Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Org_med_zabezpe4_vijsk_Paska_2005

.pdf
Скачиваний:
359
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
13.37 Mб
Скачать

Медико-тактична характеристика комплектів медичного майна спеціального призначення

Комплект РО-1 — лікарські засоби для лікування поранених і обпече­

них (полковий) — призначений для надання першої лікарської допомоги 200 пораненим та обпеченим протягом двох діб. Містить лікарські засоби для парентерального, внутрішнього і зовнішнього використання, наркотичні анальгетики (морфіну гідрохлорид і промедол в ампулах), інгаляційний на­ ркотичний препарат (трихлоретилен); антисептики (йод кристалічний, спирт етиловий, складові частини розчину "Первомур", мурашина кислота та пергідроль, фурацилін, бальзамічний лінімент Вишневського); аналептики серцевої дії та дихання (кордіамін, кофеїну-бензоат натрію, сульфокамфокаїн); адреноміметики (мезатон, ефедрину гідрохлорид в ампулах); пси­ хомоторні стимулятори (етимізол), кардіотонічні засоби (корглікон в ампу­ лах); анестетик (новокаїн в ампулах); універсальний антидот (тіосульфат натрію в таблетках); протиблювотний засіб (диметпрамід в ампулах); анти­ біотики (бензилпеніцилін, біцилін-3, стрептоміцину сульфат, доксицикліну гідрохлорид в капсулах, тетрацикліну гідрохлорид в таблетках); вітамінний препарат (аскорбінова кислота в ампулах); правцевий анатоксин адсорбова­ ний та інші загальні лікарські засоби.

До складу комплекту також входять лікарські інвентарні та витратні предмети (джгут кровоспинний, шприц, трубка дихальна "ТД-1.02", рука­ вички хірургічні, пристрій для переливання крові "ПК - 23 - 01", шовк хірур­ гічний стерильний). Вміст комплекту упаковано у спеціальну скриню. Маса комплекту - 40 кг.

Комплект РО-2 — лікарські засоби для лікування поранених та обпе­

чених (госпітальний) - застосовується для надання кваліфікованої та спе­ ціалізованої медичної допомоги обпеченим і пораненим та їх лікування. У своєму складі має засоби для парентерального, інгаляційного, внутрішнього та зовнішнього використання при обробці ран та опіків у процесі підготов­ ки та під час оперативних втручань: наркотичні анальгетики (морфіну гід­ рохлорид, промедол і фентаніл в ампулах); інгаляційні наркотичні препара­ ти (трихлоретилен, фторотан, ефір); антихолінестеразні препарати (прозерін в ампулах); холінолітик (атропіну сульфат в ампулах); аналептики серцевої дії та дихання (кордіамін, кофеїну-бензоат натрію, сульфокамфокаїн); адре­ номіметики (мезатон, ефедрину гідрохлорид в ампулах); психомоторні сти­ мулятори (етимізол); кардіотонічні засоби (корглікон в ампулах); антисеп­ тики (інгредієнти для приготування 3% розчину йоду, антисептичної суміші "Первомур", спирт етиловий, фурацилін, лінімент дибунолу та бальзаміч­ ний за Вишневським); анестетик (новокаїн в порошку та ампулах); антигістамінні препарати (димедрол в таблетках та ампулах, діпразин в ампулах); транквілізатор (феназепам в таблетках); снотворний препарат (естимал в таблетках); універсальний антидот (натрію тіосульфат в ампулах); препара­ ти для профілактики і лікування раневої інфекції (анатоксин правцевий ад200

сорбований та сироватка протигангренозна полівалентна), ряд інших лікар­ ських засобів загального призначення.

До складу комплекту також входять медичні витратні та інвентарні предмети (джгут кровоспинний, шприци, трубка дихальна "ТД-1,02". рука­ вички хірургічні, катетери підключичні та уретральні, голки ін'єкційні, сис­ теми для переливання крові, шовк та кетгут стерильні, первинні медичні ка­ ртки). Комплект розрахований для надання медичної допомоги в медичній роті 200 пораненим і хворим протягом 3 діб, а у військовому польовому го­ спіталі - на 100 ліжок хірургічного профілю протягом 15 операційних діб або на 30 діб міжбойового періоду. Комплект упаковано в дві скрині медич­ ні. Маса комплекту — 142 кг.

