Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт.docx
Скачиваний:
56
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
120.3 Кб
Скачать

Молочна камера

Молочні продукти зберігаються за температури 1-60С та вологістю повітря 80-85% одну добу.

Масло вершкове зберігають на стелажах в тарі чи пергаменті.

Сир твердий головками - на стелажах так, щоб не притулялися одна до одної.

Сир і сметану зберігають у пластмасовій тарі.

Гастрономічні вироби зберігають за температури +4-80С до 3 діб.

У складських приміщеннях НВО наявний такий інвентар та обладнання:

  • обладнання для зберігання продуктів (стелажі, підтоварники,засіки, шафи);

  • обладнання для механізації навантажувально-розвантажувальних робіт (вантажний ліфт, підйомники, транспортери, візки та ін.);

  • обладнання для відпускання і приймання продуктів (ваги товарні і циферблатні);

  • інвентар для відпускання продуктів (совки, лопатки, виделки, ложки, ножі, лійки, молокоміри);

  • інвентар для відкривання тари (молотки дерев’яні і металеві, обценьки, набійник металевий і дерев’яний, фігурний важіль та ін.).

Перелік послуг, що надає нво:

  • Організовує проведення урочистих подій, весіль, банкетів, ювілеїв.

  • Обслуговує 4-ри кафе і їдальню.

  • Надає свою продукцію для продажу училищам, кіоску.

  • Обслуговує банкети на виїзд.

  • Готує напівфабрикати для магазину, та готаві страви.

  • Випікає торти та випічку на замовлення.

До Навчалбно-виробничої об’єднання на базі Київського національного торговельно-економічного університету висуваються суворі вимоги щодо дотримання санітарних правил у складських, виробничих та торговельних зприміщенях. За виконаннями цих правил контролює районна санітарна-епідеміологічна станція шляхом взяття змивів на патологічні мікроби з інвентарю, тари, посуду, столів, стелажів, апаратури. Щоб тримати приміщення у відповідності до санітарних норм потрібна передусім обізнаність персоналу. Для робочого персоналу проводять повний інструктаж з дотримання санітарних правил і техніки безпеки. У перший день практики цей інструктаж проходять також студенти Київського національного торговельно-економічного університету та учні Вищого професійного училища.

Як персонал так і практиканти виробничих частин комбінату обов'язково повинні мати змінне взуття, а також чистий спецодяг. Також, перед тим як розпочати працювати потрібно добре вимити руки та продезінфікувати. На протязі дня ретельно миється підлога та змивається гарячою водою(яка зтікає в канілізаційні отвори), в кінці дня підлога дезінфікується спеціальним розчином. Велике значення приділяється чистоті робочого інвентарю та посуду, який безпосередньо стикається із харчовою продукцією. Для миття робочого посуду на мийній обладнано 3 крани (з холодною і гарячою водою) з мийними ванними для замочування, миття, споліскування(жирний посуд оброблюється спеціальними засобами). Посуд, що надходить з роздачі до мийної на візочках, проходить комплексну чистку у мийній машині, потім сортується і виноситься на стелажі для просушування. Також категорично забороняється тривале знаходження на столах брудного посуду, відходів, зайвих речей. Вхід стороннім до виробничих цехів суворо заборонений. Небажаним є також те, що підлога виробничих приміщень вимощена звичайною плиткою, що після миття стає слизькою і підвищує можливість травмування. Щоб уникнути цього, персоналу та практикантам рекомендовано носити взуття з рельєфною підошвою. Взагалі санітарний стан у виробничих цехах в цілому відповідає вимогам (це постійно відзначає комісія з санепідсмлужби), тому продукція Навчально-виробничого об’єднання є не лише смачною, корисною та поживною, а й безпечною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]