Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ ІІІ. Зразки документів..doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
391.68 Кб
Скачать

Доповідна записка

25.03.2006 № 34-12/243

Про введення курсу

української мови

Мовна культура один із найважливіших показни­ків нашої духовної культури. Сьогодні, на жаль, писемне мовлення студен­тів 1 курсу хибує численними відхиленнями від орфо­графічних і пунктуаційних норм української мови. Практичні заняття із правопису української мови в межах курсу “Ділова українська мова” (10-12 годин) не дають змоги радикально змінити ситуацію на краще.

З метою поліпшення мовної підготовки студентів прошу включити в навчальний план на 2006-2007 навчальний рік курс сучасної української літературної мови (36 годин аудиторних занять).

Завідувач кафедри

української мови (підпис) М.С. Северинов

_________________________________________________

Проректорові з адміністративно-

господарської роботи НАУ

Саф’янову Г.О.

доповідна записка.

Про обстеження електромережі

гуртожитку № 2.

За Вашим дорученням 23.09.2005 р. мною було перевірено стан електромережі в гуртожитку № 2 НАУ.

Доводжу до Вашого відома, що електромережа в цілому знаходиться в задовільному стані. Для безаварійної її експлуатації необхідно замінити розподільні щитки на 2 та 4 поверхах і не допускати навантаження електромережі вище її проектної потужності.

Інженер-електрик (підпис) Р.П. Медвєдєв

24.09.2005 р.

3. Акт.

Акт – це документ правової чинності, у якому констатуються або

підтверджуються факти, події, пов’язані з діяльністю підприємств, установ чи їх структурних підрозділів, учинками посадових осіб.

Акти поділяються на законодавчі та адміністративні. Законодавчі акти містять рішення щодо чинних законів, указів, постанов чи їх розділів або пунктів.

Адміністративні акти складаються тимчасовими або постійно діючими комісіями, окремими посадовими особами (ревізорами, інспекторами) у присутності свідків або без них за результатами ревізій, при прийманні-здаванні справ чи товарно-грошових цінностей, проведенні випробувань нової техніки, нещасних випадках, інвентаризації, зміні керівництва тощо. Тимчасові комісії призначаються, як правило, наказом керівника установи, якому потім подаються на розгляд і затвердження результати роботи комісії. При необхідності акти розглядаються й затверджуються вищою інстанцією. Кількість примірників актів визначається нормативними документами або практичними потребами. Акт може бути підставою для видання адміністрацією відповідних розпорядчих документів, судового позову.

Акт складається з таких реквізитів:

Автор документа (назва відомства, організації).

Затвердження (справа зверху).

Назва документа.

Дата, номер, місце складання.

Заголовок.

Підстава (наказ керівника установи).

Склад комісії.

Присутні.

Текст.

Відомості про кількість примірників, їх місцезнаходження.

Перелік додатків до акта.

Підписи членів комісії та присутніх (при необхідності).

Текст акта складається із вступної (підстави для складання акта, склад комісії, мета її роботи) та констатуючої частини (суть і характер проведеної роботи, встановлені факти, пропозиції, висновки).