Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
contr_miznar_bezpeka_6503_1.doc
Скачиваний:
111
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
510.46 Кб
Скачать

Особливості поточного та підсумкового контролю знань студентів заочної форми навчання

1. Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною системою з наступним переведенням у традиційну 4-бальну систему (оцінка «незадовільно» менше 60 балів; оцінка «задовільно» 60-69 балів; оцінка «добре» 70-89 балів; оцінка «відмінно» 90-100 балів). Максимальна кількість балів, яку студент може набрати за результатами поточної успішності та підсумкового контролю складає відповідно 50 і 50 балів.

Загальна підсумкова оцінка складається з суми балів за результатами поточних і підсумкових контрольних заходів.

2. Об'єктом оцінювання поточного контролю знань студентів заочної форми навчання є: систематичність та активність роботи протягом контактних занять присвячених вивченню програмного матеріалу науки; рівень виконання контрольного модульного завдання, а також завдань для самостійного опрацювання.

2.1. Систематичність та активність роботи студента протягом контактних годин оцінюється за максимальною оцінкою 25 балів із 50, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль.

Шкала оцінювання відповідей на семінарських заняттях становить: 0-2 балів за кожне контактне заняття (0 балів оцінка «незадовільно»; 1 бал – оцінка «задовільно»; 2 бали – оцінка «відмінно»).

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент під час роботи на контактних заняттях16 балів, розраховується на підставі реальної кількості занять, відведених згідно з навчальними планами на даний вид робіт (8 контактних занять): вісім занять максимально по 2 бали (16 балів). Оцінка студента варіюється відповідно до активності та рівня знань студентів при обговоренні питань, винесених на заняття, у тому числі розв’язанні проблемних ситуацій, розрахунково-аналітичних завдань, участі у ділових іграх тощо.

Всі завдання згруповані на командні та індивідуальні, що дозволяє оцінити рівень підготовки студента до контактних занять і ступінь опрацювання завдань винесених на самостійне опрацювання.

Критерії оцінювання:

  • незадовільному рівню (0 балів) відповідає неправильна або неповна відповідь на запитання, в якій студент продемонстрував значні прогалини у знаннях з основного програмного матеріалу; ухилився від аргументувань; показав незадовільні знання понятійного апарату;

  • задовільному рівню (1 бал) відповідає правильна але неповна відповідь на поставлене запитання, в якій студент показав задовільний рівень знань з основного програмного матеріалу, проте не зміг аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату;

  • відмінному рівню (2 бали) відповідає правильна і вичерпна відповідь на поставлене питання, в якій студент продемонстрував всебічні системні знання програмного матеріалу; опрацювання основної та додаткової літератури; володіння понятійним апаратом, методиками та інструментарієм, вивчення яких передбачене програмою науки; уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, закономірностей та явищ.

2.2. Модульне завдання, яке входить до загального порядку оцінювання поточної успішності студента, складається з виконання тестових вправ. Оцінка модульного завдання визначається на основі розроблених кафедрою критеріїв і становить максимум 9 балів із 50 балів, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль. Модульне завдання складається з тестових вправ за Темами 1-10 даного курсу. Студент проходить тестування (що триває 20 хвилин) по кожній із тем контактних занять, результати якого зводяться у загальну оцінку від 0 до 9 балів (0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 балів) і проводиться на заключному контактному занятті.

2.3. Індивідуальні завдання студенти узгоджують з викладачем. Максимальна оцінка за виконання і захист індивідуальних робіт становить 25 балів із загальних 50.

Домашні письмові роботи з дисципліни «Міжнародна безпека» представляють собою 2 індивідуальні завдання обов’язкового характеру. Виконані завдання подаються студентами на кафедру для реєстрації не пізніше, ніж за 1 місяць до початку сесії.

Самостійно підготовлені індивідуальні завдання, що виконуються студентами по певній країні з переліку, узгодженого лектором, перевіряються викладачем (для обох завдань країна обирається одна), та підлягають захисту у ході співбесіди. Загальна оцінка рівня виконання письмової частини робіт визначається на основі розроблених кафедрою критеріїв і становить максимум 14 балів (по 7 балів за кожну роботу):

1) виконання індивідуального завдання з оцінки макроекономічної безпеки певної країни, що здійснюється на основі Методики розрахунку рівня економічної безпеки України (Методику розміщено в електронному кабінеті лектора), результати якого зводяться у загальну оцінку від 0 до 7 балів (0,1,2,3,4,5,6,7).

2) виконання індивідуального завдання з оцінки фінансової безпеки певної країни, що здійснюється на основі Методики розрахунку рівня економічної безпеки України (Методику розміщено в електронному кабінеті лектора), результати якого зводяться у загальну оцінку від 0 до 7 балів (0,1,2,3,4,5,6,7).

Оцінювання письмової частини індивідуального завдання здійснюється за такими критеріями:

  • відмінному рівню (7 балів) завдання виконане правильно і в повному обсязі; студент продемонстрував усебічне системне знання програмного матеріалу; засвоєння основної та додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, вивчення яких передбачене програмою науки; уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ;

  • рівню «добре» (5-6 балів) відповідає у цілому правильно виконане завдання, в якому студент показав достатній рівень знань основного програмного матеріалу, але не спромігся переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату чи розрахунках, показав недостатні знання літературних джерел;

  • задовільному рівню (3-4 бали) виконання завдання у цілому правильне, але неповне, в якому студент показав задовільний рівень знань з основного програмного матеріалу, але не спромігся аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, у виконанні розрахункової частини, показав недостатні знання літературних джерел, відсутні посилання на джерела;

  • незадовільному рівню (2-0 балів) відповідає неправильне або неповне виконання завдання; студент продемонстрував значні прогалини у знаннях з основного програмного матеріалу; ухилився від аргументувань; не провів необхідних розрахунків, показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]