Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
35
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
534.02 Кб
Скачать

11. Ознайомлення з арм, які функціонують в дарницькій дпі м. Києва

Автоматизованим адмініструванням податків в Дарницькій ДПІ займається управління інформатизації процесів оподаткування, реєстрації та обліку платників. Управління інформатизації процесу оподаткування, реєстрації та обліку платників податків є структурним підрозділом Державної податкової інспекції і безпосередньо підпорядковується начальнику ДПІ або першому заступнику начальника ДПІ. Управління здійснює свою роботу відповідно до завдань, визначених Указом Президента України від 22.08,1996 №760/96 "Про утворення Державної податкової адміністрації України та місцевих державних податкових адміністрацій", чинним законодавством України про Державну податкову службу в Україні, даним Положенням за річними і квартальними планами. Управління у своїй практичній діяльності керується Конституцією України, законодавчими актами Верховної Ради України, указами та розпорядженнями Президента України, постановами та рішеннями Кабінету Міністрів України, нормативними актами ДПА України, та іншими інструктивними і методичними документами. Управління очолює начальник, який призначається на посаду головою ДПА Києва. Посаду начальника управління може займати особа, яка має вищу освіту, досвід роботи з сучасними засобами обчислювальної техніки, знає операційні системи, системні програмні засоби, системи керування базами даних, та має стаж роботи на керівних посадах.

Основними завданнями управління є: забезпечення впровадження та функціонування АІС "Податки"; забезпечення захисту інформації, що перебуває в комп'ютерних системах ДПА і передається по каналах обміну інформацією, організація та координація робіт структурних підрозділів ДПІ з питань комп'ютеризації.

До функцій Управління відносяться: організація і проведення робіт по впровадженню програмних продуктів в дослідну та промислову експлуатацію; супроводження всіх АРМ, розроблених для автоматизації податків з фізичних та юридичних осіб; проведення контролю за впровадженням і функціонуванням складових частин АІС "Податки"; супроводження системного програмного забезпечення і систем управління базами даних, що використовуються при створенні АІС "Податки"; збір і аналіз зауважень та пропозицій по вдосконаленню програмно-технічних комплексів, технології обробки Інформації і передача їх до Головного управління АІС "Податки" юридичних осіб ДПА України; впровадження в ДПІ програмно-технічних комплексів та організаційних заходів щодо обмеження доступу та захисту інформації обмеженого використання (що містить державну, службову або комерційну таємницю) в базах даних та при передачі її каналами електронного зв'язку та в локальних обчислювальних мережах (ЛОМ); забезпечення своєчасної передачі інформації, що надходить на адресу підрозділів ДПІ від ДПА України та М.Києва засобами електронної пошти; забезпечення функціонування локальної обчислювальної мережі ДПІ; контроль за ефективністю використання комп'ютерної техніки та впровадженням АРМів в ДПІ;

Управління має такі АРМ: АРМ В5 «Про підприємства, що незаконно тримають валютні цінності на рахунках та вкладах за межами України з наслідками перевірок ДПА»; АРМ В7 «Інформація щодо здійснення суб’єктами підприємницької діяльності операцій з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах»; АРМ Т6 «Про стан недоїмки в іноземній валюті»; АРМ «Держдоходи»; АРМ «Пільги»; АРМ «Облік ПДВ»; АРМ «Взаємозаліки»; АРМ «Аудит».

Потрібно відмітити, що всі АРМи містять 5 основних режимів і, як правило, відображені в головному меню. Перший режим – це створення нормативно-довідникової інформації (НДІ), створюється на рівні ДПА України. Другий режим – це введення, коректування інформаційних баз даних. Третій режим - це обробка даних, проведення розрахунків. Четвертий режим – це вивід інформації на принтер, отримання довідок, формування звітних файлів. П’ятий режим – це серверні чи системні функції.

Автоматизована інформаційна система «Реєстр платників податків» (АІС «РПП») призначена для обліку суб’єктів оподаткування в Дарницькій ДПІ. АІС «РПП» складається з таких модулів: первинного введення інформації Plato Plus; адміністрування користувачів Grants; обміну даними Zrpv. Програмне забезпечення первинного введення інформації є структурною частиною АІС «РПП» –Plato Plus. Титул основної форми відображається наступна інформація: назва АРМу – АІС « Реєстр платників податків»; інформація про користувача; код і назва, на яку налаштовано систему.

Кожній зареєстрованій юридичній особі за допомогою цього АРМа в режимі «Звітність» / «Довідка» роздруковується довідка про взяття на облік, яка йому необхідна для відкриття рахунку в банку. По кожному виду платежу ведеться картка особового рахунку платника. Картку можна проглянути за квартал або з початку року (вибравши відповідний режим формування). Картку можна переглянути і роздрукувати на принтері. Для обліку нарахування сум введення реєстру рішень, протоколів та актів використовується АІС АУДИТ. Для прийому звітності, декларацій, розрахунків платників податків використовується АРМ БЕСТ ЗВІТ. Щоденно відбувається рознесення уплати із банківського реєстру. У всіх податкових інспекціях здійснюється автоматизоване рознесення платежів за допомогою АРМа БАНК. Відомості про платників податків, про алгоритми та методи обробки податкової інформації, про систему захисту податкової інформації, інші матеріали, що використовують не підлягають розголошенню. За невиконання цих вимог передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Соседние файлы в папке ! Звіт 2013