Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповіді екзамен.docx
Скачиваний:
77
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
363.86 Кб
Скачать

10 Розкрити сутнність посл. Посл-асорт. Та циклічного запуску в швейних потоках.

Послідовний запуск – запуск однієї моделі на протязі тривалого проміжку часу.

А1, А2…Аn.

ПАЗ – в потік запускається послідовно кожна модель. Запуск наступної моделі не проводиться доти, поки прошивається попередня модель.

1. А1, А2…Аn – 1,5 дні;

2. Б1, Б2 … Бn – 3,5 днів;

3. В1, В2 … Вn – 3 дні.

При цьому випуски можуть співвідноситися як цілими, так і дробними числами.

Циклічний – запуск, при якому у потоці на робочому місці одночасно знаходяться три моделі.

А1, Б1, В1; А2, Б2, В2; А3, Б3, В3.

При цьому МА: МБ : МВ = 1 : 1 : 1. Цикл узгодження С=3.

Якщо моделі запускаються по схемі

А1, Б1, Б2, В1; А2, Б3, Б4 В2; А3, Б5, Б6, В3.

При цьому ВА: ВБ : ВВ = 1 : 2 : 1. Цикл узгодження С=4.

Співвідношення випусків по моделях у будь–якому випадку є цілим числом.

Комбінований запуск (послідовно–циклічний) характеризується розділенням всіх моделей, що виготовляються, на групи, та послідовним надходженням цих груп моделей на робочі місця з циклічним запуском моделей кожної групи.

А1, Б1, В1; А2, Б2, В2; … Аn, Бn, Вn – 1 група, випуск М1 = 3 дні;

Г1, Д1, Е1; Г2, Д2, Е2; … Гn, Дn, Еn –2 група, випуск М2 = 2,5 дні..

Комбінований запуск використовується при необхідності виготовлення в одному потоці великої кількості моделей. Різниця у трудомісткості моделей всередині групи значна, що відповідає вимогам циклічного запуску. Співвідношення випусків моделей всередині групи відповідає циклічній формі запуску. Різниця у середній трудомісткості між групами незначна, що відповідає умовам послідовно–асортиментного запуску. При комбінованому запуску кількість моделей всередині групи однакова, але кількість виробів по групах (випуск) різний.

6 У потоках з циклічним запуском організаційна операція називається циклічною.

При циклічному запуску в потоці можуть виготовлятися одночасно до з–х моделей верхнього асортименту та до 5–и моделей легкого асортименту. Кількість моделей при цьому повинна бути рівна або кратна цілому числу.

Час на організаційну операцію визначається за формулою:

tо.о.= tА + tБ + tВ = (0,9 – 1,1) × τ × К × С, (3.4)

де С – сума асортиментних чисел (скільки одиниць виробів приходить на робоче місце).

1 1 1 1 1 1

А Б В = А Б В;

С = 3.

Середня трудомісткість виробів:

Tср. = (ТА + ТБ + ТВ ) / 3, (3.5)

де ТА, ТБ, ТВ – трудомісткість моделей відповідно А, Б та В.

Середній такт:

τср. = Тср. / Кр, (3.6)

де Кр – кількість робітників у потоці

Циклічний такт:

τцикл. = τср. × С.

.

6Процес петлеутворення однониткового ланцюгового стыбка.

Для зшивання шкурок на пластини використовується машина 10-Б класу ПМЗ. Її називають кушнірною. Це машина ланцюгового однониткового обметувального  стібка. Вона призначена для зшивання шкірок, деталей хутрового крою, а також для зшивання хутрових деталей з деталями зі шкіри, замші та інших матеріалів.Основними робочими органами цієї машини є голководій, голка, гачок, ниткопритягувач і ведучий диск.  При роботі машини голка 3, укріплена в голководію, проколює шкіряну тканину, протягує через неї нитку, яка при зворотному русі голки утворює петлю. Її підхоплює гачок, збільшує розмір петлі, піднімає догори і перекидає через краї зшивання шкірок, ставить петлю з іншого боку матеріалу перед голкою, приймаючи таким чином вихідне положення. Утворення стібка закінчується в той момент, коли голка при наступному поступальному русі для проколу шкіряної тканини проходить через петлю. Гачок піднімається і, роблячи коливальний рух, скидає петлю, а ниткопритягувач притискає нитку до краю матеріалу. Ведучий 2 і ведений 1 диски пересувають скріплений матеріал на величину стібка.

Швейна машина 10-Б класу має механізм натягу нитки і регулятор частоти стібка, що дозволяють зшивати хутрові шкурки з шкіряною тканиною різної товщини, атакож пристрій для обмеження висоти шва.

7  Процес утворення двониткового ланцюгового обметувального стібка У процесі утворення стібка беруть участь голка, лівий петельник, розширювач, зубчаста рейка та притискна лапка. Утворення стібка можна розділити на кілька етапів (рис. .3). І. Голка 1 опускається в нижнє крайнє положення, лівий петельник 2 розміщується ліворуч, а розширювач 3праворуч. ІІ. Голка 1 піднімається з нижнього крайнього положення на 2,5-3 мм та утворює із нитки петлю, у яку, рухаючись зліва направо, входить лівий петельник. Вушко голки в цей момент повинно бути нижче носика петельника на 1,5-2 мм. ІІІ. Розширювач 5, рухаючись справа наліво, зустрічається з лівим петельником і захоплює його нитку. Голка в цей час виходить із тканини, а петля її втримується на лівому петельнику. ІV. Розширювач ^ 3 піднімається над голковою пластинкою та ставить петлю лівого петельника 2 на лінію його руху. Піднімається зубчаста рейка і переміщає тканину на величину стібка. Голка, рухаючись униз, входить у петлю лівого петельника, підставлену розширювачем, і проколює тканину. Розширювач, рухаючись вправо, звільняє петлю, а голка й лівий петельник затягують петлі. Після чого процес утворення стібка повторюється. Нитки переплітаються на пальці притискної лапки, при просуванні тканини петлі зісковзують із

пальця лапки й охоплюють зрізи тканини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]