Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA_osobliva_1 (3).doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Тема 9. Злочини у сфері господарської діяльності. ( 2 год.)

Загальна характеристика злочинів в сфері господарської діяльності.

Виготовлення, зберігання,придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї. Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнання для їх виготовлення. Контрабанда.

Незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва..

Заняття гральним бізнесом. Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Фіктивне підприємство. Протидія законній господарській діяльності. Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Умисне порушення вимог законодавства про запобігання та протидію легалізації ( відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.Порушення законодавства про бюджетну систему України.

Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів. Ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Порушення порядку здійснення операції з металобрухтом.Незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок.

Доведення до банкротства. Шахрайство з фінансовими ресурсами. Підроблення документів, які подаються для реєстрації випуску цінних паперів. Порушення порядку ведення реєстру власників іменних цінних паперів.

Випуск або реалізація недоброякісної продукції. Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару. Незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю. Розголошення комерційної або банківської таємниці. Незаконне використання інсайдерської інформації. Розголошення або використання не оприлюдненої інформації про емітента або його цінні папери. Приховування інформації про діяльність емітента.

Тема 10. Злочини проти довкілля.( 2 год.)

Порушення правил екологічної безпеки. Невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення. Приховування та перекручення відомостей про екологічний стан або захворюваність населення.

Забруднення або псування земель. Безгосподарське використання земель.

Порушення правил охорони надр.

Забруднення атмосферного повітря.

Порушення правил охорони вод. Забруднення моря. Порушення законодавства про континентальний шельф України.

Знищення або пошкодження лісових масивів. Незаконна порубка лісу. Порушення законодавства про захист рослин.

Незаконне полювання. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом. Проведення вибухових робіт з порушенням правил охорони рибних запасів.

Порушення ветеринарних правил. Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду.

Проектування чи експлуатація споруд без систем захисту довкілля.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]