Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetIKTukr2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.02 Mб
Скачать
  1. Перевірка жорсткого диска

3.1. Запустіть програму перевірки диска ScanDisk (Пуск/Программы/ Стандартные/Служебные/Проверка диска).

3.2. Виберіть диск С: у списку дисків.

3.3. Клацніть на кнопці Дополнительно й ознайомтеся з настроюваннями, використаними програмою при перевірці логічної структури файлової системи. Закрийте діалогове вікно Дополнительніе параметры проверки диска щигликом на кнопці Отмена.

3.4. Установіть перемикач Полная і клацніть на кнопці Настройка.

3.5. Ознайомтеся з настроюваннями, використаними програмою при перевірці магнітної поверхні диска. Закрийте діалогове вікно Режим проверки поверхности диска щигликом на кнопці Отмена.

3.6. Установіть перемикач Стандартная. Скиньте прапорець Исправлять ошибки автоматически.

3.7. Клацніть на кнопці Запуск і спостерігайте за ходом перевірки.

3.8. При виявленні помилок на диску ознайомтеся з повідомленням про помилку і виберіть серед пропонованих варіантів виправлення той, при якому помилка ігнорується і робота продовжується далі.

3.9. Закрийте звіт про результати перевірки. Закрийте програму Проверка диска щигликом на кнопці Закрыть.

4. Контроль стану системних ресурсів

4.1. Запустіть програму Индикатор ресурсов (Пуск/Программы/ Стандартные/Служебные/Индикатор ресурсов).

4.2. Подвійним щигликом на значку індикатора ресурсів на панелі індикації відкрийте вікно Индикатор ресурсов. Запишіть показання індикаторів про наявність ресурсів.

4.3. Запустіть програму Проводник (Пуск/Програмы/Проводник).

4.4. Дайте команду Справка/О программе. Переконаєтеся, що інформація про вільні системні ресурси в діалоговому вікні О программе «Windows» збігається з даними індикатора ресурсів.

4.5. Відкривайте вікна довільних програм, що доступні через Главное меню, стежте за тим, як при цьому падає резерв ресурсів операційної системи.

4.6. Зверніть увагу на те, як змінюється вид значка індикатора ресурсів на панелі індикації при зменшенні кількості вільних ресурсів.

4.7. Зверніть увагу на те, як змінюється колір значка індикатора ресурсів на панелі індикації, після того як кількість вільних ресурсів упаде до однієї третини від вихідного значення.

4.8. Зверніть увагу на подальшу зміну кольору значка індикатора ресурсів на панелі індикації.

4.9. Прочитайте системне повідомлення, що з'являється, коли буде вичерпано 90 % системних ресурсів. Закрийте відповідне діалогове вікно.

4.10. Поступово закривайте усі вікна, що були відкриті в ході викрнання цієї вправи. При цьому стежте за процесом вивільнення ресурсів.

4.11. Чи збіглися значення кількості вільних ресурсів до експерименту і після нього? Якщо ні, то чим можна пояснити розходження? Оцініть величину розходження якщо воно є.

  1. Контроль завантаженості процесора

5.1. Запустіть програму Системный монитор (Пуск/Программы/ Стандартные/Служебные/Системный монитор).

5.2. Клацніть на кнопці Удалить на панелі інструментів. Виберіть у списку показники і клацніть на кнопці ОК.

5.3. Клацніть на кнопці Добавить на панелі інструментів.

5.4. У діалоговому вікні Добавление показателя в списку Категория виберіть пункт Ядро. У списку Показатель виберіть пункт Использование процесора. Клацніть на кнопці ОК.

5.5. Почекайте якийсь час, щоб оцінити завантаженість процесора під час відсутності яких-небудь активних дій (фактично вона визначається необхідністю обслуговування самої програми Системный монитор.

5.6. Подвійним щигликом на значку Мой компьютер відкрийте вікно Мой компьютер. Змініть розмір вікна так, щоб у ньому містилося 2-4 значки.

5.7. Клацніть правою кнопкою миші на вільному від значків місці екрана і виберіть у контекстному меню пункт Свойства. Відкрийте вкладку Эффекти. Установіть прапорець Отображать содержимое окна при перетаскивании. Клацніть на кнопці ОК.

5.8. Наведіть покажчик миші на рядок заголовка вікна Мой компьютер і протягом 10-20 секунд посувайте вікно за екраном, стежачи за показниками у вікні Системный монитор. Запишіть середнє завантаження процесора під час цієї операції.

5.9. Клацніть правою кнопкою миші на вільному від значків місці екрана і виберіть у контекстному меню пункт Свойства. Відкрийте вкладку Эффекти. Скиньте прапорець Отображать содержимое окна при перетаскивании. Клацніть на кнопці ОК.

5.10. Наведіть покажчик миші на рядок заголовка вікна Мой компьютер і протягом декількох секунд посувайте вікно за екраном, стежачи за показниками у вікні Системный монитор. Запишіть середнє завантаження процесора під час цієї операції.

5.11. Результати експерименту занесіть у таблицю.

Черговий режим

Перетаскування вікна без відображення вмісту

Перетаскування вікна з відображенням умісту

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]