Комплект ЛУЧ - лікарські засоби для лікування уражених іоні­

зуючим випромінюванням — призначений для надання кваліфікованої ме­ дичної допомоги та лікування 200 уражених іонізуючим випромінюванням, а у військовому польовому госпіталі - 100 уражених протягом 15 діб.

Основу комплекту складають засоби для парентерального внутрішнього та зовнішнього застосування: препарати для профілактики та лікування променевої хвороби (цистамін в таблетках, диксафен в ампулах); анальгетики наркотичні (морфіну гідрохлорид і промедол в ампулах); протиблювотний засіб (диметкарб в таблетках); нейролептики (аміназин в таблетках і ампулах, трифтазин в ампулах); антигістамінні та протиалергічні препарати, а також для лікувальної премедикації (димедрол в таблетках і ампулах, діпразин в ампулах); аналептики серцевої дії та дихання (кордіамін, сульфокамфокаїн, кофеїн-бензоат натрію); кардіотонічні засоби (корглікон); пси­ хомоторні стимулятори (етимізол); адреноміметики (мезатон та ефедрину гідрохлорид в ампулах); анестетик (новокаїн в ампулах); транквілізатори (феназепам в таблетках і ампулах); антигеморагічний засіб (амінокапронова кислота в порошку); препарати протиалергічної та антитоксичної дії (пре­ парати кальцію); снотворний засіб (естимал в таблетках); антисептик (фурацилін в таблетках); гіпотензивні засоби (магнію сульфат в ампулах); гангліоблокатори (пентамін в ампулах) та інші лікарські засоби загального при­ значення.

До складу комплекту також входять шприци та ін'єкційні голки, пер­ винні медичні картки. Комплект упаковано в скриню медичну. Маса ком­ плекту - 39 кг.

Комплект Б-1 — перев'язувальні засоби стерильні - призначений для накладання пов'язок на рани та опіки при наданні долікарської, першої лі­ карської та кваліфікованої медичної допомоги . Комплект розрахований на 100 поранених і обпечених (з невеликою поверхнею опіку). Містить 230 одиниць готових перев'язувальних засобів: бинти марлеві стерильні й нестерильні довжиною 10,7 і 5 м та шириною 16,14 і 10 см; вату медичну гіг­ роскопічну стерильну; пов'язки медичні великі та малі; подушечки ватномарлеві великі та малі. Для накладання компресів, а також шин міститься

201

вата медична. Фіксація пов'язок (на голові, плечі, тулубі, тощо) та ко­ роткочасна іммобілізація кінцівок з пошкодженням кісток здійснюється за допомогою косинки медичної перев'язувальної. Наприклад, фіксація пора­ неної кінцівки до здорової, руки - до тулуба. Вміст комплекту упаковано у фанерну скриню. Маса - 27 кг.

Комплект Б-2 — шини — призначений для транспортної іммобілізації поранених з пошкодженнями кісток кінцівок та великих поранень м'яких тканин. Містить: шини транспортні для нижніх кінцівок Дітерихса, шини дротяні для нижніх та верхніх кінцівок, шини фанерні довжиною їм, шини (пращі) нижньощелепні для підборіддя, пов'язки для шин (для голови і під­ боріддя).

Комплект розрахований на 50 іммобілізацій, у тім числі при переломах стегна та гомілки - ЗО, верхніх кінцівок - 10, при пораненнях великих суг­ лобів та нервів - 6, великих пораненнях м'яких тканин - 10, при переломах нижньої щелепи - 2. Вміст комплекту упаковується в тюк з мішковини або з рогожі. М а с а - 4 3 кг.

Комплект Б-3 - перев 'язувальні засоби нестерильні - призначений для забезпечення перев'язувальними засобами лікувальних закладів при надан­ ні кваліфікованої і спеціалізованої медичної допомоги. Містить нестерильні перев'язувальні матеріали: алігнін, бинти нестерильні довжиною 10, 7 та 5 м і шириною 16,14,10 см, вату гігроскопічну хірургічну та для компресів, марлю медичну гігроскопічну.

Із нестерильних матеріалів комплекту (марлі, бинтів) завчасно готують­ ся та стерилізуються серветки, тампони, кульки та інші засоби, що необхід­ ні для хірургічної обробки ран і опіків в операційній та перев'язочній ліку­ вальних закладів. Алігнін та вата для компресів використовуються при на­ кладанні шин для іммобілізації ран кінцівок з пошкодженням кісток, бинти нестерильні - для підбинтовування пов'язок та фіксації шин.

