Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
туризм.doc
Скачиваний:
228
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
406.53 Кб
Скачать

10.Основні вимоги щодо організації туроперейтингової діяльності.

Туроперейтинг - це діяльність у сфері туризму, спрямована на формування комплексного туристичного продукту та оптимізацію умов його споживання шляхом розробки пакету програм та обслуговування по маршруту зарубіжних і внутрішніх туристів, є формою туристичного бізнесу.

Відповідно до «Закону» суб'єкти господарської діяльності не мають права в своєму найменуванні застосовувати слова "Туристичний оператор" без оформлення ліцензії на здійснення туроператорської діяльності. Керівник філії, керівник компанії «Туристичного оператора», іншого відокремленого підрозділу туроператора зобов'язаний мати стаж роботи в галузі туризму не менше  3 років  або вищу освіту в області туризму. необхідно отримати ліцензію на здійснення туристичної діяльності, яка видається за наявності банківської гарантії, що забезпечує захист туриста в разі виникнення форс-мажорних обставин. Сума банківської гарантії становить 20000 євро. Після отримання банківської гарантії підприємець має можливість подати документи на отримання ліцензії. Для отримання ліцензії на туроператорську діяльність подаються такі документи:1. Заява про видачу ліцензії на бланку встановленої форми (згідно з додатком 1 до пункту 1.2.4 Ліцензійних умов провадження туроператорської та турагентської діяльностізаява заповнюється на комп’ютері українською мовою (рукописна заява не приймається);— підписується керівником суб'єкта господарювання, завіряється печаткою.— в заяві вказується повне найменування суб`єкта господарювання згідно Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;— всі адреси в заяві вказуються в повному обсязі: індекс, область, місто/сел., район міста, вулиця, будинок, приміщення);— в розділі – місцезнаходження філій/інших відокремлених підрозділів вказується адреса офісного приміщення (або адреса філії; відокремленого підрозділу) де буде здійснюватись діяльність;До заяви додаються такі документи:

- нотаріально засвідчена копія довідки з банківської або іншої кредитної установи про підтвердження фінансового забезпечення відповідальності суб’єкта господарювання у розмірі, визначеному ст.15 Закону України «Про туризм» (банківська гарантія);- копія договору із страховою компанією про обов'язкове страхування (медичне та від нещасного випадку) туристів, що здійснюють туристичні подорожі (страхування туристів як за кордоном так і по Україні, кожний аркуш завірений підписом керівника «Згідно з оригіналом» та печаткою);- відомості за підписом заявника - суб’єкта господарювання про наявність власного або орендованого службового приміщення (офісу) До внесення відповідних змін до Ліцензійних умов провадження туроператорської та турагентської діяльності можуть прийматися: копії документів, що підтверджують право власності суб'єкта господарювання або оренди ним службового(вих) приміщення(ь) (офісу). Необхідно на першій сторінці (можна від руки) написати «Відомості про наявність службового приміщення (офісу)» поставити печатку та підпис керівника. Плата за ліцензію здійснюється після того, як прийнято рішення про видачу ліцензії