Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Obidnyk-EWP-NP.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
2.82 Mб
Скачать

3.6 Додання файлів

Виберіть теку, до якої ви хочете додати файл. В меню „Edit” виберіть пункт „Project” (рис. 3.13).

Рисунок 3.13 – Вибір теки

З’явиться діалогове вікно „ADD File to Project Folder” (рис. 3.14).

Рисунок 3.14 – Діалогове вікно „ADD File to Project Folder”

Виберіть потрібний файл. Однак, ви повинні враховувати, що про­ект може містити тільки один файл „.dsn”.

3.7 Використання шин

Виберіть в меню „Place” пункт „Bus”, позначте початок шини. Коли ви під’єднуєте шину до контакту, програмне забезпечення надає візуальну ознаку під’єднання: на кінці контакту зникає значок безпосе­реднього контакту. Якщо два проводи перетинаються під кутом 90 градусів, вони не з’єднуються електрично до тих пір, поки Ви не позначите точку з’єднання, два рази клацнувши на точці стику з вже нарисованою шиною, при рисуванні іншої шини.

Якщо Ви розмістили елементи таким чином, що два контакти стикаються кінцями, вони з’єднаються.

Щоб нарисувати шину з меню „Place” виберіть пункт „Вus”. Клацніть на місці початку шини і нарисуйте шину, рухаючи курсор у потрібному напрямку. Клацніть лівою кнопкою два рази на кінці шини, але при цьому Ви залишитесь в режимі рисування шин, щоб вийти з нього, натисніть „ESC”.

Назви шинам задаються за такими правилами. Назва має вигляд X[m..n], де X – назва шини, m та n – початковий та кінцевий номери сигналу, який несе шина.

Для редагування шин виберіть шину і з меню „Edit” виберіть пункт „Properties”. На екрані з’явиться діалогове вікно, в якому Ви можете задати назву кола в таблиці з’єднань.

Коли Ви клацнете по шині, вона підсвітиться. Щоб проглянути все коло, до якого входить шина, клацніть по ньому і виберіть з правого меню „Entire Net”.

Ви також можете відредагувати текст, пов’язаний з шиною, виділивши його та викликавши діалогове вікно Display Properties.

Щоб перемістити шину, виберіть її і перемістіть на нове місце. При цьому, щоб зберегти зв’язки, сусідні сегменти шини пошкодяться. Для розірвання зв’язків переміщуйте шини при натисненій клавіші Alt.

Входи шин використовуються для об’єднання кіл в шини. Для розміщення входів шин з меню „Place” виберіть пункт „Вus Entry”. З меню „Edit” виберіть пункт „Rotate”, щоб повернути вхід шини потрібним Вам чином. Розмістіть вхід шини, клацнувши по ній на місці розміщення. Розмістіть всі шини та клавішею Esc вийдіть з режиму.

Для того, щоб під’єднати вхід шини до провідника, під’єднайте провідник до першого входу. Задайте назву першого сигналу, використо­вуючи нижню границю діапазону назви шини. Виберіть провідник при натисненій клавіші Ctrl. Перемістіть його так, щоб він під’єднався до другого входу, при цьому назва провідника повинна збільшитись на одиницю. З меню „Edit” виберіть пункт „Repeat”. Провідник та назва скопіюються з заданими параметрами.

3.8 Документування схем і діаграм

Документування схем та діаграм можна здійснити за допомогою клавіші „PrtSc” (яка знаходиться на клавіатурі), попередньо відкривши потрібне вікно в програмі „OrCAD” зі схемою чи діаграмою.

Потім потрібно відкрити середовище для редагування рисунків (наприклад „Paint”). В цьому середовищі можна здійснити редагування схеми чи діаграми: зменшити, вирізати, додати, виділити і таке інше.

Коли схема чи діаграма набули потрібного нам вигляду, ми можемо вставити її до будь-якого текстового редактора за допомогою правої кнопки та пунктів меню „Вирізати” → ”Вставити”.

Скопійовані в OrCAD рисунки можна також просто вставити в текстовий редактор Word.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]