Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
35
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
534.02 Кб
Скачать

14. Надання платникам податків розстрочок і відстрочок зі сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)

Робота з надання платникам податків розстрочок і відстрочок по сплаті податків в ДПІ у Дарницькому районі м. Києва здійснюється працівниками відділу погашення прострочених податкових зобов’язань, який керується головним чином Законом України “Про порядок погашення забов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000р., №2181-ІІІ. Підставою для розстрочення чи відстрочення податкових зобов'язань платника податків є надання ним достатніх доказів щодо існування загрози виникнення податкового боргу, а також економічного обґрунтування, яке свідчить про можливість погашення податкових зобов'язань та/або збільшення податкових надходжень до відповідного бюджету внаслідок застосування режиму розстрочення, протягом якого відбудуться зміни політики управління виробництвом чи збутом такого платника податків. Звіт про виконання відповідного бюджету має містити розрахунок втрат його доходів від розстрочень, відстрочень сплати податкових зобов'язань платників податків та /або податкового компромісу. Розстрочення, відстрочення та податковий компроміс не можуть надаватися чи встановлюватися стосовно податкових зобов'язань з ввізного, вивізного мита, акцизного податку, податку на додану вартість, внесків до Пенсійного фонду України чи інших внесків у межах державного або обов'язкового соціального страхування, якщо інше не встановлено цим Кодексом або іншими законами. Також розстрочення (відстрочення) не надається на сплату податку з доходів фізичних осіб із заробітної плати робітників і службовців, оскільки його платниками є громадяни.

Органами ДПС облік відстрочених та розстрочених сум платежів у особових рахунках платників ведеться на підставі: рішень про відстрочення або розстрочення податкових зобов’язань, наданих органами, які згідно з чинним законодавством мають право приймати такі рішення; договору між платником податків та органом ДПС, якщо рішення про надання відстрочення або розстрочення сплати податкових зобов’язань приймається органом ДПС. В договорі визначається вид платежу, сума відстрочки (розстрочки), сума сплати (проценти), термін сплати зазначених сум; рішення про скасування прийнятого рішення про відстрочення (розстрочення) сплати податкових зобов’язань; інших документів, якщо такі передбачено чинним податковим законодавством.

Інформація про укладені договори вноситься до журналу реєстрації надання розстрочення (відстрочення) податкових зобов’язань (боргу) та автоматично імпортується до картки особового рахунку платника. Після цього паперовий витяг з журналу передається до підрозділу обліку і звітності для проведення звірки повноти та правильності відображення розстрочених (відстрочених) сум в картках особових рахунків. У разі переведення платника на облік до іншого органу ДПС за таким платником зберігається право на відстрочення (розстрочення) податкових зобов’язань. Підставою для обліку розстрочення (відстрочення) є договір, укладений за попереднім місцем обліку, якщо термін дії такого договору на момент реєстрації за новим місцем обліку не скінчився. Інформація щодо розстрочених (відстрочених) сум передається та приймається в автоматичному режимі.

Соседние файлы в папке ! Звіт 2013