Кількість перев'язувальних засобів розрахована на 100 поранених. Вміст комплекту упаковується у фанерну скриню. Маса - 28 кг.

Комплект Б-4 — перев'язувальні засоби для обпечених стерильні -

призначений для накладання пов'язок на великі за площею опіки при на­ данні першої лікарської, кваліфікованої і спеціалізованої медичної до­ помоги обпеченим. Комплект розрахований на 100 обпечених. У комплекті містяться марлеві стерильні бинти довжиною 7 м і шириною 14 см, стрічка ватно-марлева довжиною 2 м і шириною 29 см, пов'язки медичні великі стерильні, пов'язки фіксуючі контурні для кінцівок (великі, середні, малі) та для тулуба, подушечки ватно-марлеві стерильні великі та малі. Вміст ком­ плекту упаковано у фанерну скриню. Маса - 27 кг.

Комплект БГ - бинти гіпсові - призначений для накладання гіп­ сових пов'язок при наданні кваліфікованої та спепіалізованої медичної допомоги пораненим і обпеченим . Містить бинти гіпсові, які не осипа­ ються, наступних розмірів: довжиною 3 м та ш и р и н о ю 10, 15 і 20 см. 202

Всього в комплекті 125 гіпсових бинтів. Розрахований на 12 типових гіп­ сових пов'язок .

Найважливішим призначенням гіпсових бинтів є лікувальна іммобіліза­ ція. Ці бинти також використовуються для фіксації шин при транспортній іммобілізації шляхом накладанням кілець з гіпсових бинтів на шини. Перед застосуванням бинти змочуються водою. Вміст комплекту упаковується в картонну коробку. Маса - 52 кг.

Комплект АНТ — антибіотики — призначений для надання ква­ ліфікованої і спеціалізованої медичної допомоги та лікування поранених і хворих.

Вміст комплекту забезпечує профілактику і лікування раневої інфекції та інфекційних захворювань, а також особливо небезпечних інфекцій. Міс­ тить 780,75 мільйонів ОД антибіотиків, в тому числі: 7 назв антибіотиків для парентерального вживання у кількості 434,5 млн ОД (ампіциліну натрі­ єва сіль, бензилпеніцилін, біцилін-3, гентаміцину і канаміцину сульфат, оксациліну натрієва сіль, стрептоміцину сульфат); 5 назв антибіотиків для прийому всередину в кількості 346,25 млн ОД (доксицикліну гідрохлорид в капсулах, рифампіцин в капсулах, лівоміцетин, ністатин і тетрацикліну гід­ рохлорид у таблетках).

Розчинники для ін'єкційних антибіотиків (при їх відсутності в комплекті з препаратами) відпускаються аптекою за вимогою медичних відділень ме­ дичної роти і військових польових госпіталів.

Комплект розрахований для надання допомоги 500 пораненим і хворим протягом 3 діб в медичній роті бригади. У військовому польовому госпіталі

— на 100 поранених і хворих протягом 15 діб.

Вміст комплекту упаковано у спеціальну скриню. Маса - 23 кг.

Комплект ОВ - лікарські засоби для лікування уражених отруйними

речовинами — призначений для проведення антидотної терапії в медичній роті та військових польових госпіталях.

Комплект містить лікарські засоби для парентерального, внутрішнього та зовнішнього призначення: холінолітики (атропіну сульфат в ампулах); антидоти при отруєнні Ф О Р (будаксим у шприц-тюбику), уражених ціані­ дами (антиціан в ампулах), ОР типу іприт, люїзит (унітіол в ампулах), типу фосген, дифосген (фіцилін в ампулах), інгібітори холіенстерази (аміностигмін в ампулах); препарати седативної та протисудомної дії (феназепам в таблетках і ампулах, трифтазин в ампулах); реактиватор холінестерази (дипіроксим в ампулах); протиблювотний засіб (диметкарб в таблетках та диметпрамід в ампулах); антигістамінні та протиалергічні препарати (димед­ рол в таблетках і ампулах, дипіразин в ампулах); засоби протиалергічної та антитоксичної дії (препарати кальцію); дезінтоксикуючі засоби (тіосульфат натрію в ампулах, глюкоза в порошку та в ампулах); антикоагулянт (гепа­ рин у флаконах); аналептики та психомоторні стимулятори (кордіамін, ети-

203

мізол в ампулах); кардіотонічні засоби (корглікон), адреноміметики (меза­ тон, ефедрину гідро-хлорид).

