Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс_навчальна практика.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
195.58 Кб
Скачать

Київський національний університет

КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

Інститут готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу

ПРОГРАМА

навчальної практики по курсу

«ТЕХНОЛОГІЯ ПРОДУКЦІЇ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА»

Методичні вказівки для студентів напрямку підготовки 6.140101

«ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

галузі знань 1401 «СФЕРА ОБСЛУГОВУВАННЯ»

денної форми навчання

Київ 2010

Укладачі: В.В. Архіпов, к.т.н., доцент,

В.А. Русавська, к.і.н., доцент.

Методичні рекомендації обговорено і схвалено на засіданні кафедри готельно-ресторанного бізнесу від «____» _______ 2009 p., протокол № __.

Рекомендовано до друку Головною вченою радою КНУК і М протокол №__ від «__»________2009р.

ПРОГРАМА

виробничої практики по курсу

«ТЕХНОЛОГІЯ ПРОДУКЦІЇ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА»

Методичні вказівки для студентів напрямку підготовки 6.140101

«ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

галузі знань 1401 «СФЕРА ОБСЛУГОВУВАННЯ»

денної форми навчання

Навчально-методичне видання

Вступ

Дана програма практики є невід’ємною складовою освітньої підготовки фахівців напрямку «Готельно-ресторанна справа» 6.140101, галузі знань 1401 «Сфера обслуговування», що відповідає кваліфікаційному рівню бакалавр.

Практична підготовка студентів з фаху регламентується положенням “Про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України”, затвердженим наказом Міністерства освіти України від 08.04.1993р. №93, і здійснюється за наказом ректора КНУКіМ.

Програма практики по курсу «Технологія продукції ресторанного господарства» містить загальні питання організації, проведення і узагальнення результатів усіх видів практики, передбачених планами професійної підготовки студентів напрямку «Готельно-ресторанна справа».

Фахова відповідність сьогодні є поняттям більш широким, ніж просто певна сума теоретичних знань і практичних навичок: воно включає ще й здатність швидко адаптуватись до швидкозмінюваних умов, а також особистісні якості, що забезпечують успіх у підприємництві і бізнесі.

Сфера обслуговування досягла сьогодні якісно нового рівня, перетворившись на високорентабельну, прибуткову галузь господарства, що інтенсивно розвивається. В сучасних умовах для фахівця даної сфери набуває особливого значення самостійність і творчий підхід до розв’язання практичних завдань, що постають перед підприємствами готельно-ресторанного бізнесу. Тому важливо забезпечити не тільки необхідний обсяг теоретичних знань з фаху, а й і уміння застосовувати їх у практичній роботі, що слід розглядати як головне завдання підготовки фахівців у вузі.

Цій меті цілком підпорядкований навчальний процес, який забезпечує оптимальне поєднання теоретичного матеріалу, напрацьованого під час лекцій, з активними формами практичних та лабораторних занять, а також його закріплення в ході виробничої практики. Такий підхід дозволяє студентам краще ознайомитися зі сферою своєї майбутньої фахової діяльності, дає змогу застосувати одержані теоретичні знання у практичній роботі, розвиває самостійність і відповідальність за прийняті рішення в умовах конкретного підприємства готельно-ресторанного бізнесу.

Програма підготовлена з урахуванням вітчизняного і зарубіжного досвіду проведення навчально-виробничої практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]