Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA_osobliva_1 (3).doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Задача № 2

Наладчик комп'ютерної техніки в науково-дослідному інституті Д., який прибув на роботу в нетверезому стані, через недбайливість вивів з ладу принтер вартістю 450 гр, а також стер з пам'яті переданого йому для ремонту комп'ютера інформацію про результати експерименту, над яким протягом 10 місяців працював не тільки колектив інституту, але й співробітники інших наукових закладів.

Чи підлягає кримінальній відповідальності д. За злочин у сфері комп'ютерної інформації?

Задача №3

Є., підібравши пароль, увійшов через глобальну мережу в захищений розділ сервера СБУ України й скопіював інформацію, яка його цікавила. Дана інформація належала до державної таємниці.

Чи підлягає Є. кримінальній відповідальності.

Тема 17. Злочини у сфері службової діяльності.

1.Загальна характеристика злочинів у сфері службової діяльності.

2.Визначення понять: „службова особа”, „посадова особа”, „державний службовець”, за законодавством України.

3.Характеристика суспільно-небезпечних діянь, які утворюють хабарництво:

а) одержання хабара;

б) давання хабара,

в) провокація хабара

Задача № 1

Контролери електрозбуту Д. і В. виявили в будинках Н., Г. та Р. електроприлади, підключені не через електролічильники. Одержавши від згаданих осіб по 200 грн., вони знищили складені акти про накладення штрафу.

Кваліфікуйте дії вказаних осіб.

Задача № 2

Завідувач магазину райплодовочторгу Т. передав продавцям для реалізації яблука за підвищеною ціною: замість 2 грн. по 4 грн. за 1 кг. Лише за один місяць Т. внаслідок цього одержав 800 грн. прибутку. Продавці не знали , що продають яблука за підвищеною ціною.

Кваліфікуйте дії Т.

Варіант: Продавці знали, що продають яблука за підвищеною ціною, але матеріальної вигоди від перевищення встановлених цін не мали.

Задача № 3

Працівник міліції Г. затримав А. як підозрювану у вчиненні крадіжки хлібопродуктів на хлібозаводі. А. зауважила про безпідставність його підозрінь. Тоді Г. образив А. та двічі вдарив її по обличчю.

Чи є в діях Г. склад службового злочину і якого саме?

Чи зміниться кримінально-правова оцінка його дій, якщо буде встановлено, що А. справді вчинила крадіжку на хлібозаводі?

Задача № 4

Медичний реєстратор станції переливання крові К. протягом трьох років систематично видавала фіктивні документи – довідки донорів особам, які допускали прогули по роботі, за що одержувала від них «подяку» – 50-70 грн.

Чи є К. службовою особою? Як слід кваліфікувати її дії?

Задача № 5

Судом М. було засуджено за ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 364 КК за те, що він, зловживаючи службовим становищем інженера з техніки безпеки вагонного депо ст. Роздільна, вчинив службове підроблення – умисно з особистої заінтересованості не відобразив у річному звіті факти травмування чотирьох робітників.

Чи правильно вирішив цю справу суд?

Заняття № 2

1.Зловживання владою або службовим становищем, його відмінність від заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

2.Перевищення влади або службових повноважень.

3.Службове підроблення, відмінність матеріального підроблення від інтелектуального.

4.Службова недбалість.

Задача № 1

Начальник міськжилуправління Б. за винагороду та різні послуги допомагала окремим громадянам одержувати жилу площу поза чергою. Від К. вона одержала 2000 грн., від П. – три чайних сервізи, від М. – 3000 грн.

Кваліфікуйте діяння Б.

Задача № 2

Закрійник ательє по пошиттю жіночого одягу Л. систематично брав від замовниць певні суми понад вартість пошиття за «якісне» і «дострокове» виготовлення одягу.

Чи є Л. службовою особою? Дайте кримінально-правову оцінку його дій.

Задача № 3

Начальник залізничної поліклініки З. протягом двох років незаконно виписувала безплатні проїзні квитки своїй дочці-студентці та знайомим. Всього вона виписала 60 квитків на 1500 грн. Такі квитки повинні були видаватись для поїздок хворих робітників на медичні консультації.

Як слід кваліфікувати її дії?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]