Розрахований на 180 уражених ФОР, психохімічними ОР та V-газами, 10 - стійкими ОР та 10 уражених ціанідами. Вміст комплекту упаковано в спе­ ціальну медичну скриню. Маса - 82 кг.

Медико-тактична характеристика табельного медичного майна для на­ дання стоматологічної допомоги у частині.

Комплект ЗВ — стоматологічний — призначений для надання сто­ матологічної допомоги. Витратне майно комплекту розраховане для роботи одного лікаря-стоматолога протягом одного місяця роботи (250 відвідувань хворих).

До складу комплекту входять: лікарські засоби і реактиви: місцеві анес­ тетики (дикаїн, новокаїн); засоби для обробки пульпи (миш'яковий ангід­ рид); антисептики (йодоформ, тимол, спирт етиловий); розчинники (масло вазелінове, гліцерин, фенол); перев'язувальні засоби і шовний матеріал (ке­ тгут полірований, шовк хірургічний калібрований, лейкопластир); витратні медичні предмети (голки ін'єкційні, хірургічні); інвентарні медичні пред­ мети (долота, зажим, голкотримач, молоток хірургічний, ножиці, пінцети, скальпелі); інструменти та матеріали для стоматології (головки алмазні стоматологічні, дентин-паста, дрильбори, пульпоекстрактори, цементи); апаратура та інструменти стоматологічні (діатермокоагулятор " Д К С - 2 М " , дзеркало стоматологічне, зонди зубні, набори інструментів для ендодонтії, набори інструментів для зняття зубних відкладень, набори інструментів для пломбування зубів); обладнання для стерилізації (кип'ятильник, коробка стерилізаційна). Комплект упаковано в спеціальну медичну скриню. Маса комплекту —48 кг.

Медико-тактична характеристика комплектів медичного майна для надання кваліфікованої медичної допомоги

Комплекти Г-1, Г-2, Г-3, Г-4 - лікарські засоби загальні, терапевтичні, неврологічні та хірургічні. Відповідно призначені для надання кваліфікова­ ної та спеціалізованої медичної допомоги пораненим (хворим) та їх ліку­ вання.

Вміст цих комплектів є запасом лікарських засобів аптеки медичної роти бригади та військового польового пересувного госпіталю. У цих комп­ лектах містяться як готові лікарські засоби, так і ті, які готуються в умовах аптеки. Розгортання робочих місць для приготування лікарських засобів в аптеках забезпечується наявністю спеціальних медичних скринь, що є транспортною тарою, комплектів Г-1 і Г-4 в комбінації з комплектами Г-5 та Г-6. Вони дозволяють розгорнути робоче місце (асистентський стіл) для одного фармацевта.

Комплект Г-1 - лікарські засоби загальні - призначений для забезпе­ чення лікарськими засобами загального призначення, які необхідні для на­ дання кваліфікованої медичної допомоги і лікування хворих терапевтичного 204

профілю та поранених із захворюваннями внутрішніх органів, у тому числі й уражених іонізуючим випромінюванням, отруйними речовинами і бакте­ ріологічною (біологічною) зброєю.

У комплекті міститься широкий асортимент лікарських засобів для па­ рентерального, внутрішнього та зовнішнього вживання: анальгетики нарко­ тичні та ненаркотичні (розчини морфіну, омнопону, промедолу і анальгіну в ампулах); аналептики (кордіамін, кофеїн-бензоат натрію в порошку та ам­ пулах); кардіотонічні (корглікон в ампулах); антиангінальні (нітрогліцерин в таблетках); місцеві анестетики (анестезин, ментол, новокаїн і тримекаїн в порошку); антисептики (діамантова зелень, йод кристалічний, перманганат калію, фурацилін, перекис водню тощо); холінолітики (атропіну сульфат в порошку та ампулах); адреноміметики (ефедрину гідрохлорид, адреналіну гідрохлорид в ампулах); седативні та снодійні засоби (натрію бромід в по­ рошку, фенобарбітал в таблетках); антигістамінні препарати (димедрол в таблетках); послаблюючий засіб (магнію сульфат); антигельмінтні (піпера­ зину адіпінат в таблетках); дегідратаційні (циклометіазид в таблетках); ві­ тамінні (аскорбінова кислота, ціанокобаламін, нікотинова кислота і тіаміну бромід в ампулах, вікасол та фолієва кислота в таблетках, драже "Гексавіт") та інші препарати загальної дії.

