Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Meals.Metodichka.doc
Скачиваний:
133
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
10.9 Mб
Скачать

Speaking

Answer the questions:

  • Why are some manners neither bad nor good?

  • Is it necessary to know and follow table manners? Why?

Exercise 5

Put the verbs in brackets in active or passive voice where necessary.

Thick soup and broth …. (serve) in special cups, first should…. (eat) with a spoon and when it… (get) cool enough you can drink it right from the cup.

In spite of existing opinion poultry and game… (eat) with hands. Reasonable hosts at least… (cut) poultry into appropriate bites which can …. (easily eat) with a knife and fork. What is impossible… (separate) from the bones with the above mentioned instruments better to leave on the plate.

Fish … (eat) with a fork separating the meat with the help of the special fish knife or other fork.

On the left from the main serving dish as a rule, there is a little plate. From the bread lying on it one should divide little bits needed for one time. If they … (spread) with butter one should hold it carefully on the little plate. Served sandwiches … (eat) with a knife and fork.

Butter and jam which … (serve) to … (spread) on bread … first (put) on the bread plate and then … (take) with a knife. The only thing which is possible to take with either knife or fork is cheese.

Exercise 6

Translate into English:

Part a. Зовсім нескладний етикет.

Не поспішайте накидатись на їжу. Спочатку сядьте прямо, не обпираючись ліктями об стіл. Познайомтесь з сусідами, які сидять з Вами за столом, якщо не мали змоги зробити це раніше. Підтримуючи бесіду, намагайтесь не торкатись занадто болючих тем і не зловживайте увагою співрозмовників. Не розпочинайте розмов про хвороби, дієти та інші не дуже апетитні теми.

Ні в якому випадку не критикуйте подані страви та напої. Пам’ятайте, що словами: “Я взагалі нічого не п’ю окрім шампанського“ ви можете образити хазяїна вечірки. Навпаки ж, якщо Ви поцікавитесь рецептом смачної страви, господині буде дуже приємно.

Part B. Декілька корисних порад:

  1. Місце полотняної серветки – тільки на колінах.

  2. Відчувши, що смачний шматочок занадто гарячий, намагайтесь проковтнути його без особливих гримас і запийте холодною водою.

  3. Якщо Ви випустили ніж або виделку, спокійно попросіть замінити їх.

  4. Закінчивши страву, не відсовуйте тарілку, а покладіть на неї ніж та виделку паралельно.

  5. Ніколи не запивайте з повним ротом. Виключення можна зробити для солодкого з чаєм або кавою.

  6. Якщо за столом потрібно видалити з рота рибну кістку, зробіть це, не привертаючи уваги. Кісточки від фруктів дістаються ложечкою і кладуться на край тарілки.

Part C. Скажи мені, як ти їси і я скажу тобі, хто ти.

Віка, менеджер туристичної фірми, під час відрядження в Женеву опинилась у рибному ресторані. Подали молюсків, яких Віка ніколи раніше не коштувала. Але вона прямо на місці навчилась користуватися спеціальним ножем для відкривання молюсків, коли спостерігала, як цю нескладну операцію виконують її сусіди.

Універсальне правило : якщо не знаєш – подивись на того, хто знає. Але щоб спокійно сісти за стіл, краще заздалегідь дізнатись, як і з чим які страви їдять.

Їсти гарно і акуратно дуже просто, якщо ви поважаєте своїх сусідів за столом і бажаєте, щоб ваша компанія була їм приємна. А якщо ні … краще не приймати запрошення!

(From “Cosmopolitan”)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]