Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ ІІІ. Зразки документів..doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
391.68 Кб
Скачать

§ 3. Переддоговірні документи.

Переддоговірними документами можуть бути:

  1. Угода про співробітництво та організацію взаємовідносин - окреслює бажані для сторін напрямки співробітництва; виступає підставою для укладення в подальшому договорів та угод між ними щодо реалізації конкретних спільних проектів; на цьому етапі сторони не несуть жодних фінансових чи юридичних зобов’язань.

  2. Попередній договір - конкретизує результати попередніх переговорів сторін щодо реалізації перспективних спільних проектів; визначає в цілому функції й обов’язки сторін, напрямки їх співробітництва.

  3. Проект договору – укладається за домовленістю однією зі сторін на основі попереднього договору; конкретно визначає предмет спільної діяльності, обов’язки сторін тощо; може супроводжуватися бізнес-планом, кошторисом, специфікацією та іншими необхідними для планування спільного проекту документами.

  4. Супровідний лист до проекту договору – надсилається другій стороні разом із проектом договору й додатками до нього для узгодження.

На етапі підготовки договору сторони можуть узгоджувати й доповнювати його шляхом переговорів (усно або письмово). До моменту підписання договору сторони не несуть фінансової чи юридичної відповідальності, якщо це не передбачено іншим підписаним сторонами документом (протоколом, угодою тощо).

Угода про співробітництво та організацію взаємовідносин.

УГОДА

про співробітництво та організацію взаємовідносин

м. Харків 07.12.2001 р.

СТОРОНА – 1: відкрите акціонерне товариство “Фотон” в особі генерального директора Савченка Олексія Петровича, який діє на підставі Статуту, і

СТОРОНА – 2: компанія “Техноком” в особі директора Провоторова Леоніда Григоровича, який діє на підставі Статуту, надалі “СТОРОНИ”, підписали дану угоду про наступне:

  1. СТОРОНИ у відповідності до даної Угоди виходять із того, що інтересам кожної з них відповідає реалізація проектів у сфері науково-технічної діяльності, створення нових видів техніки й технологій.

  2. На підставі вищевикладеного СТОРОНИ зобов’язуються спільно діяти для досягнення загальних господарських цілей у відповідності до статутних завдань та економічних інтересів кожної зі СТОРІН, які беруть участь у даній Угоді.

  3. У процесі виконання намічених спільних цілей СТОРОНИ прагнутимуть будувати свої взаємовідносини на підставах рівності, чесного партнерства та захисту інтересів один одного.

  4. У випадку необхідності СТОРОНИ здійснюватимуть взаємне фінансування спільних проектів на безоплатній та безпроцентній основі. Для цієї мети кошти будуть акумулюватися на рахунку однієї зі СТОРІН; розмір, сума та порядок їх використання будуть визначатися окремими угодами СТОРІН.

  5. СТОРОНИ мають намір здійснювати взаємне кредитування на цілі, визначені угодами СТОРІН, у межах науково-технічного та комерційного співробітництва.

  6. Для швидкого досягнення цілей за даною Угодою СТОРОНИ зобов’язуються обмінюватися наявною в їхньому розпорядженні інформацією з аспектів взаємного інтересу, проводити спільні консультації й семінари, встановлювати науково-технічні та комерційно-фінансові зв’язки із третіми особами й інформувати один одного про результати подібних контактів.

  7. Дана Угода є передумовою й підставою для укладання, якщо СТОРОНИ визнають за необхідне, конкретних договорів (на проведення НДР, постачання, безпроцентний кредит, про спільну діяльність тощо).

  8. Доходи, отримані в результаті спільної діяльності та ділового співробітництва, розподіляються в кожному окремому випадку за згодою СТОРІН. Кожен з учасників самостійно визначає напрямок використання своєї частки прибутку, отриманого від спільної діяльності.

