Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetIKTukr2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.02 Mб
Скачать

Завдання 2. Перегляд архівного файлу у форматі .Zip

2.1. Запустіть диспетчер архівів WinZip командою Пуск/Программы/WinZip/WinZip.

2.2. Установіть гнучкий диск, що містить архівний файл у форматі ZIP, у дисковод А:.

2.3. Дайте команду File/Open Archive (Файл/Открыть архив).

2.4. У діалоговому вікні Open Archive (Открытие архива) скористайтеся кнопкою, що розкриває, у списку Папка, розшукайте і відкрийте Диск 3,5 (А:), виділіть значок файлу у форматі .ZIP і клацніть на командній кнопці Открыть. У вікні програми WinZip відкриється список файлів, що входять в архів.

2.5. Виділіть значок файлу, який бажаєте переглянути. Двічі клацніть на цьому значку, і файл відкриється у вікні асоційованої програми. За замовчуванням в операційній системі Windows 98 з файлами типу .ТХТ асоційована програма Блокнот.

2.6. Якщо потрібно переглянути файл в іншій програмі, виділіть його значок і скористайтеся командою Actions/View (Действия/Просмотр). За цією командою відкриється діалогове вікно View (Просмотр), у якому можна самостійно вказати, яку програму варто використовувати як засіб перегляду для файлів даного типу.

2.7. Виділіть для перегляду файл з іншим розширенням імені. Якщо цей тип файлів не має асоційованої програми перегляду, то після попереджуючого повідомлення він відкриється в стандартному засобі перегляду Windows - у програмі Быстрый просмотр. (Про те, як у Windows 98 призначити засіб перегляду довільному типу файлів, розглянуто в лабораторній роботі WIN4.

3. Витяг файлів з zip-архіву

3.1. Попередньо визначите теку, до якої будуть поміщені файли, що витягаються з архіву. Якщо ніяких переваг немає, створіть тимчасову теку в...\STUDENT.

3.2. Запустіть диспетчер архівів WinZip і відкрийте ZІP-архів, розміщений на гнучкому диску А:.

3.3. Виділіть файли, які бажаєте витягти. При груповому виділенні користуйтеся лівою кнопкою миші разом із клавішами CTRL і SHIFT.

3.4. Дайте команду Actions/Extract (Действия/Извлечь) - відкриється діалогове вікно Extract (Извлечение).

3.5. На лівій панелі діалогового вікна установіть необхідні перемикачі.

3.6. На правій панелі діалогового вікна відкрийте теку – приймач. До неї відбудеться витяг виділених файлів. Робота на правій панелі діалогового вікна аналогічна роботі з Проводником Windows.

3.7. Запустіть процес витягу файлів щигликом на командній кнопці Extract (Извлечь).

3.8. Із закінченням процесу закрийте діалогове вікно щигликом на кнопці Cancel (Отмена) чи на закриваючій кнопці в правому верхньому куті вікна і завершіть роботу з програмою WinZip командою File/Exit (/Выход).

3.9. За допомогою Проводника (Пуск/Программы/Проводник) переконайтеся в тому, що файли, витягнуті з архіву, дійсно надійшли в задану теку.

3.10. Видаліть експериментальну теку .

4. Захист zip-архіву

4.1. Запустіть програму WinZip.

4.2. Дайте команду File/Open Archive (/Откріть архив). Відкрийте раніше створений архів.

4.3. Дайте команду Actions/Add (Действия/Добавить в архив) — відкриється діалогове вікно Add (Добавление в архив).

4.4. У списку поданих файлів розшукайте файл <Прізвище>.zip, клацніть правою кнопкою миші на його значку й в контекстному меню, що відкриється виберіть команду Удалить. Видалення раніше створеного архіву необхідно для створення нового архіву під тим же ім'ям.

4.5. Виділіть усі файли списку комбінацією клавіш CTRL+A.

4.6. Для захисту створюваного архіву паролем клацніть на кнопці Password (Пароль) — відкриється однойменне діалогове вікно.

4.7. Зверніть увагу на прапорець Mask Password (He отображать пароль). Якщо він установлений, пароль при введенні не буде відображатися на екрані, а його символи будуть замінені символом «*». Це міра захисту пароля від сторонніх. Однак у даному випадку користувач не може бути впевнений в тому, що він набрав пароль правильно. Тому при встановленому прапорці Mask password система запитує повторне (контрольне) введення пароля.

4.8. Введіть пароль, наприклад слово test, використовуючи крім алфавітних символів довільні розділові знаки, наприклад так: t,e/s:t.

4.9. Клацніть на кнопці ОК. Зверніть увагу на те, що діалогове вікно Add (Добавление в архив) змінило назву — Add with password (Добавление в архив и защита паролем).

4.10. Клацніть на командній кнопці Add (Добавить в архив) — почнеться процес створення захищеного архіву <Прізвище>.zip.

4.11. Відкрийте створений архів командою File/Open (Файл/Открыть).

4.12. Виділіть будь-який файл, що входить до складу архіву, і дайте команду Actions/Extract (Действия/Извлечь).

4.13. У діалоговому вікні, що відкрилося, Extract (Извлечение) перевірте правильність установки необхідних елементів управління і виберіть теку-приймач.

4.14. Клацніть на командній кнопці Extract (Извлечь). Процес витягу даних з архіву не запуститься, а замість нього відкриється діалогове вікно для введення пароля.

4.15. Переконайтесь в тому, що введення неправильного пароля не дозволяє витягти файли з архіву.

4.16. Переконайтесь в тому, що правильне введення пароля дійсно запускає процес.

4.17. Закрийте програму WinZip.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]