Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт.docx
Скачиваний:
56
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
120.3 Кб
Скачать

9. Оцінка санітарного стану навчально-виробничого об’єднання

Показник санітарного стану приміщень, столового посуду і приборів, столової білизни, спецодягу передбачує дотримання санітарних правил для підприємств громадського харчування. Щоденно в цехах проводиться вологе прибирання. Робоче місце прибирається працівниками цеху. Кожного тижня (у п’ятницю) проводиться генеральне прибирання (усе перебирають, протирають, миють з дезінфікуючими речовинами, додають 0,5% хлорний розчин). Вимоги до зовнішнього вигляду працівників: чистий спецодяг, на голові – ковпак чи косинка; не дозволяється носити годинники, каблучки, персні, нігті мають бути коротко підстрижені, без лаку.

Я вважаю, що на НВО санітарні вимоги дотримуються, всі працівники комбінату мають належний зовнішній вигляд, приміщення прибираються згідно вимог, робочі місця кухарів прибираються після кожного приготування страв.

Висновки

Перебуваючи на практиці на даному підприємстві, можна зробити висновок, що взагалі підприємство повністю відповідає вимогам до проектування складських приміщень, організації виробництва на підприємствах громадського харчування та обслуговування споживачів. Керівництво їдальні прикладає всі зусилля для того, щоб найбільш повно задовольнити потреби студентів в продуктах харчування у відповідності з вимогами науково-обгрунтованого збалансованого харчування. Вони засновані на натуральних компонентах, не включають ніяких синтетичних добавок. Санітарний стан складських та виробничих приміщень відповідає усім вимогам і санітарним правилам.

Під час технологічної практики кожен студент мав можливість особисто ближче познайомитись із складним механізмом роботи комбінату. Практика на виробництві дала змогу кожному опанувати прийоми роботи у різних цехах, прослідкувати технологічні процеси по виготовленню напівфабрикатів та готової продукції, набути необхідного досвіду роботи, практично закріпивши теоретичні знання. Проходження практики на НВО заклало підвалини для подальшого розвитку студентів як спеціалістів широкого профілю.

Забезпечення підприємства обладнанням та інвентарем задовільне, і воно в хорошому стані, що дозволяє зберегти час та швидко, зручно і досконало виконувати свою роботу.

Список використаної літератури

  1. Доцяк В. С. Українська кухня: Технологія приготування страв.-К.: Вища школа., 1995.

  2. Шаповалов Н.Н., Пивоваров В. М., Крымская В. А., Платонов В. М.Организация работы предприятий общественного питания. “Економика”, Москва – 1990. – 272с.

  3. Беденко А. И. И другие Гигиена и санитария общественного питания: Учебник для технологичного факультета торговых вузов. –Москва: “Економика”, 1991. – 270с.

  4. Блетницкая Н. А. Организация производства и обслуживания вобщественном питании.

  5. Практикум – учебное пособие. – Киев: Высшая школа, 1990 – 271с.

  6. Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий. – Москва: Экономика,1

  7. Архипов В.В, Іванникова Т.В., Архіпова А.В. Ресторанна справа: асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані . – К.: ІНКОС, 2007.

11

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]