Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорн_консп_лекц_8106_1_ден.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
536.58 Кб
Скачать

Завдання № 3 для самостійного вивчення програмного матеріалу з теми «Методика контролю грошових коштів і розрахунків суб’єктів господарювання»

Мета практичного заняття: напрацювання студентами навичок самостійного проведення контролю грошових коштів і розрахункових операцій суб’єктів господарювання, узагальнення та оформлення інформації про виявлені порушення за результатами проведених контрольних процедур.

Зміст завдання:

3.1. Реферативне викладення теоретичних питань:

  • Алгоритм прийняття рішень за результатами контролю грошових коштів і розрахункових операцій.

3.2. На основі вивчення теоретичних питань і навчального матеріалу посібника розробити методику контролю правомірності здійснення господарських операцій і правильності їх відображення в обліку (див. навчальний матеріал до теми 5 Навчально-методичного посібника для самостійного вивчення дисципліни «Державний фінансовий контроль» – завдання №№ 1, 3, 10, 13, 16, 20 [18, с. 131-139]).

Зробити записи про суть виявлених порушень у журналі ревізора. На основі інформації, відображеної в журналі ревізора, зробити записи в загальному акті ревізії у розділах «Грошові кошти і фінансові інвестиції» і «Розрахункові та кредитні операції».

Завдання № 4 для самостійного вивчення програмного матеріалу з теми «Методика контролю основних засобів і матеріальних запасів»

Мета практичного заняття: напрацювання студентами навичок самостійного проведення контролю основних засобів і матеріальних запасів суб’єктів господарювання, узагальнення та оформлення інформації про виявлені порушення за результатами проведених контрольних процедур.

Зміст завдання:

4.1. Реферативне викладення теоретичних питань:

  • Основні положення Стандарту державного фінансового контролю за використанням бюджетних коштів, державного і комунального майна – 5 «Здійснення контрольних заходів в умовах електронного зберігання і обробки інформації, яка підлягає дослідженню».

4.2. На основі вивчення теоретичних питань і навчального матеріалу посібника розробити методику контролю основних засобів і матеріальних запасів (див. навчальний матеріал до теми 6 Навчально-методичного посібника для самостійного вивчення дисципліни «Державний фінансовий контроль» – завдання №№ 9, 11, 19 [18, с.157-160]; до теми 7 – завдання №№ 5, 7, 15 [18, с.175-177]).

Відобразити у журналі ревізора виявлені недоліки і порушення за наведеними у завданнях господарськими операціями. На основі інформації, відображеної у журналі ревізора, зробити записи у розділі акту ревізії «Основні засоби і матеріальні запаси».

Завдання № 5 для самостійного вивчення програмного матеріалу з теми «Методика контролю витрат, доходів і фінансових результатів діяльності»

Мета практичного заняття: напрацювання студентами навичок самостійного проведення контролю витрат, доходів і фінансових результатів діяльності суб’єктів господарювання, узагальнення та оформлення інформації про виявлені порушення за результатами проведених контрольних процедур.

Зміст завдання:

5.1. Реферативне викладення теоретичних питань:

  • Основні положення Стандарту державного фінансового контролю за використанням бюджетних коштів, державного і комунального майна – 9 «Взаємодія з правоохоронними органами».

5.2. На основі вивчення теоретичних питань і навчального матеріалу посібника розробити методику контролю витрат, доходів і фінансових результатів діяльності суб’єктів господарювання (див. навчальний матеріал до теми 8 Навчально-методичного посібника для самостійного вивчення дисципліни «Державний фінансовий контроль» – завдання №№ 4, 7, 13 [18, с.193-196]; до теми 9 – завдання №№ 3, 9, 18 [18, с.218-222]).

Відобразити у журналі ревізора виявлені недоліки і порушення за наведеними у завданнях господарськими операціями. На основі інформації, відображеної у журналі ревізора, зробити записи у відповідних розділах акту ревізії.

Завдання № 6

для самостійного вивчення програмного матеріалу з теми

«Систематизація і узагальнення матеріалів контролю. Розробка і прийняття рішень за наслідками контролю фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання»

Мета практичного заняття: напрацювання студентами навичок самостійного аналізу результатів проведених контрольних процедур, систематизації та узагальнення матеріалів контролю діяльності суб’єктів господарювання.

Зміст завдання:

6.1. Реферативне викладення теоретичних питань:

  • Основні положення Стандарту державного фінансового контролю за використанням бюджетних коштів, державного і комунального майна – 4 «Документування результатів та формування матеріалів контрольних заходів, порядок їх опрацювання і використання».

6.2. На основі вивчення теоретичних питань систематизувати інформацію по розділах ревізійної роботи з урахуванням результатів попередньо виконаних завдань №№ 2, 3, 4, 5 у вигляді загального акту ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства-бази практики студента.

Акт ревізії оформити як підсумковий документ ревізора за наслідками контролю фінансово-господарської діяльності підприємства. Розробити проект рішення за наслідками ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства.

Таблиця 3