Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
contr_miznar_bezpeka_6503_1.doc
Скачиваний:
111
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
510.46 Кб
Скачать

Порядок поточного та підсумкового оцінювання знань студентів з науки «міжнародна безпека» Денної форма навчання

1. Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною системою з наступним переведенням у традиційну 4-бальну систему (оцінка «незадовільно» менше 60 балів; оцінка «задовільно» 60-69 балів; оцінка «добре» 70-89 балів; оцінка «відмінно» 90-100 балів). Максимальна кількість балів, яку студент може набрати за результатами поточної успішності та підсумкового контролю складає відповідно 50 і 50 балів.

Загальна підсумкова оцінка складається з суми балів за результатами проміжних контрольних заходів та за виконання індивідуального завдання на іспиті (за умови, що студент набрав 30 балів і вище).

2. Об'єктом оцінювання поточного контролю знань студентів денної форми навчання є: систематичність та активність роботи протягом семестру над вивченням програмного матеріалу дисципліни; рівень виконання контрольних модульних завдань, а також завдань для самостійного опрацювання (рис. 1).

2.1. Систематичність та активність роботи студента протягом семестру оцінюється за максимальною оцінкою 32 бали із 50, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль.

Шкала оцінювання відповідей на семінарських заняттях становить: 0-3 балів (0 балів оцінка «незадовільно»; 1 бал – оцінка «задовільно»; 2 бали – оцінка «добре»; 3 бали – оцінка «відмінно») та 0-2 бали (0 балів оцінка «незадовільний рівень»; 1 бал – оцінка «задовільний рівень»; 2 бали – оцінка «високий рівень» продемонстрованих знань).

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент протягом семестру на семінарах (32 бали), розраховується на підставі реальної кількості занять, відведених згідно з навчальним планом на даний вид робіт (16 семінарів), за виключенням 2-х семінарських занять для проведення модульних контрольних робіт:

  • 10 семінарських занять максимально по 2 бали (20 балів). Дана шкала базується на оцінюванні активності та рівня знань студентів при обговоренні питань, винесених на семінарські заняття, що проводяться у формі розгорнутої бесіди, дискусії та конференції.

  • 4 семінарських заняття максимально по 3 бали (12 балів). Дана шкала базується на оцінюванні активності та рівня знань студентів при обговоренні питань, винесених на семінарські заняття, що проходять у формі тренінгу з елементами кооперативного та контекстного навчання;

2.2. При контролі виконання завдань для самостійного опрацюванняоцінці підлягає підготовкаодногокомплексного індивідуального завдання, що полягає в оцінці рівня економічної безпеки певної країни із затвердженого викладачем переліку.

За бажанням викладача, ця частина завдань для самостійного опрацювання може бути здана викладачеві без додаткового захисту. Шкала оцінювання індивідуального завдання становить: від 0 до 8 балів.

Дана робота має максимальну оцінку 8 балів із 50, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль.

2.3. Модульні завдання, які входять до загального порядку оцінювання поточної успішності студента, складаються з виконання письмових завдань під час проведення контрольних робіт і тестових вправ.

З науки “Міжнародна безпека” передбачається виконання 2 модульних завдань. Оцінка всіх модульних завдань визначається на основі розроблених кафедрою критеріїв і становить максимум 10 балів із 50 балів, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль.

Перше модульне завдання передбачає проведення письмової контрольної роботи, що триває 2 академічні години і складається з 3 теоретичних питань і тестового завдання за Темами 1-4. Оцінювання першого модульного завдання проходить за шкалою від 0 до 5 балів (0,1,2,3,4,5 балів) і проводиться на семінарському занятті №7.

Друге модульне завдання складається з теоретичних питань за Темами 5-10 даного курсу. Результати даного модульного контролю зводяться у загальну оцінку від 0 до 5 балів (0,1,2,3,4,5 балів) і проводиться на семінарському занятті №15.

2.4. Студентам, які брали участьу позанавчальній науковій діяльності — у роботі конференцій, круглих столів, наукових семінарів, підготовці наукових публікацій тощо — можуть присуджуватись додаткові бали за поточну успішність, але не більше 8 балів. При цьому загальна кількість балів за поточну роботу не може перевищувати 50 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]