При спільному використанні із вмістом комплектів А Н Т - антибіотики, РО-2 - лікарські засоби для лікування поранених та обпечених (госпіталь­ ний), комплект Г-1 розрахований на надання кваліфікованої медичної до­ помоги в медичній роті бригади 500 пораненим і хворим протягом 5 діб або на 300 змішаних ліжок військового польового пересувного госпіталю про­ тягом 15 діб.

Вміст комплекту у п а к о в а н о у дві спеціальні медичні скрині. Маса -

79кг.

Комплект Г-2 — лікарські засоби терапевтичні - призначений для на­

дання кваліфікованої і спеціалізованої медичної допомоги та лікування те­ рапевтичних хворих і поранених із захворюваннями внутрішніх органів, у тому числі уражених іонізуючим випромінюванням, отруйними речовинами і бактеріологічною зброєю.

До складу комплекту Г-2 входять лікарські засоби, що відсутні в ком­ плекті Г-1, а також препарати, кількість яких в комплекті Г-1 недостатня для лікування хворих терапевтичного профілю. У відповідності з цим ком­ плект Г-2 містить лікарські засоби для парентерального і внутрішнього ви­ користання: міотропні спазмолітики і судинорозширюючі (папаверину гід­ рохлорид у порошку, дібазол в ампулах); антиаритмічний препарат (новокаїнамід в ампулах); протизапальні та жарознижуючі (бутадіон і ацетилсалі­ цилова кислота в таблетках); бронхолітик з сечогінним ефектом при застій­ них явищах серцевого і ниркового походження (теофедрин в таблетках); аналептики серцевої діяльності і дихання (кордіамін, сульфокамфокаїн); стимулятори Ц Н С (етімізол); адреноміметики (мезатон, ефедрин в ампу-

205

лах); антиангінальні (нітрогліцерин в таблетках); гіпотензивний засіб для парентерального вживання (магнезія сірчанокисла в ампулах); вітамінні препарати (розчини нікотинової кислоти і тіаміну броміду в ампулах, віка­ сол в таблетках, тощо); протимікробні та протизапальні (фуразолідон в таб­ летках); жовчогінні (алохол в таблетках) та інші лікарські засоби загального призначення.

Комплект розрахований при спільному використанні з комплектом Г-1 в медичній роті бригади на 500 терапевтичних хворих протягом 5 діб, у вій­ ськових польових госпіталях для терапевтичних (на 200 ліжок) та інфекцій­ них (на 100 ліжок) протягом 15 діб. Вміст комплекту упаковано в спеціаль­ ну медичну скриню. Маса - 26 кг.

Комплект Г-3 — лікарські засоби неврологічні - призначений для на­ дання кваліфікованої і спеціалізованої медичної допомоги та лікування хво­ рих неврологічного профілю, у тому числі й уражених отруйними речови­ нами та іонізуючим випромінюванням.

До складу комплекту Г-3 входять лікарські засоби, які відсутні в ком­ плекті Г-1, а також препарати, кількісний вміст яких в комплекті Г-1 недо­ статній для лікування хворих неврологічного профілю. Комплект Г-3 міс­ тить лікарські засоби для парентерального та внутрішнього використання: антихолінестеразної дії (аміностигмін в ампулах, прозерин); холінолітичної дії (циклодол в таблетках); нейролептики (аміназин в драже і трифтазин в таблетках); антигістамінний препарат (димедрол в таблетках).

Розрахований при спільному використанні з комплектом Г-1 в медичній роті бригади на 500 хворих психоневрологічного профілю, у військовому польовому госпіталі - на 200 ліжок неврологічного профілю протягом 15 діб.

Вміст комплекту упаковано в спеціальну скриню. Маса — 37 кг.

