Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом 1.docx
Скачиваний:
50
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
476.88 Кб
Скачать

Висновки до розділу

В третьому розділі було розглянуто проблеми розвитку фондового ринку та напрямки поліпшення його розвитку. Було розглянуто іноземний досвід в регулюванні фондового ринку. Було розглянуто тенденції розвитку фондового ринку в системі ІРО та перспективні напрями активізації ІРО вітчизняними емітентами на ринку цінних паперів України.

Було з`ясовано що цінні папери емітентів, активи яких розташовані в Україні, демонструють на міжнародних фондових майданчиках значно вищу ліквідність порівняно з ліквідністю вітчизняних локальних цінних паперів на національних фондових біржах. До того ж частка залучень капіталу в українські бізнес-проекти саме через розміщення акцій таких емітентів на іноземних фондових біржах поступово зростає.

Розділ 4. Система управління охороною праці та безпекою в надзвичайнихситуаціях на тов "Цемент"

4.1 Система управління охороною праці в організації

В відповідно до ГОСТ Р 12.0.006-2002 ССБТ «Загальні вимоги до управління охороною праці в організації »система управління охороною праці - частина загальної системи управління (менеджменту) організації, що забезпечує управління ризиками в галузі охорони здоров'я та безпеки праці, пов'язаними з діяльністю організації.

Система включає організаційну структуру, діяльність з планування, розподілу відповідальності, процедури, процеси і ресурси для розробки, впровадження, досягнення цілей, аналізу результативності політики і заходів охорони праці організації.

Система повинна встановити форму участі працівників в управлінні охороною праці, їх обов'язки і відповідальність, функціональні обов'язки роботодавця (його представника), інших посадових осіб та їх взаємодія. Основна мета застосування системи - збереження життя і здоров'я працівників у процесі виробничої діяльності. Це може бути досягнуто в тому випадку, якщо в організації будуть створені безпечні і нешкідливі умови праці на всіх робочих місцях.

 

Інші умови включають в себе створення оптимального режиму праці та відпочинку, сприятливого психологічного мікроклімату, достатню для життєвих потреб оплату праці і, в кінцевому рахунку, соціальну захищеність працівників.

Реалізацію поставлених завдань доцільно здійснювати в рамках певної системи, Бо будь-яка система управління, в тому числі система управління охороною праці (СУОП), передбачає більш високий рівень організації роботи з охорони праці в організації.

В свою чергу СУОП може складатися з таких основних складових:

1) цілі і завдання, спрямовані на забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці;

2) методи та засоби досягнення цих цілей;

3) структура і системи взаємодії адміністрації і працівників для досягнення цих цілей. Ці складові повинні мати певний взаємозв'язок як у будь-який системі регулювання будь-яких процесів. Цей взаємозв'язок будується через елементи системи.

1. Основні елементи і побудова системи управління охороною праці в організації

Як було відзначено, СУОП повинна бути однією з ланок загальної системи управління господарською діяльністю організації. Управління - це система взаємозалежних видів виробничої діяльності людей за допомогою різних інформаційних і технічних засобів для досягнення мети. Будь-яка система формально складається із сукупності елементів, таких як вхід, вихід, об'єкт управління, управляючі дії, інформаційні потоки.

Вхідний потік повинен трансформуватися на виході як результат певних впливів на об'єкт управління. Як об'єкт управління розглядаються умови і безпеку праці, а точніше, управління цими факторами в бік позитивного їх впливу на працюючих та нейтралізації негативних чинників, що й показано на схемі.

Загальна схема системи управління

Керуючі впливу здійснюють керівники всіх рівнів:

в організації в цілому - керівник (головний інженер) організації;

в цехах, на виробничих ділянках - керівники цехів, дільниць.

Керуючий орган на основі вхідної інформації (директивних і нормативних документів) виробляє керуючу інформацію, необхідну для постановки завдань або безпосередньо управлінське рішення для реалізації службами, відділами, цехами і т. д. Посадові особи цих виробничих одиниць є суб'єкти господарювання, тобто виконуючий орган. Можливе об'єднання керуючого і виконавчої органів.

Керуючі впливу та зв'язок між елементами системи забезпечується усною інформацією, наказами, розпорядженнями, планами з використанням телекомунікаційних засобів і персональних ЕОМ.

СУОП припускає використання стандартів підприємства (СТП), наприклад стандарту за розрахунку коефіцієнта рівня охорони праці, стандартів морального і матеріального стимулювання, проведення адміністративно-громадського контролю за станом охорони праці та ін

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]