Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pravo_Yes_vidpovidi_2012.doc
Скачиваний:
98
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
472.58 Кб
Скачать

44 Политико-правовые формы сотрудничества между Украиной и ес. Соглашения Украины с ес. «Порядок денний асоціації Україна-єс».

Угоду про партнерство та співробітництво Соглашение 1994 вступило в силу в 1998. Цели: развитие тесных политических отношений путем постоянного диалога по политическим вопросам; содействие торговле и инвестициям и гармоничным экономическим отношениям; обеспечение основ для взаимовыгодного экон, соц, финанс, науч-техн и культ сотрудничества; поддержка Украины в ее усилиях укреплять демократию и полностью завершить переход к рыночной экономике.

Предполагает создание 3 общих институтов: совета по вопросам сотрудничества, комитета по вопросам сотрудничества и комитета по парламентскому сотрудничеству. Происходит обмен инфой, опытом. Полномочия внешнеполит общения Украины с ЕС возложены на представительство Украины при ЕС.

5 березня 2007 розпочато переговори про укладення нової угоди, яка має замінити Угоду про партнерство та співробітництво. Представники ЄС наполягали на укладанні стратегічних відносин з Україною як з країною сусідом. Під час паризького Саміту Україна–ЄС (вересень 2008) досягнуто компромісного рішення щодо назви цієї угоди як Угоди про асоціацію.

Важливою складовою частиною нової Угоди є створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, яка передбачає максимально глибоку економічну інтеграцію на основі домовленостей,

Сближение законодательства. Возможное создание зоны свободной торговли. В 2011 году сторонами был согласован текст Соглашения об ассоциации[14].30 марта 2012 года главами делегаций Украины и ЕС было парафировано Соглашение об ассоциации[11].

Интеграция через указ пу «об утверждении стратегии интеграции украины в ЕС».

Порядок денний асоціації Україна — ЄС (англ. EU-Ukraine Association Agenda) — двосторонній документ, що регулює відносини між Україною та ЄС. Містить перелік реформ, які має здійснити Україна у співпраці з ЄС

Документ набув чинності 24 листопада 2009 року, на заміну Плану дій між Україною та ЄС 2005—2008, подовженого на один рік до 2009.

До початку переговорів щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у 2007 р. основу двосторонніх відносин складала Угода про партнерство та співробітництво. Практичним інструментом імплементації останньої (з урахуванням загальних принципів Європейської політики сусідства) став План дій Україна-ЄС на 2005—2008 рр., термін чинності якого був продовжений ще на один рік і завершився у 2009 р.

Порядок денний асоціації визначає ключові пріоритети реформ, яким Україна має приділити увагу задля того, щоб повною мірою скористатися можливостями поглибленої співпраці, передбаченої Угодою про асоціацію. Загальна мета Порядку денного асоціації відповідає духу Угоди та полягає у поступовому досягненні політичної асоціації та більшої економічної інтеграції з ЄС.

26 січня 2010 року Спільний комітет Україна-ЄС, на рівні старших посадових осіб, ухвалив перелік пріоритетів Порядку денного асоціації на 2010 рік.

Серед інструментів, які Європейський Союз залучатиме задля допомоги Україні в імплементації цілей та пріоритетів, указаних у ПДА, зокрема, вказуються такі: обмін технічними експертними оцінками і рекомендаціями, найкращими практиками та ноу-хау; обмін інформацією; підтримка у розбудові та посиленні інституційної спроможності; також передбачається можливість залучення консультативної допомоги в процесі наближення законодавства до законодавства ЄС і започаткування секторальних діалогів в окремих секторах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]