Комплект Г-4 - лікарські засоби хірургічні - призначений для надання кваліфікованої хірургічної допомоги та лікування поранених і обпечених. Містить лікарські засоби для парентерального, інгаляційного, внутрішнього і зовнішнього застосування: міорелаксанти деполяризаційної (діплацину дигідрохлорид в ампулах) та антихолінестеразної дії (прозерин в ампулах); наркотичні анальгетики (морфіну гідрохлорид, промедол та омнопон в ам­ пулах); антисептики (йод кристалічний, інгредієнти "Первомуру"); антикоа­ гулянт прямої дії (гепарин у флаконах); місцевоанестезуючі препарати (по­ рошок і розчини новокаїну в ампулах, тримекаїн у порошку); засоби для ін­ галяційного наркозу (фторотан та ефір); аналептики серцевої дії та дихання (кордіамін, кофеїн-бензоат натрію і сульфокамфокаїн в ампулах); для про­ філактики раневої інфекції (анатоксин правцевий адсорбований), а також інші лікарські засоби загального призначення.

Розрахований при сумісному використанні з комплектом Г-1 в медичній роті бригади на 500 поранених та обпечених на 5 діб, у військовому польо­ вому госпіталі на 200 ліжок на 15 діб.

206

Вміст комплекту упаковано у дві спеціальні скрині. Маса - 84 кг. Комплект Г-7 — мала операційна - призначений для виконання невід­

кладних заходів кваліфікованої хірургічної допомоги переважно пораненим у кінцівки з пошкодженням кісток, а також надання відповідної допомоги обпеченим.

Вміст комплекту забезпечує виконання наступних втручань:

>кінцеву зупинку зовнішньої кровотечі;

>хірургічну обробку ран м'яких тканин різної локалізації;

>хірургічну обробку ран кінцівок з пошкодженням кісток;

>ампутацію кінцівки на будь-якому рівні;

>переливання крові та внутрішньовенне введення кровозамінних рі­ дин;

>проведення новокаїнових блокад і введення знеболюючих засобів;

>виконання трахеотомії і прошивання язика з метою усунення асфіксії;

>туалет опіків і ран, які не підлягають хірургічній обробці.

Комплект містить медичні інвентарні предмети, у тому числі набір опе­ раційний малий, прибор манометричний мембранний, стетофонендоскоп, стерилізатор сталевий емальований з кришкою, шприци, джгут кровоспин­ ний, машинку для підстригання волосся тощо.

Для проведення вищевказаних заходів використовується також шовний матеріал (стерильний кетгут, шовк), голки ін'єкційні, клейонка підкладна і ряд інших витратних медичних предметів.

Комплект розрахований для забезпечення автономної роботи однієї хі­ рургічної бригади, головним чином при обробці різних ран і опіків.

Вміст комплекту упаковано в одну скриню. Маса — 34 кг.

Комплект Г-8 - велика операційна — призначений для виконання всіх заходів по наданню пораненим та обпеченим кваліфікованої хірургічної до­ помоги у повному обсязі. Забезпечує виконання наступних заходів:

>кінцеву зупинку зовнішньої і внутрішньої кровотечі;

>декомпресійну трепанацію черепа;

>лімінектомію, трахеотомію, торакотомію і лапаротомію;

>ушивання рани при відкритому пневмотораксі;

>виконання операцій при пошкодженнях сечового міхура і позабрюшинної частини прямої кишки;

>ампутацію кінцівок на будь-якому рівні.

Для проведення вищевказаних хірургічних заходів в комплекті містяться медичні інвентарні предмети, в тому числі хірургічний інструментарій у ве­ ликому та малому операційних наборах, прибор манометричний мембран­ ний, стетофонендоскоп, рефлектор лобний " Р М О - 2 " , настільна електрична лампа з трансформатором, небезпечні бритви, джгути кровоспинні, шприци та голки ін'єкційні, тази ниркоподібні сталеві емальовані, стерилізатори сталеві емальовані з кришкою, машинки для підстригання волосся і ряд ін­ ших санітарно-господарських предметів.

207

Комплект розрахований для забезпечення роботи одночасно двох хірур­ гічних бригад.

Вміст комплекту упаковано в дві медичні скрині. Маса - 88 кг.

Комплект Г-9 - операційний матеріал — призначений для забез­ печення операційно-перев'язочного відділення медичної роти бригади і вій­ ськового польового госпіталю лікарськими засобами, шовним матеріалом та іншими витратними медичними предметами.

