Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Grysha_O_IT_Proekt.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
253.81 Кб
Скачать

Методика управління проектами за допомогою Microsoft Project . Основні можливості Планування проекту

Після створення плану проекту Microsoft Project розраховує і створює робочий графік на підставі наданих відомостей про завдання, які необхідно виконати, співробітників, що працюють над цими завданнями, устаткування і матеріали, використовувані для виконання завдань, а також проведені витрати.

При створенні плану проекту вводяться наступні типи відомостей:

  • Завдання.

  • Тривалість.

  • Залежності завдань .

  • Ресурси.

  • Витрати .

На підставі цих відомостей в Microsoft Project можуть бути розраховані календарний план, витрати і завантаження ресурсів.

Відстежування проекту

Після створення плану проекту необхідно управляти проектом і стежити за ходом його виконання. Відстежуючи проект, можна вносити необхідні зміни, щоб дотримуватися календарного плану і залишатися в рамках бюджету.

При управлінні проектом можуть бути використані наступні засоби:

  • Поля, що настроюються, для введення особливих відомостей.

  • Подання і таблиці для відображення точних відомостей, потрібних для перегляду.

  • Фільтри і групи для виділення відомостей, що вимагають уваги.

Вводиться фактичний хід виконання завдань, фактичні дані порівнюються з початковим планом, відстежується баланс завантаження ресурсів. Все це дозволяє ефективно вирішувати виникаючі проблеми.

Перегляд необхідних відомостей

Спочатку розглянемо кінцеві терміни, а потім - витрати. У базі даних проекту міститься безліч відомостей, але в даний момент часу необхідна тільки їх частина. Для доступу до відомостей використовуються наступні засоби.

Подання показують частину відомостей про проект у форматі, простому для сприйняття. Наприклад, на діаграмі Ганта основні відомості представляються стовпцями і відрізками на графіці.

Таблиці визначають стовпці, що відображаються.

Фільтри призначені для відбору певних завдань або ресурсів.

Подібно до каналів телебачення, в кожному поданні приводиться різна інформація. Таблиці і фільтри забезпечують тонку настройку. Так само, як при перемиканні каналів, інформація не віддаляється, але зміна уявлень, таблиць або фільтрів може приховати частину відомостей. Всі вони продовжують зберігатися в базі даних і оновлюватися.

Крім того, для перегляду розподілених або впорядкованих відомостей їх можна групувати і сортувати потрібним чином.

Створення плану проекту

Якщо визначені цілі проекту і виділені основні його етапи, можна почати створення плану цього проекту. Спочатку створюється новий план проекту, в який вводиться і упорядковується список завдань для виконання, включаючи тривалість кожного завдання і залежності завдань. Потім в план додаються співробітники, устаткування, матеріали і витрати на них, після цього завданням призначаються ресурси. На основі цих відомостей про ресурси і завдання Microsoft Project створює календарний план. При необхідності план можна перевіряти і коректувати. У восьми уроках цього розділу описуються кроки по створенню плану проекту.

Налаштування проекту

Першими кроками при створенні календарного плану є: запуск нового плану проекту, визначення початкової або кінцевої дати проекту, а також введення загальних відомостей про проект.

Після закінчення цього уроку буде створений план Microsoft Project, що містить назву проекту і інші ключові відомості, початкову або кінцеву дату і календар проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]