Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
35
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
534.02 Кб
Скачать

Висновки

За період проходження практики в ДПІ Дарницького району м. Києва я ознайомився з роботою всіх її підрозділів. На практиці закріпив отримані теоретичні знання. Ознайомився з порядком заповнення та перевірки правильності заповнення декларацій. Приймав участь у проведенні тематичних, камеральних та комплексних документальних перевірок, при проведенні яких проводив перевірку первинних документів, відповідність записів у журналах-ордерах, на основі яких ведеться фінансова та податкова звітність. На практиці ознайомився з порядком застосування штрафних санкцій, методикою нарахування пені, стягнення адміністративних штрафів за порушення чинного податкового законодавства. Ознайомився з порядком складання акту перевірки.

Можна зробити такі висновки, що завдяки поліпшенню рівня організації роботи по збору податків стабілізувалися надходження до всіх видів бюджетів. З’явилася можливість прогнозувати надходження податків, а також трохи знизити податковий тиск на платників податків. Складність впровадження і застосування нових законів у результаті величезної роботи, проведеної податковою службою в галузі методичного забезпечення, поступово стала відходити на другий план і платники податку адаптувалися до нового законодавства. Однак платіжна криза, скорочення загального обсягу грошової маси, високі процентні ставки за кредит, відсутність оборотних коштів у платників, відсутність вітчизняного ринку збуту і втрата закордонного попиту, низька купівельна спроможність населення, викликана невиплатами заробітної плати, пенсій і допомог, не дали змоги побачити в повній мірі позитивні моменти початку податкової реформи, елементом якої є удосконалення та розвиток податкової служби.

Поряд з позитивними моментами в роботі податківців, існують і певні негативні моменти. У підрозділах податкових служб недостатньо приділяється уваги податковому менеджменту, спрямованому на управління процесом справляння податків і відносинам, що виникають у процесі податкових потоків. При цьому не використано всі можливості організації податкового менеджменту, зокрема передового досвіду і законодавчої бази. Проблеми, які існують у відділенні, пов’язані також з тим, що у відділах працює недостатня кількість робітників при великих обсягах роботи. Ці проблеми виникають на основі загальної економічної ситуації в країні, інспекція не може дозволити собі утримувати велику кількість персоналу. Тим не менш, робота у відділах налагоджена, існує тісний взаємозв’язок між підрозділами, інспекція обладнана сучасною комп’ютерною технікою, що дозволяє автоматизувати робочі місця і підвищити ефективність роботи. Кожен працівник чітко знає свої обов’язки та дотримується чинного законодавства у своїй роботі згідно посадових інструкцій.

Інспекція проводить консультаційну роботу з платниками податків через ЗМІ, дошки оголошень.

У районі створений сприятливий клімат для платників податків, надаються консультації при виникненні будь-яких питань. А в разі несплати податків застосовуються жорсткі методи по вилученню недоїмки до бюджету. Для цього залучаються підрозділи податкової міліції. Тобто відділ має зовнішні зв’язки із силовими структурами і працює при зустрічних курсах.

У зв'язку з прийняттям нових законів перед податковими адміністраціями постають нові завдання. Кожен з працівників ДПІ на своїй ділянці роботи повинен не перешкоджати підприємцям, а навпаки сприяти усуненню адміністративних бар'єрів під час спілкування з податковою адміністрацією, сприймати підприємця не як потенційного порушника, а бачити в ньому важливого учасника процесу формування доходної частини бюджету.

Соседние файлы в папке ! Звіт 2013