Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Microsoft Word.doc
Скачиваний:
204
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
12.83 Mб
Скачать

Тема 15.Структура інформаційного ринку

Тест 80. Обрати правильне твердження:

                  1. Ринок інформаційних продуктів та послуг - це сукупність ін­формаційних ресурсів держави, призначених для пошуку і ви­користання.

                  2. Ринок інформаційних продуктів та послуг є системою еконо­мічних, правових, організаційних відносин у сфері торгівлі продуктами інтелектуальної праці на комерційних засадах.

                  3. Ринок інформаційних продуктів та послуг - це сукупність центрів аналізу, прогнозування та експертизи, які здійснюють пошук та використання інформації.

Тест 81. Обрати правильну відповідь.

Інформаційна індустрія - це:

  1. Індустріально-технологічний комплекс засобів інформатики, вся мережа науково-дослідних, навчальних, адміністративних, комерційних та інших організацій і соціальних інститутів, дія­льність яких сприяє ефективному використанню інформацій­них ресурсів, а також підготовка для цих цілей необхідної кі­лькості спеціалістів відповідного профілю.

  2. Галузь, пов'язана з виробництвом, обробкою, розповсюджен­ням, збереженням усіх видів інформації, створенням необхід­них для цього технологічних засобів.

  3. Рівень готовності суспільства до ефективного використання інформаційних ресурсів та продукуванню нових знань.

Тест 82. Обрати правильне визначення поняття «інформаційна продукція»:

  1. Інформаційна продукція - це документовані або публічно оголошені відомості про події та явища, що відбуваються у суспільстві, державі та навколишньому середовищі.

  2. Інформаційна продукція - це матеріалізований результат інформацій­ної діяльності, призначений для задоволення інформаційних потреб громадян, державних органів, підприємств, установ і організацій.

  3. Інформаційна продукція - це здійснення у визначеній законом формі інформаційної діяльності з доведення інформаційної продукції до ко­ристувачів з метою задоволення їх інформаційних потреб.

Тест 83. Виберіть варіанти, що разом дають правильну відповідь. Основні особливості споживчої вартості інформаційних продук­тів:

1. Незнищуваність.

    1. Старіння.

    2. Адресність.

    3. Документальність

Тест 84. Обрати правильне твердження:

      1. Інформаційна послуга - це здійснення у визначеній законом формі ін­формаційної діяльності з доведення інформаційної продукції до кори­стувачів з метою задоволення їх інформаційних потреб.

      2. Інформаційна послуга - це матеріалізований результат інформаційної діяльності, призначений для задоволення інформаційних потреб гро­мадян, державних органів, підприємств, установ і організацій.

      3. Інформаційна послуга - це документовані або публічно оголошені ві­домості про події та явища, що відбуваються у суспільстві, державі та навколишньому середовищі.

Тест 85. Оберіть правильні твердження.

До сфери інформаційних послуг можна віднести:

        1. Послуги в галузі зв'язків з громадськістю.

        2. Послуги у сфері добору персоналу.

        3. Послуги в галузі використання інформаційних технологій.

        4. Послуги у сфері пошуку ділової інформації.

        5. Послуги у сфері фінансового аудиту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]