Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1111.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
172.03 Кб
Скачать

23. Первісна вартість запасів.Їх облік.

Первісна вартість- це одиниці придбаних запасів визначається діленням фактичних витрат що пов’язані із придбанням однорідних запасів які надішли однією партією на загальну кількість придбаних запасів.Первісною вартістю запасів що виготовляються власними силами підприємства визначається їх собівартість.Формування собівартість таких запасів здійснюється у порядку передбаченого в П(с)БО 16 «Витрати»

Перв варт запасів отрим як внесок до стат капіт п-ва визнається як погоджена засновниками п-ва їх справед варт + витрат довед до стану придатного до використання.

Перв варт зап отрим безоплатно визнач їх справед варт з урах фактично погашениз витрат.

Отрим в обмін на подібні запаси = баланс вартості переданих запас. Якщо на неподібні ,то визнач справ варт отрим запас.

.

24.Чиста вартість реалізації запасів їх облік.

Чиста вартість реалізації запасів- це очікувана ціна реалізації в умовах звичайної діяльності за вирахуванням очікуваних витрат на завершення їх виробництва та реалізації. Різниця між первісною вартістю запасіві чистою вартісю реалізації,а також вартість втрачених запасів списується на витрати звітного періоду із відображенням у позабалансовому обліку.

25.Визначення запасів та їх класифікація.

До запасів відносяться матеріальні активи, використовувані протягом року або операційного циклу підприємства, якщо він більше року.Дана класифікація запасів за їх призначенням і станом ділить всі запаси на три групи, які і є основою для подальшої їх класифікації.У першу групу включають:... товари у вигляді матеріальних цінностей... готову продукцію, виготовлену на підприємстві.У другу групу включають:... незавершене виробництво у вигляді незакінчених обробкою і складанням деталей, вузлів, виробів та незакінчених технологічних процесів. У третю групу включають:... сировину, основні і допоміжні матеріали, малоцінні та швидкозношувані предмети, що використовуються протягом не більше одного року,поточні біологічні активи

26.Транспортно-заготівельні витрати та їх облік.

ТЗВ згідно із Стандартом 9 включають витрати на заготівлю запасів, оплату тарифів , за вантажно-розвантажувальні роботи і транспортування запасів усіма видами транспорту до місця їх використання.Сума ТЗВ що узагальнюється на окремому субрахунку щомісячно розподіляється між сумою залишків запасу станом на кінець звітного місяця ісумою запасів що вибули у звітному місяці.

ТЗВ(%)=

27. Облік надходження запасів.

Запаси надходять на підприємство в результаті їх придбання у постачальників відповідно до укладених договорів із ними, внеску засновників підприємства до статутного капіталу, обміну на неподібні активи, безоплатної передачі, оприбуткування раніше не врахованих запасів на балансі. Запаси, що надходять від постачальників, супроводжуються такими документами: накладна на відпуск товарно-матеріальних цінностей, податкова накладна, рахунок-фактура тощо. Надходження запасів від власного виробництва оформляється накладною, яка виписується в двох примірниках. Один використовується як прибутковий документ складу, другий — як розходний документ цеху, що здав невикористані матеріали, відходи виробництва, напівфабрикати, готову продукцію

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]