Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Obidnyk-EWP-NP.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
2.82 Mб
Скачать

1 Лабораторний практикум

Лабораторний практикум направлений на закріплення і розши­рення положень і навичок, набутих при вивченні теоретичного матеріалу та проведенні практичних занять.

У результаті проведення лабораторних робіт студенти повинні знати принципи побудови і функціонування дискретних елементів, вузлів та пристроїв ЕОМ; структури та принципи роботи арифметико-логiчних пристроїв; структури, особли­вості побудови та принципи роботи пристроїв керування; принципи реалізації і харак­теристики інтерфейсу введення-виведення та вміти аналізувати роботу елементів, функціональних вузлів і пристроїв на основі інтегрованої схемотехніки; контролювати виконання арифметичних і логічних операцій; синтезувати та досліджувати мікропрограмні керуючі автомати; проводити логічне моделювання роботи схем за допомогою сучасних програмних засобів.

Самостійне та якісне виконання лабораторних робіт є базою для успішної реалізації дослідницької частини курсових робіт.

1.1 Вимоги до виконання лабораторних робіт

Виконання лабораторних робіт у обсязі, передбаченому навчаль­ним планом, є обов’язковим. Студенти, які не виконали лабораторні роботи відповідно до програми і робочого плану дисципліни, до іспиту не допускаються.

На виконання однієї лабораторної роботи виділяється дві ауди­торні години, а на підготовку, аналіз результатів та оформлення звіту – дві години позааудиторного часу (самостійна робота студента).

Лабораторні роботи виконуються за фронтальним принципом (усі студенти виконують одну і ту ж лабораторну роботу) у комп’ютерному класі за розкладом занять під керівництвом викладача. При цьому для лабораторних робіт, які допускають варіативність початкових даних, кожна бригада виконує індивідуальне завдання.

У випадку пропуску лабораторних занять студент зобов’язаний відпрацювати пропущене заняття за кафедральним графіком відпра­цювання пропущених занять при наявності дозволу декана факультету.

Кожну з лабораторних робіт студент виконує у порядку, передба­ченому вказівками до її виконання. При цьому проводяться всі необхідні дослідження і визначаються потрібні параметри.

Документування результатів роботи здійснюється у формі звіту, де вказуються мета та порядок виконання роботи, наводяться процедури синтезу (при його наявності), схеми досліджуваних елементів, вузлів і пристроїв, часові діаграми їх роботи, визначені параметри, формулю­ються результати аналізу і висновки.

За оформленими звітами обов’язково проводиться захист лабо­раторних робіт, під час якого студент пояснює зміст основних положень та проводить аналіз результатів проведених досліджень. Захист викона­ної лабораторної роботи здійснюється, як правило, під час виконання наступної роботи або за графіком консультацій. Результати захисту відображаються в журналі викладача.

Звіти про виконання лабораторних робіт брошуруються і всі повинні бути наявними до початку іспиту.

1.2 Лабораторні роботи з дослідження цифрових елементів та вузлів еом Лабораторна робота № 1

Знайомство з середовищем моделювання схем „OrCAD”

Мета роботи. Знайомство з інтерфейсом та функціональними можли­востями середовища моделювання схем „OrCAD”.

Порядок виконання роботи.

  1. Відкрити програму „OrCAD”.

  2. Створити новий проект.

  3. Створити схему.

  4. Задати тестові послідовності для вхідних сигналів.

  5. Промоделювати схему.

  6. Проаналізувати результати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]