Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA_osobliva_1 (3).doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Тема 5.Злочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації. ( 2год).

Розголошення державної таємниці. Втрата документів , що містять державну таємницю.Передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави

.Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Порушення правил міжнародних польотів.

Ухилення віл призову на строкову військову службу. Ухилення від призову за мобілізацією. Ухилення від військового обліку і військових зборів.

Тема 6. Злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого с самоврядування та об’єднання громадян. (2год).

Поняття і система злочинів проти авторитету органів державної влади..Відмінність даних злочинів від суміжних суспільно небезпечних діянь.

Наруга над державними символами. Незаконне підняття Державного Прапора України на річному чи морському судні. Незаконне перешкоджання організації чи проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій. Захоплення державних або громадських будівель чи споруд.

Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві.

Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу. Втручання в діяльність державного діяча. Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.Погроза чи насильство щодо державного чи громадського діяча. Умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу.

Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця. Захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника. Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок. Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради. Умисне знищення чи пошкодження майна службової особи чи громадянина який виконує громадський обов’язок.

Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи. Одержання незаконної винагороди працівниками державного підприємства, установи чи організації. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових обов’язків. Самоправство суспільно небезпечних діянь.

Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження. Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів. Незаконне

Тема 7. Злочини в сфері використання електроно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем і комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку. ( 2год.)

Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин ( комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку. Створення з метою використання,розповсюдження чи збут шкідливих програмних і технічних засобів, а також їх розповсюдження чи збут.

Несанкціонований збут чи розповсюдження інформації з обмеженим доступом, що зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах чи на носіях такої інформації. Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах чи зберігається на носіях такої інформації, скоєні особою, що має доступ до неї.

Порушення правил експлуатації електронно-обчислювальних машин ( комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку чи порядку і правил захисту інформації, яка в них обробляється. Перешкоджання роботі електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку шляхом масового розповсюдження відомостей електрозв’язку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]