Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROBOChA_PROGRAMA_osobliva_1 (3).doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Тема13. Злочини в сфері обігу наркотиків.

1.Загальна характеристика злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення.

2.Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

3.Характеристика злочинів, що посягають на встановлений порядок отримання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та обладнання для їх виготовлення.

4. Характеристика злочинних діянь, пов’язаних з виготовленням наркотичних засобів та інших предметів, небезпечних для здоров’я населення:

а) незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів;

б) незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту;

в) незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів;

г) незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин або отруйнихї чи сильнодіючих лікарських засобів.

Задача №1

Громадянин Молдови Г. був затриманий у пасажирському поїзді Одеса-Кишенів з пакетом наркотичних засобів (сухий морфін у кількості 200 гр.).

Кваліфікуйте дії Г.

Задача № 2

С. звернувся в правоохоронні органи із заявою про добровільну здачу коноплі, придбаної у громадянина Ш., що вирощував її на своїй садовій ділянці.

Чи буде С. притягненим до кримінальної відповідальності?

Кваліфікуйте дії Ш.

Задача № 3

П. й К., познайомившись із І., у якого був гашиш, вирішили купити в нього 800 гр. Згодом вони вирішили змінити своє рішення й домовилися між собою відібрати в І. гашиш. При зустрічі у встановленому місці К. кілька разів ударив І. по голові, а П. в цей час намагався зірвати з його плеча спортивну сумку, у якій перебував гашиш. Втручання громадян перешкодило ним заволодіти наркотиком.

Кваліфікуйте дії П., К. та І.

Задача № 4

Л., що гостював у К., побачив у підсобному приміщенні мішок з перетертими стеблами конопель. Скориставшись тимчасовою відсутністю К., він взяв близько 200 гр стеблевой коноплі. При спробі реалізувати їх на місцевому ринку Л. був затриманий.

Кваліфікуйте дії Л.

Тема14. Злочини в сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову і мобілізації.

1.Характеристика злочинів у сфері охорони державної таємниці та конфіденційної інформації:

а) розголошення державної таємниці;

б) втрата документів, що містять державну таємницю;

2. Характеристика злочинів, що посягають на недоторканність державного кордону:

а) незаконне переправлення осіб через державний кордон України;

3. Характеристика злочинів, які порушують порядок комплектування Збройних Сил України, що забезпечує її обороноздатність:

а) ухилення від призову на строкову військову службу;

б) ухилення від військового обліку або спеціальних зборів.

Задача № 1

М., працівник науково-дослідницького інституту України, з метою доопрацювати деякі наукові розрахунки, таємно виніс за межі інституту документи, що містять інформацію, яка становить державну таємницю. По дорозі додому він зайшов до магазину з метою зробити покупки, а машину залишив на стоянці біля магазину. Повернувшись приблизно через годину, він з’ясував, що з машини були викрадені магнітофон та портфель з документами.

Кваліфікуйте дії М.

Задача № 2

Офіцер К., що служить в Збройних Силах України, а саме, в частинах, що охороняють оборонні об’єкти, святкуючи свій день народження, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, розповідав своїм друзям П. та С. про свою роботу, про об’єкти, які вони охороняють, їх розташування та рід занять. С., в свою чергу, розповів про це своєму брату.

Кваліфікуйте дії К. та С.

Задача № 3

Громадянин України Г. вирішив провідати родичів, які проживають на території Молдови. З собою взяв свого шістнадцятирічного племінника І. У зв’язку з тим, що Г. не оформив спеціального дозволу від батьків І. на виїзд його закордон, він намагався заховати І. в машині та провести його без належного оформлення на митниці.

Дайте кримінально-правову оцінку вчиненому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]