правил адміністративного нагляду. Приховування злочину.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]