Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA_osobliva_1 (3).doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Задача №1

К., кандидат у депутати обласної Ради, найняв групу молодих людей під керівництвом А., в якості спостерігачів на виборчих дільницях. У день виборів, дізнавшись, що на одній з виборчих дільниць ситуація складається не на користь К., А. влаштував скандал, що перейшов у бійку. У ході бійки були повалені і поламані виборчі урни, а бюлетені, що проголосували, приведені в непридатність.

Кваліфікуйте дії А.

Задача №2

Заступник голови адміністрації району П., знаючи, що жителі села К. негативно налаштовані стосовно діючої адміністрації, розпорядився скасувати в день виборів усі рейси автобусів із села в райцентр, де розташовувались виборчі дільниці. Як причину зазначив недостатню кількість пального.

Кваліфікуйте дії П.

Задача №3

При проведенні збору підписів на користь кандидата А. член ініціативної групи Н., що працює секретарем паспортного відділу, внесла в передплатні аркуші дані громадян, що здали свої паспорти для вклейування фотографій. Свої дії вона пояснила тим, що в неї не було достатньо часу.

Кваліфікуйте дії Н.

Варіант: Н. діяла за вказівкою начальника ПВ РО УМВС України Т.

Тема 6. Злочини проти власності.

Злочини проти власності називаються передбачені Кримінальним кодексом України діяння , що посягають на економічні відносини власності. Тому студентам слід знати , що являють собою економічні відносини власності- це забезпечення суспільством і державою можливості володіти , користуватися і розпоряджатися предметами власності., а також розуміти, що право власності злочином не руйнується і не знищується.

Слід звернути увагу студентів на предмети злочинів протии власності до яких належать:

1. Майно;

2.Гроші;

3.Цінні папери.

Під час опанування теми треба звернути увагу на юридичні ознаки складів злочинів, з метою застосування правил кваліфікації стадій та множинності злочинів протии власності.

1. Поняття та види злочинів протии власності.

2.Поняття, форми та види викрадення за кримінальним законом України.

3.Загальна характеристика користливих злочинів протии власності.

4. загальна характеристика некорисливих злочинів протии власності.

ЗАДАЧІ :

1.Раніше судимий за крадіжку чужого майна Борисов близько 24-ї години проник через кватирку до продовольчого магазину.Оскільки відкрити йому сейф не вдалося, він взяв залишену у столі купюру вартістю 200 грн . і вистрибнув на вулицю. Там його затримали працівники міліції.

Кваліфікуйте дії Б.

2. Рибалки рибзаводу Хор і Тесля, перевозячи на завод виловлену рибу ними в річці, продали її на суму 1800грн , а гроші привласнили.

Кваліфікуйте дії Х. іТ.

3. Шофер автогаража Марин на прохання заліпи пообіцяв викрасти і продати йому 200 літрів пального а- 95. Вночі Марин проник до гаража і виніс 2 каністри по 40 літрів. При спробі винести наступні дві каністри він був затриманий.

Кваліфікуйте дії Марина.

Тема 7. Злочини в сфері господарської діяльності.

Заняття №1

1.Загальна характеристика та система злочинів у сфері господарської діяльності.

2.Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї;

3.Контрабанда.

4.Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

5.Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом;

Задача № 1

Громадянином С. біля банкомату „Імекс Банк” було знайдено кредитну картку. Не довго думаючи, він вирішив перевірити, чи є на даній картці будь-які кошти. Ввівши найпростіший код, який спав йому на думку (1,2,3,4), і який в подальшому виявився вірним, він зняв з даного рахунку 1500 грн.

Кваліфікуйте дії С.

Задача № 2

Заступник Голови адміністрації Ульяновського району Кіровоградської області Ш. розпорядився, щоб 2/5 частини наданих державою коштів для відбудови району передали на реставрацію Ульяновської Православної Церкви. Хоча розтрата цих коштів не була передбачена місцевим бюджетом.

Чи правомірні дії Ш.? Якщо ні, то кваліфікуйте його діяння.

Задача №3

П., в домашніх умовах, виготовив 4 срібні монети, що, як на перший погляд, мали колекційну цінність. В результаті чого він вирішив їх продати своєму знайомому, який розпочинав тільки діяльність колекціонера.

Як слід кваліфікувати дії П.?

Заняття №2

1Характеристика злочинів у сфері бюджетної системи України:

а) умисне порушення вимог законодавства про попередження і протидію легалізації ( відмиванню) доходів, отриманних злочинним шляхом чи фінансування т ероризму;

б) видання нормативно-правових актів які зменшують надходження до бюджету,чи збільшують затрати бюджету всупереч закону;

в) нецільове використання бюджетних коштів,здійснення розходів бюджету чи надання кредитів із бюджету без встановленних бюджетних призначень або з їх перевищ9енням

2..Злочини у сфері обслуговування споживачів та захисту їх прав:

Задача №1

Головний бухгалтер торговельно-закупівельної бази по постачанню дитячих, шкільних і лікувально-оздоровчих установ міськвиконкому Г., порушивши Закон, зменшила оподатковуваний прибуток, несвоєчасно перераховувала в бюджет прибутковий податок із заробітної плати, у результаті чого в бюджет не надійшло коштів на суму 18746 грн.

Вирішить питання про відповідальність Г.

Задача №2

Продавець магазину продажу тканин О. недоміряла покупцеві К. 0,8 м. бавовняної тканини.

Кваліфікуйте дії продавця.

Задача №3

Л., працюючи директором заводу, допускав випуск недоброякісного одягу у великих розмірах. На попередньому слідстві він заявив, що випуск недоброякісної продукції мав місце в результаті того, що заготівки, які отримав завод, були виготовлені із недоброякісної сировини. Це підтвердилося в результаті проведеної експертизи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]