Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetIKTukr2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.02 Mб
Скачать

2. Первинні настроювання параметрів друкованого документа

Форматування документів, призначених для друку на принтері, виконується в «прив'язці» до параметрів друкованої сторінки.

2.1. Запустіть текстовий процесор командою Пуск/Программы/Microsoft Word.

2.2. Дайте команду для створення нового документа: Файл/Создать.

2.3. У ділоговому вікні Создание документа перемикач Создать переведіть в положення Документ і виберіть шаблон Обычный.

2.4. Відкрийте діалогове вікно Параметры страницы (Файл/Параметры страницы).

2.5. На вкладці Размер бумаги виберіть у списку, що розкривається,Размер бумаги пункт А4. У випадку використання нестандартного формату вибирають пункт Другой і за допомогою кнопок лічильників Ширина і Высота задають його параметри.

2.6. Задайте орієнтацію бумаги (Книжная або Альбомная). При «альбомній» орієнтації папір розташовується довгою стороною по горизонталі.

2.7. На вкладці Поля задайте розміри полів:

Ліве — 25 мм Праве — 15 мм

Верхнє— 15 мм Нижнє — 20 мм

2.8. Для нижнього поля задайте інтервал від краю до колонтитула 12 мм (у нижньому колонтитулі буде розміщатися номер друкованої сторінки).

2.9. Якщо передбачається двосторонній друк (парні сторінки друкуються на зворотному боці непарних сторінок), установіть прапорець Зеркальные поля. Скиньте цей прапорець.

2.10. Перевірте, як діє настроювання друку двох сторінок на одному листі. Установіть прапорець 2 страницы на листе. На панелі Образец роздивіться результат настроювання. Перейдіть на вкладку Размер бумаги й установіть «альбомну» орієнтацію сторінок. Оцініть результат настроювання. Відновіть «книжклву» орієнтацію і друк однієї сторінки на листі. (Друк двох сторінок на одному листі — особливість версії Microsoft Word 2000. У попередніх версіях цей режим реалізовувався тільки позаштатними засобами.)

2.11. Створіть нижній колонтитул для розміщення номера друкованої сторінки. Дайте команду Вид/Колонтитулы — відкриється панель інструментів Колонтитулы. Користуючись кнопкою Верхний/нижний колонтитулы, створіть область нижнього колонтитула. Вставте номер сторінки щигликом на кнопці Номер страницы на панелі інструментів Колонтитулы. Відцентруйте номер сторінки щигликом на кнопці По центру на панелі інструментів Форматирование. Закрийте панель Колонтитулы. Переконайтесь в тому, що в документі з'явилися нижні колонтитули з номерами сторінок.

Прямої команди для видалення колонтитулів немає. Щоб видалити колонтитули треба очистити область колонтитула на одній зі сторінок. Колонтитул, позбавлений вмісту, видаляється автоматично. Для видалення вмісту колонтитула відкрийте панель Колонтитулы (Вид/Колонтитулы), переключіться на верхній або нижній колонтитул (по ситуації) кнопкою Верхний/нижний колонтитулы, виділіть елемент вмісту і натисніть клавішу DELETE.

2.12. Закрийте панель інструментів Колонтитулы.

2.13.Набрати, відформатувати будь-який текст обсягом 2-3 стор., шрифт ARIAL, розмір 14 пт. Кожен студент набирає різний текст. На будь-якому абзаці тексту продемонструвати всі можливі варіанти форматування змінюючи параметри шрифту, орієнтацію, обрамлення , спецефекти.

2.14. Зберегти документ на зовнішньому носії з ім’ям <група>_<прізвище>.DOC

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]