  9. Дія даної Угоди розповсюджується на невизначений строк до моменту, доки СТОРОНИ зацікавлені в продовженні спільної діяльності.

  10. Дана Угода є попередньою й не накладає на СТОРОНИ жодних конкретних фінансових чи юридичних зобовязань.

  11. Дану Угоду укладено в двох примірниках, по одному для кожної зі СТОРІН.

  12. СТОРОНИ зобов’язуються при виконанні даної Угоди не зводити співробітництво до дотримання лише наявних у ній вимог, підтримувати ділові контакти та вживати всіх необхідних заходів для забезпечення ефективності та розвитку їх комерційних зв’язків.

  13. Юридичні адреси та банківські реквізити сторін.

    1. СТОРОНА – 1:

312060, ВАТ “Фотон”, вул. Немирівська, 26, м. Харків. Тел.: 23-90-65.

Розрахунковий рахунок № 99746507599 банку “Грант”, МФО 87490.

Кореспондентський рахунок банку СТОРОНИ-1: 79839964905.

    1. СТОРОНА – 2: 346865, компанія “Техноком”, просп. Московський, 236/2, м. Харків. Тел.: 98-16-89.

Розрахунковий рахунок № 5367896705 Харківського відділення банку “Надра”, МФО 37495.

Кореспондентський рахунок банку СТОРОНИ – 2: 3745639074.

Дану Угоду підписали:

СТОРОНА – 1: СТОРОНА – 2:

Генеральний директор Директор

(підпис) О.П. Савченко (підпис) Л.Г. Провоторов

2. Попередній договір.

ПОПЕРЕДНІЙ ДОГОВІР

м. Харків 17.02.2002 р.

СТОРОНА – 1: відкрите акціонерне товариство “Фотон” в особі генерального директора Савченка Олексія Петровича, який діє на підставі Статуту, і

СТОРОНА – 2: компанія “Техноком” в особі директора Провоторова Леоніда Григоровича, який діє на підставі Статуту, надалі “СТОРОНИ”, на підставі двосторонніх переговорів, проведених у м. Харкові 17.02.2002 р.,

підписали даний Попередній Договір про наступне:

1. СТОРОНИ визнають, що їх науково-виробничий та фінансовий потенціал дає їм підстави встановити довгострокове та взаємовигідне співробітництво в галузі розробки та впровадження різних комерційних, науково-виробничих програм і комерційних проектів.

2. СТОРОНИ планують здійснити на першому етапі співробітництва спільну науково-виробничу діяльність із розробки засобів супутникового зв’язку.

3. Для прийняття остаточного рішення про можливості реалізації вищеназваної програми повноважні представники СТОРІН проводять спільні консультації й зустрічаються не пізніше ніж 30.02.2002 р.

4. СТОРОНИ зобов’язуються до 30.03.2002 р. укласти Договір про співробітництво. Договір, який СТОРОНИ мають намір укласти, повинен містити такі умови:

4.1. ВАТ “Фотон” бере на себе зобовязання по фінансовому забезпеченню

проектів, створенню умов для реалізації продукції на внутрішньому й

зовнішньому ринках;

4.2. Компанія “Техноком” бере на себе зобовязання по науково-технічному,

технологічному забезпеченню проектування й випуску наукомісткої

продукції супутникового звязку; співробітництво має тривати не менше

ніж 5 років і передбачати створення дочірніх підприємств на території

України та за кордоном.

5. Проект договору доручається скласти СТОРОНІ-1. Проект договору СТОРОНА-1 зобов’язана подати на розгляд СТОРОНІ-2 до 30.04.2002 р.

6. У випадку безпідставної відмови однієї із СТОРІН від укладання договору за п. 4, пп. 4.1, 4.2 Даного Договору або вчинення дій, у результаті яких укладання вищезазначеного договору стає неможливим, винна СТОРОНА несе відповідальність у порядку і на умовах, передбачених чинним цивільним законодавством.