Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Grysha_O_IT_Proekt.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
253.81 Кб
Скачать

Управління змінами по ходу проекту

Управління змінами здійснюється в цілях забезпечення належного контролю за змінами і аналізу наслідків змін до приведення їх у виконання. «Зміною» вважається поправка, що вноситься до початкових вимог, специфікацій, проектної документації або розкладів.

Управління змінами виконується впродовж всього проекту. Проблеми реєструються в журналі (таблиця 3.5) Керівником проекту з боку Виконавця.

Таблиця 3.5 - Журнал реєстрації змін

№ запиту на зміни

Дата запиту на зміну

Опис зміни

Орган, що авторизував зміну

Статус

Управління проектною документацією

Описується перелік документації за проектом і порядок її ведення в електронному і паперовому вигляді, включаючи реєстрацію витікаючої документації.

Додаток . Форма запиту на зміну проекту

Запит на зміну № ______ від __ _________ 2011 р.

Найменування проекту

проекту

Ініціатор зміни

Необхідна зміна

Обгрунтування необхідності зміни

Можливі наслідки від зміни

Орган / особа, що авторизує зміну

Результат розгляду зміни

Відмітка про виконання зміни

проекту

Приклад чорнового плану реалізації проекту розвитку інформаційної системи

1. Ініціація проекту

Формулювання стратегічного плану розвитку інформаційної системи, також як і ініціація дій з його реалізації є прерогативою топ-менеджерів. Саме вони повинні (у вигляді затверджених документів) сформулювати загальні бізнес вимоги до майбутньої системи. Для успішного здійснення цього етапу, топ-менеджери повинні забезпечити в організації відповідне середовище, що відповідає наступним умовам:

  • Керівництво повинне бути упевнене в тому, що проект, що ініціюється, насправді необхідний, і воно приділятиме його реалізації достатньо засобів і своєї уваги.

  • Керівники підрозділів зацікавлені в реалізації проекту, їх розуміння цілей і завдань проекту співпадає з розумінням топ-менеджерів і забезпечена (в першу чергу організаційно) їх активна участь на стадіях формування цілей і стратегії.

  • Всі співробітники організації проінформовані про цілі і завдання проекту, і їх мотивація забезпечить успішне проведення всіх, пов'язаних з проектом робіт.

1.1 Формулювання цілей проекту

Сформульовані цілі проекту не повинні бути прив'язані до яких-небудь технологій. Їх основне призначення - змалювати, що саме створювана інформаційна система повинна забезпечити організації і які переваги (у тих же термінах, які використовуються для оцінки діяльності компанії) організація повинна отримати в результаті реалізації цього проекту. Надалі, на стадії впровадження і експлуатації, саме порівняння цих очікуваних бізнес- переваг з отриманими результатами буде основою для аналізу успіху або неуспіху проекту.

На основі очікуваних бізнес-переваг класифікується роль майбутньоі ІС (Стратегічна, ключова або допоміжна по Мак-Фарлану) і залежно від неї уточнюються переважні методи управління і створення ІС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]