Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пособие для 3 семестра.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
2.76 Mб
Скачать

Оформлення контрольної роботи

Кожна контрольна робота виконується в окремому зошиті. Індивідуальний варіант контрольної роботи студент одержує згідно рішення кафедри, використовуючи дані методичні рекомендації. Титульна сторінка оформлюється наступним чином:

АНАЛІТИЧНА ХІМІЯ

Контрольна робота №_____, варіант №_

студента(ки)____курсу_______групи фармацевтичного факультету

заочної форми навчання Одеського державного медичного університету

(прізвище, ім'я, по батькові)

Номер залікової книжки__________Шифр__________

Домашня адреса_______________________________

При оформленні контрольної роботи необхідно спочатку переписати завдання, після чого дати відповіді на поставлені в ньому запитання, супроводжуючи їх короткими але повними поясненнями.

Контрольна робота повинна виконуватись акуратно, без помарок. В зошиті необхідно залишати поля для приміток рецензента. В кінці роботи наводиться список використаної літератури, дата і особистий підпис.

Контрольна робота оцінюється - „до захисту" або „не зараховано". Якщо контрольна робота має оцінку „не зараховано", то студент одержує її з зауваженнями рецензента, виконує всі завдання заново або доповнює початкові відповіді, виправляє помилки і віддає на повторну рецензію попередню та виправлену ним роботу.

Якщо контрольна робота має оцінку „до захисту", проте рецензент зробив зауваження, то при захисті роботи при співбесіді студентові необхідно дати правильні відповіді на питання, з яких були зауваження.

Кожна контрольна робота повинна бути вислана або передана особисто в деканат фармацевтичного факультету Одеського державного медичного університету у відповідності з термінами, вказаними в навчальному плані, визначеними деканатом. Роботи, що поступили пізніше встановлених термінів, повинні мати обгрутоване пояснення і будуть рецензуватися кафедрою тільки в вільний від основного навантаження час викладачів, що може створити перешкоди своєчасному виконанню студентом навчального плану.

Контрольні роботи, які мають оцінку „до захисту" повинні бути захищені студентом в процесі співбесіди з викладачем під час консультацій на кафедрі згідно затвердженого графіка.

До екзаменаційної сесії допускаються студенти, всі контрольні роботи яких зараховані при співбесіді.

Програма з аналітичної хімії

I. Вступ

Предмет аналітичної хімії. Зв'язок аналізу з синтезом. Аналітична хімія як фундаментальна наука. Основні завдання аналітичної хімії. Суть аналітичної хімії.

Хімічний аналіз як метод хімії. Аналітична хімія — теоретична основа прикладних видів хімічного аналізу. Значення аналітичної хімії в системі підготовки провізора. Зв'язок аналітичної хімії з іншими хімічними і спеціальними фармацевтичними дисциплінами.

Основні розділи хімічного аналізу — якісний, кількісний структурний і системний, хімічні, інструментальні — фізичні та фізико-хімічні, біологічні методи аналізу. Класифікація методів аналізу за кількістю досліджуваної речовини, типом хімічної реакції, технікою виконання.

Основні закони, які використовуються в аналітичній хімії — періодичний закон Д. І. Менделєєва, закони діючих мас, хімічної кінетики, збереження маси та енергії, еквівалентів. Закони фізичної хімії як основа інструментальних методів аналізу — оптичних, електрохімічних, хроматографічних та інших.

Аналітична хімія як метрологічна, хімічна дисципліна. Державні стандарти. Державна Фармакопея. Фармацевтична аналітична служба.