Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорн_консп_лекц_8106_1_ден.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
536.58 Кб
Скачать

Графік презентації індивідуальних практичних завдань для студентів денної форми навчання

Завдання

Дата презентації

1. Планування контрольно-ревізійної роботи в системі ДКРС.

25.01.2011

2. Методика контролю статутної діяльності і фінансового стану.

05.02.2011

3. Методика контролю грошових коштів та розрахункових і кредитних операцій.

15.02.2011

4. Методика контролю основних засобів і матеріальних запасів.

25.02.2011

5. Методика контролю витрат, доходів і фінансових результатів діяльності.

05.03.2011

6. Систематизація й узагальнення матеріалів контролю. Розробка і прийняття рішень за наслідками контролю фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання.

15.03.2011

Модульна контрольна робота

23.03.2011

Тексти індивідуальних практичних завдань

для самостійної роботи студентів денної форми навчання

Завдання № 1 для самостійного вивчення програмного матеріалу з теми «Планування контрольно-ревізійної роботи в системі дкрс»

Мета практичного заняття: напрацювання студентами навичок самостійного складання планів проведення ревізії фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання, індивідуальних робочих планів ревізора.

Зміст завдання:

1.1. Реферативне викладення теоретичних питань:

  • Основні вимоги до оформлення акта ревізії згідно Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку проведення інспектування державною контрольно-ревізійною службою» від 20.04.2006 № 550.

1.2. На основі вивчення теоретичних питань та особливостей діяльності підприємства-бази практики студента скласти програму проведення ревізії фінансово-господарської діяльності підприємства за нижченаведеною інформацією. Ревізований період прийняти з 1 березня минулого року по 1 січня поточного року. Термін проведення ревізії – 21 жовтня по 21 листопада поточного року. Попередня ревізія фінансово-господарської діяльності підприємства проводилась з 1 липня позаминулого по 1 березня минулого року. Для проведення ревізії призначити ревізійну групу (склад ревізійної групи сформувати самостійно).

Скласти індивідуальний робочий план ревізора проведення ревізії за одним із об’єктів контрольно-ревізійної роботи і для одного із членів ревізійної групи (за вибором студента) та підготувати направлення для проведення ревізії (табл. 3). Оформити план як робочий документ ревізора, взявши за зразок форму, наведену у посібнику (див. Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни «Державний фінансовий контроль» [18, с.53-56]).

Написати вступну частину акта ревізії фінансово-господарської діяльності базового підприємства.

Завдання № 2 для самостійного вивчення програмного матеріалу з теми «Методика контролю статутної діяльності і фінансового стану суб’єктів господарювання»

Мета практичного заняття: напрацювання студентами навичок самостійного проведення контролю статутної діяльності і фінансового стану суб’єктів господарювання, узагальнення та оформлення інформації про виявлені порушення за результатами проведених контрольних процедур.

Зміст завдання:

2.1. Реферативне викладення теоретичних питань:

  • Основні положення Стандарту державного фінансового контролю за використанням бюджетних коштів, державного і комунального майна – 3 «Організація та виконання контрольних заходів».

2.2. На основі вивчення теоретичних питань і навчального матеріалу посібника розробити методику контролю законності і правильності відображення в обліку операцій з формування, руху і використання чистого прибутку та інших елементів власного капіталу підприємства (див. навчальний матеріал до теми 10 Навчально-методичного посібника для самостійного вивчення дисципліни «Державний фінансовий контроль» – завдання №№ 1, 4, 9 [18, с. 247-249]).

Відкрити журнал ревізора і відобразити в ньому інформацію про суть виявлених порушень за наведеними господарськими операціями. Узагальнити виявлені порушення та недоліки в окремому розділі акта ревізії.