Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1111.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
172.03 Кб
Скачать

1.Нормативно-првов. Регулювання

Визначний вплив на бух. облік в Укр. Здійснює нормативне регулювання представлене 5 рівнями:

1.Коституція Укр., кодекси законів і закони Укр.

2.укази та розпорядження Президента,установи Кабінета Міністрів

3.П(с)БО,інші нормативно-правові документи,які затвердж. Міністерством фінансів Укр

4.Нормат.-прав. Акти (інструкц.,положення) та методичні рекоменд. Мін. Фінансів на основі П(с)БО

5.Рішення щодо організації і ведення бух.обліку на п-ві

Основним документом з регул. бух. обліку в Укр. Є закон Укр. «Про бух облік та фін звітність в Укр», який визначає правові засади регулювання ,організ. ведення бух обліку та складання фін звітності

2. Фінансовий облік — комплексний системний облік майна, господарської діяльності підприємства через суцільне, повне й безперервне відображення господарських процесів за звітний період. Його ведуть відповідно до законодавства країни та міжнародних і національних стандартів бухгалтерського обліку. Здійснюється для формування вартісних показників діяльності підприємства і виявлення зовнішніх зв’язків із постачальниками, покупцями, банками, інвесторами, акціонерами. Фінансовий облік регулюється законодавством. Він обов’язковий для всіх суб’єктів господарювання й оприлюднюється у фінансовій звітності та деклараціях, підлягає аудиту.

Фінансовий облік:

-облік та звітність для зовнішніх користувачів

-облік для управління фін діяльністю всередині п-ва

Фінансовий облік відображає стан майна, зобов’язань, капіталу та фінансового результату діяльності підприємства в єдиному грошовому вимірнику за допомогою подвійного запису з метою формування звітності різних видів та встановлених форм.

3.Основні засоби

Методологічні засади формування в бух обліку інф про основні засоби та ІНМА визначає П(с)БО 7 «ОЗ»

ОЗ-мат активи,які п-во утримує з метою використання їх у процесі в-ва або постачання товарів,надання послуг та інше. Очікуваний строк корисного використання більше 1 року або операційного циклу,якщо він довший за рік.

Критерії визнання: 1. існує ймовірність того,що п-во отримає ек вигоду в майбутньому при використанні цього об’єкта 2. його вартість може бути достовірно визначена

Одиницею обліку ОЗ є об’єкт ОЗ. Обєкти ОЗ,які не відповідають критеріям мають бути списані з балансу і відображу. У складі витрат періоду або позабалансом.

Класифікація ОЗ: ОЗ (рах 10) і ІНМА (рах 11), які поділ на окремі нрупи.

Група ОЗ_сукупність однотипних за тех. х-ками призначення та умовами використання необ мат активів.

4,Документуання операцій з оз

Усі операції, повязані з рухом основних засобів, оформляються первинними документами, які забезпечують правильність їх обліку. Мета первинного обліку основних засобів – збирання та обробка даних про фактки господарської діяльності, їх подальше перетворення на іфнформацію, яка дає можливість апарату управління розробляти та ухвалювати рішення та уникати економічних прорахунків.

Змістом первинного обліку є первинне спостереження та сприйняття господарського факту (явища або прансу), вимірювання в наптуральному та вартісному вираженні, фіксування в носіях облікової інформації – документах. Усі первинні документи, якими оформлюються операції з руху основних засобів, складаються і підписуються членами комісії, призначеної розпорядженням (наказом) керівника підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]