Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
туризм.doc
Скачиваний:
228
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
406.53 Кб
Скачать

56. Основні вимоги для здійснення екскурсійної діяльності.

Екскурсійні послуги можуть надаватись особами, які отримали на це дозвіл акредитаційної комісії з питань видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу та отриманого свідоцтва про державну реєстрацію суб’єктами підприємницької діяльності юридичними та фізичними особами, фахівцями туристичного супроводу (або фізичними особами, які уклали договір з туристичною фірмою).             Екскурсійні послуги у музеях, установах чи організаціях можуть надаватися особами, які обслуговують об’єкти відвідування і які обіймають відповідні посади. Останні надають екскурсійне обслуговування лише на цих об’єктах відвідування. 

            Навчальні екскурсії з історії, літератури, та інших предметів для учнів шкіл, технікумів, студентів вищих навчальних закладів можуть проводити викладачі відповідного навчального предмету, а також працівники науково-дослідних установ, які здійснюють вузькопрофільні, науково-пізнавальні екскурсійні програми у межах наукової співпраці.

            Гіди-перекладачі, екскурсоводи та інші фахівці туристичного супроводу після отримання дозволу акредитаційної комісії і свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності. 

Екскурсовод (гід-перекладач) після отримання дозволу акредитаційної комісіїта свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності юридичної та фізичної особи, фахівця туристичного супроводу (або фізичної особи, яка уклала договір з туристичною фірмою) впродовж трьох днів з часу подачі заяви-анкети отримує. 

Екскурсоводи, гіди-перекладачі та інші фахівці туристичного супроводу при здійсненні туристичного супроводу повинні мати при собі: 

            Дозвіл акредитаційної комісії на право здійснення туристичного супроводу.             Копію свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності, завірену у встановленому порядку, або завірену копію договору з туристичною фірмою про послуги туристичного супроводу.             Бейдж.              Автобусні та автомобільні екскурсійні маршрути повинні розроблятися відповідно до Правил дорожнього руху. Екскурсійні автобуси та автомобілі зобов'язані зупинятися на стоянках, що передбачені схемою паркування туристичного транспорту. 

57. Види туризму за умовами за критерієм «складу учасників групи».

За критерієм складу групи учасників види туризму поділяються залежно від віку та за складом груп подорожуючих.

За віком розподіляються на такі групи:

Дитячі тури - тури, в яких крім основних послуг переважають пізнавальні, спортивно-оздоровчі, навчальні та розважальні заходи

Молодіжно-студентські тури – тури, в яких окрім основних послуг, пропонується низка заходів культурно-розважального характеру, анімаційні та музичні програми тощо.

Тури для людей середнього віку – тури, в чких окрім основних послуг, пропонується низка заходів культурно-розважального характеру, пізнавальних та ознайомлювальних програм.

Тури для людей третього віку – тури, в яких окрім основних послуг, переважають заходи оздоровчного, профілактичного характеру, а також в яких користуються підвищеним попитом екскурсійно-пізнавальні програми, у тому числі культурного характеру.

За складом груп подорожуючих:

Індивідуальні тури - тури, склад послуг в яких визначається самим замовником, а програма туру формується в момент продажу послуг.

Сімейні тури – тури, в яких передбачено надання послуг няні, забезпечення дитячим харчуванням, а місця основного відпочинку обладнані басейнами, дитячими майданчиками, аквапарками; готелі мають сімейні номери для подорожуючих з одним (двома-трьома) дітьми; проводиться низка розважальних заходів для дітей.

Групові тури – тури, у складі групи туристів, які здійснюються за здалегідь спланованим маршрутом із певним набором туристичних послуг.