Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1111.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
172.03 Кб
Скачать

8. Облік вибуття оз

Вибуття ОЗ відбув в результаті: реалізації,ліквідації,безоплатної передачі,внеску до статут. капіталу інших п-тв, в результаті обміну, невідповідності критеріям визнання активами : : 1. існує ймовірність того,що п-во отримає ек вигоду в майбутньому при використанні цього об’єкта 2. його вартість може бути достовірно визначена

Фін. результат від вибуття ОЗ визнач. як різниця між доходом від вибуття ОЗ,сумою їх залишкової вартості та непрямих податків і витрат пов’язаних із вибуттям ОЗю

При вибутті ОЗ доходи від реалізації відображ в Кт 74 рах. Залишкова вартість та інші витрати пов’язані із вибуттям ОЗ відображ. в Дт 97 рах. При вібутті ОЗ нобх. списати і залишкову вартість і знос.

9.Нарахування та облік амортизації оз

Обєктом амортизації є всі ОЗ крім землі та природних ресурсів . Вартість ОЗ,яка амортизується-це первісна або переоцінена вартість необоротних активів за вирахуваннями їх ліквідаційної вартості.

Ліквідаційна вартість- це вартість, яку підприємство очікує отримати від реалізації (ліквідації) необоротних активів після закінчення строку їх корисного використання, за вирахуванням витрат, пов'язаних з продажем.

Нарахування амортизації проводиться щомісячно,розподіл річної суми амортизації на 12 місяців. Нарах. амортизації почин з місяця наступного за місяцем уякому об’єкт ОЗ став придатним для використання.

Нарах. амортизації припиняється почин. з місяця наступного за місяцем вибуття об’єкта ОЗ. При нарах. амортиз. збільш. сума витрат п-ва та сума зносу ОЗ. Облік витрат ведеться за 8 класом.

10. Облік інма

До інших необоротних нематеріальних активів відносять необоротні активи, які згідно з новим Планом рахунків не ввійшли до рахунка № 10 «Основні засоби» або виділені зі складу матеріальних запасів, малоцінних і швидкозношуваних предметів (МШП).

Для обліку та узагальнення інформації про наявність і рух інших необоротних матеріальних активів призначений активний рахунок № 11 «Інші необоротні матеріальні активи», який має вісім субрахунків: (111-118)

Цінності різні за своїм функціональним призначенням і мають низку особливостей, які їх об’єднують і відрізняють від основних засобів, МШП, матеріалів:

1.у бухгалтерії ведеться тільки сумовий облік (бібліотечні фонди);

2.не нараховується знос (бібліотечні фонди, експонати тваринного світу, музейні та художні цінності, малоцінні необоротні матеріальні активи, білизна, постільні речі, взуття, одяг, природні ресурси);

3.не встановлюються норми запасів (матеріали довгострокового користування для наукових цілей).

4.Для нарахування зносу інших необоротних нематеріальних активів призначений пасивний регулювальний субрахунок одноіменної назви № 132.

Бухгалтерські проводки з обліку необоротних матеріальних активів аналогічні обліку основних засобів, тільки замість рахунка № 10 і субрахунка № 131 використовуються відповідно рахунок № 11 і субрахунок № 132.

22. Оцінка запасів в балансі їх класифікація.

У балансі запаси оцінюються за первісною вартістю або за чис¬тою вартістю реалізації.Класифікацію наведено у плані рахунків бух обліку передбачено рахунки класу 2: Виробничі запаси,поточні біологічні активи ,МШП,виробництво,брак у виробництві,напівфабрикати,готова продукція,продукція сільськогосподарського виробництва,товари.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]