Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт.docx
Скачиваний:
56
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
120.3 Кб
Скачать

8. Характеристика торговельної групи приміщень нво

Реалізація продукції, виробленої на комбінаті, в основному здійснюється через роздаткову лінію (в їдальні), кафе та мінімаркет. Для приватних замовлень є декілька зал на першому (на даний момент знаходяться в стані ремонту) і другому поверхах.

Всі торгові зали вирізняються приємним інтер’єром і висококласним ремонтом. Кожне кафе вирізняється особливим стилем інтер’єру, досить індивідуальною атмосферою.

Зали для споживачів відповідають певним нормам. Для них відводяться освітлені природним світлом частини приміщень. В залах встановлені стільці, столи, підсобні столики.

Інтер’єр торгових приміщень доповнюють квіти. Декоративні квіти і рослини в горщиках періодично миються, видаляється пил з листя, тому вони завжди виглядають свіжо і красиво. При обслуговуванні святкових заходів використовують складні композиції із квітів, а також зал прикрашається різнокольоровими надувними кульками.

Всі кафе обладнано вітриною, що охолоджується, холодильником, мікрохвильовою піччю, апаратом для виготовлення молочного коктейлю, електричним чайником. В основному асортимент продукції, яку пропонують в кафе, досить схожий. Тут пропонують як стандартний набір продукції фабричного виробництва (різноманітний шоколад, розчинну та заварну каву і чай, чіпси, соки, безалкогольні напої, пиво, жувальні гумки, морозиво, горішки, печиво, цукерки тощо), так і продукцію виробництва НВО. В кожному кафе споживач може придбати бутерброди, слати, піцу і пиріжки з різноманітними начинками, сосиски в тісті, булочки, різноманітні тістечка і салати , але все ж кожне кафе має певну „спеціалізацію”.

Так, у “Зеленому” кафе, на відміну від інших, споживач може придбати більш “серйозну” страву — м’ясну та рибну, гарнір, свіжовипечені млинці з різноманітними начинками.

А в той час “Ласунчик” пропонує великий асортимент солодких страв: яблука в клярі, млинці з різноманітними начинками, збиті вершки з горіхами або шоколадом, желе, запечені яблука, сирники “Чебурашки”, морозиво і т. д.

В мінімаркеті присутній різноманітної асортимент випічки і тістечок.

Вся продукція розноситься з кухні вручну. Її кількість суворо контролюється за допомогою денних забірних листків, де проставляється час відпуску продукції та її кількість. Розрахунок проводиться через касовий апарат.

Підготовка приміщень до прийому відвідувачів розпочинається за півтори-дві години до початку їх роботи і включає в себе наступні заходи:

  • прибирання залу;

  • розміщення меблів;

  • отримання посуду, приборів, столової білизни;

  • сервірування столів (при підготовці до банкетів, що розпочинається значно раніше).

Приміщення їдальні, що розміщене на другому поверсі приміщення НВО, має зручний зв’язок з мийною столового посуду, гарячим і холодним цехами. Залу в їдальні розділено на дві частини: для студентів і для викладачів. Залу для викладачів відділено скляною перегородкою, що запобігає проникненню зайвого шуму. Також приміщення їдальні обладнано гардеробом і умивальниками.

Прибирання залу, що відбувається в кінці та на початку робочого дня включає себе підмітання та миття підлоги, протирання столів, дверних ручок, миття роздаткової тощо. Вранці відповідальні за залу розставляють стільці, виносять у спеціальних підставках столові прибори, розноси, розставляють спеції та серветки, за потребою проводить заміну столової білизни в залі для викладачів. Графік роботи їдальні — 11.00-15.00.

В їдальні впроваджено два види обслуговування — самообслуговування і обслуговування офіціантами (для викладачів у викладацькій залі). Роздаткову лінію обладнано двома термостатами і холодильною установкою для підтримання відповідної температури подачі закусок, перших і других страв. На столі біля роздаткової розміщені столові прибори та розноси. В центрі зали — стіл зі спеціями. Розрахунок проводиться через касовий апарат. По завершенню прийому їжі споживачі прибирають за собою розноси на візки, які потім доставляються до мийної.

В цілому обслуговування споживачів проводиться на достатньо високому рівні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]