Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetIKTukr2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.02 Mб
Скачать

Звіт повинен містити:

1. Найменування лабораторної роботи.

2. Тему роботи.

3. Мету роботи

4. Схеми вмісту папок ...\Student, C:\WINDOWS\TEMP, Корзина після кожного виконаного пункту завдання (наводяться тільки ті зміни що відбуваються).

5. Висновки за результатами виконання роботи.

Лабораторна робота Win-3

Робота з файловою структурою в програмі Провідник

Мета роботи: 1. Навчитися виконувати навігацію за допомогою лівої панелі програми Проводник, вивчити прийоми копіювання і переміщення об'єктів методом перетаскування між панелями.

2 Освоїти основні елементи роботи з файлами і папками в операційній системі Windows 98.

До початку виконання завдань бажано ознайомитись з матеріалами: [1] – с.с. 121-123; [2] – с.с. 121; [3] – с.с. 71-93; [4] – с.с. 278.

1. Навчитися виконувати навігацію за допомогою лівої панелі програми Проводник, вивчити прийоми копіювання і переміщення об'єктів методом перетаскування між панелями

1.1. Включіть персональний комп'ютер(якщо це необхідно), дочекайтеся закінчення завантаження операційної системи.

1.2. Запустіть програму Проводник за допомогою головного меню (Пуск / Программы / Проводник). Зверніть увагу на те, яка тека відкрита на лівій панелі Проводника в момент запуску. Це повинна бути коренева тека системного диску (тека С:). Зарисуйте вікно програми Проводник. Зазначте елементи його інтерфейсу.

1.3. Розшукайте на лівій панелі теку ...\Student і відкрийте її щигликом на значку теки.

1.4. На правій панелі Проводника створіть нову теку Експериментальна.

1.5. На лівій панелі розгорніть теку ...\Student одним щигликом на значку вузла «+». Зверніть увагу на те, що розкриття і розгортання тек на лівій панелі — це різні операції. Переконаєтеся в тому, що на лівій панелі в теці ...\Student утворилася вкладена тека Експериментальна.

1.6. Відкрийте теку Експериментальна на лівій панелі Проводника. На правій панелі зміст має бути відсутнім, оскільки ця тека порожня.

1.7. Створіть на правій панелі Проводника нову теку \Мої експерименти усередині теки Експериментальна. Переконаєтеся в тому (на лівій панелі ), що поруч з значком теки Експериментальна утворився вузол «+», що свідчить про те, що тека має вкладені теки. Розгорніть вузол і розгляньте структуру, що утворилася, на лівій панелі Проводника.

1.8. На лівій панелі Проводника розшукайтетеку \Windows і розгорніть її.

1.9. На лівій панелі Проводника усередині теки \Windows розшукайте папку для тимчасового збереження об'єктів — \Temp, але не розкривайте її.

1.10. Методом перетаскування перемістіть теку Експериментальна з правої панелі Проводника на ліву — у теку C:\Windows\Temp. Цю операцію треба виконувати акуратно. Щоб точно поцілити у потрібний об’єкт стежте за кольором напису теки-приймача. При точному наведенні напис змінює колір — в цей момент можна відпускати кнопку миші при перетаскуванні. Ще складніше правильно потрапити в приймач при перетаскуванні груп виділених об'єктів. Метод контролю той же — за виділенням напису.

1.11. На лівій панелі Проводника відкрийте теку C:\Windows\Temp. Переконаєтеся (на правій панелі) в наявності в ній теки Експериментальна.

1.12. Розшукайте на лівій панелі Корзину і перетягніть теку Експериментальна на її значок. Розкрийте Корзину і перевірте наявність у ній тільки що вилученої теки. Закрийте вікно програми Проводник.

Можна виконувати всі операції, користаючись тільки правою панеллю. При цьому використовують наступні властивості Проводника:

  • можливість копіювання і переміщення об'єктів через буфер обміну;

  • програму Проводник можна запустити кілька разів — відповідно, на Робочому столі можна мати декілька правих панелей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]