Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SAMOSTIJNI_ROBOTI_remont_mashin.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
2.53 Mб
Скачать

Самостійна робота – 4

Тема: Вимоги до організації та переваги агрегатного способу ремонту машин

1.Вимоги до організації.

2.Переваги агрегатного способу ремонту машин.

1. Організація ремонту агрегатним методом виконується за наступними двома схемами. За схемою I ремонтують машини тих марок, число яких в даному будівельно-монтажному тресті незначно (наприклад, менше 20 екскаваторів).

В управліннях механізації, кожне з яких обслуговує район діяльності 20-25 будівельно-монтажних трестів, створені дільниці агрегатного ремонту з ШМЛ. Ці ділянки створюють і містять оборотний фонд, організують доставку зношених складальних одиниць з будівництв на ремонтні підприємства, а відремонтовані - до місця ремонту, організовують роботу ШМЛ і облік агрегатів і вузлів.

Рис.2 – Схеми організації ремонту машин агрегатним методом

ШМЛ виїжджають за графіком, заздалегідь узгодженим з будівництвами, до місця роботи машин, доставляють справні комплекти складальних одиниць з оборотного фонду, що забезпечують відповідний вид ремонту (поточний, капітальний), знімають з машин несправні складальні одиниці і відправляють їх на ремонтні підприємства, монтують справні, регулюють, випробовують і здають машини. У цих роботах обов'язково беруть участь екіпажі машин. Потім летючка переїжджає на інший об'єкт, куди їй доставляють необхідні комплекти складальних одиниць з оборотного фонду.

Цей фонд створюється в управліннях механізації, його доставляють у всі будівельні організації даного географічного району.

2. Агрегатний метод ремонту - полягає в тому, що зняті з машини несправні агрегати і вузли замінюються новими або заздалегідь відремонтованими. При агрегатному методі простої машини в ремонті визначається часом, необхідним на заміну несправних агрегатів, і виконанням подгоночних, регулювальних і зварювальних робіт. При цьому методі досягається висока якість ремонту, потрібно менше висококваліфікованих фахівців, ніж при індивідуальному методі. Однак агрегатний метод ремонту вимагає наявності обмінного фонду нових або відремонтованих агрегатів і вузлів.

У транспортному будівництві цей прогресивний метод при ремонті будівельно-дорожніх машин застосовується з 1959 р. Для скорочення часу ремонту машин в системі транспортного будівництва агрегатний метод впроваджений безпосередньо на місцях їх експлуатації і передбачає капітальний ремонт оборотних вузлів і агрегатів, що виконується ремонтними підприємствами; доставку відремонтованих комплектів вузлів і агрегатів до місця експлуатації машин; заміну вузлів, що вимагають ремонту, заздалегідь відремонтованими; регулювання, випробування і забарвлення зібраної машини; доставку демонтованих вузлів і агрегатів, що вимагають ремонту, на ремонтне підприємство.

Повинен знати і розуміти:

1. Вимоги до організації ;

2. Переваги агрегатного способу ремонту машин .

Контрольні питання:

1. Які є вимоги до організації?

2. Що таке агрегатний метод ремонту?

Література:

1. С.К. Полянський, В.М. Коваленко „Експлуатаційні матеріали”: Підручник. - К.: Либідь, 2003 р.

2. Навчальний посібник/ Упор. В.Я. Чабанний. - Кіровоград: Центрально-Українське видавництво, 2007. - 348 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]