У комплекті містяться наступні лікарські засоби: наркотичні анальгети­ ки (морфіну гідрохлорид і промедол в ампулах); антисептики (калію перма­ нганат, складові частини розчину "Первомур"); аналептики (кордіамін, ко­ феїн-бензоат натрію, сульфокамфокаїн в ампулах); адреноміметики (меза­ тон); антигістамінний препарат (димедрол в ампулах); засоби, які вплива­ ють на тканинний обмін (хлорид натрію для приготування фізіологічного розчину) і ряд інших лікарських засобів загального призначення. Окрім то­ го, до складу комплекту входять витратні медичні предмети, шовний мате­ ріал (стерильний кетгут і шовк), голки ін'єкційні, голка лікарська діагнос­ тична кістковомозкова, катетери уретральні, клейонка підкладна гумовотканинна, скальпелі анатомічні та хірургічні, системи для переливання крові і кровозамінних рідин тощо .

Комплект розрахований на виконання ста операцій.

Вміст комплекту упаковано в спеціальну скриню. Маса — 26 кг.

Комплект Г-10 — операційні предмети — призначений для забезпечення операційно-перевязочного відділення медичної роти бригади і військових польових госпіталів медичними предметами для підготовки пораненого до операції.

У комплекті є: шприци та голки ін'єкційні, голки трубчаті для спинно­ мозкової пункції, клейонка підкладна, системи для переливання крові, джгути кровоспинні, уретральні катетери, ножиці для підстригання волосся і зняття пов'язок, поїльники емальовані, камінь для загострення інструмен­ тів, підставка настільна для операційної, примус та інші медичні і санітар­ но-господарчі предмети.

Вміст комплекту упаковано в спеціальну скриню. Маса — 25 кг. Комплект Г-12 - палатний - призначений для оснащення медичного

поста госпітального відділення медичної роти бригади та відділень військо­ вих польових госпіталів медичними предметами для обстеження та ліку­ вання поранених і хворих.

Комплект містить наступні предмети для роботи лікаря: молоток невро­ логічний, стетофонендоскоп, прибор манометричний мембранний, шпатель для язика, тощо.

Для роботи медичної сестри в комплекті передбачено: пляшки для від­ смоктування крові, шприци та голки ін'єкційні, голки для взяття і перели­ вання крові, уретральні катетери, клейонка підкладна, наконечники клістир­ ні, скальпелі, стаканчики для приймання ліків, грілки гумові, зонди шлун208

кові, кухлики іригаторні, машинки для підстригання волосся, ножиці з од­ ним гострим кінцем і тупокінцеві, поїльники емальовані, міхури для льоду, термометри, тази ниркоподібні, кип'ятильник дезінфекційний, стерилізато­ ри емальовані, примус та інше медичне і санітарно-господарче майно, яке необхідне для виконання призначень лікаря.

Наявність у комплекті трубок для переливання крові при наявності при­ ладів для взяття крові " П К - 2 3 0 1 " дозволяє застосовувати інфузійну терапію глюкозо-сольовими розчинами та забезпечує введення свіжої крові.

Вміст комплекту упаковано в спеціальну скриню. Маса - 52 кг.

Комплект Г-13 — предмети догляду — призначений для забезпечення лікувальних відділень медичної роти бригади і військових польових госпі­ талів предметами догляду за пораненими і хворими. Містить підкладні суд­ на, сечоприймачі, плювальниці кишенькові та емальовані відра.

Комплект розрахований на обслуговування 50 змішаних або 25 інфек­ ційних ліжок. Вміст комплекту упаковано в скриню. Маса - 49 кг.

Комплект АН — анестезіологічний — призначений для проведення зага­ льної анестезії та інтенсивної терапії пораненим, обпеченим і хворим при наданні кваліфікованої і спеціалізованої медичної допомоги. Вказані заходи виконуються за допомогою медичних апаратів та інструментів (апарат інга­ ляційного наркозу "Наркон - 2", прибор манометричний мембранний, стето­ фонендоскоп, роторозширювач, язикотримач, таз ниркоподібний, шприци, голки ін'єкційні та для переливання крові, повітропроводи ротові, катетери внутрішньовенні пластмасові та ендотрахеальні полімерні, трубки інтубаційні, провідники мандренів тощо); лікарські засоби для інгаляційного та неінгаляційного наркозу (фторотан, ефір, трихлоретилен, гексенал); нарко­ тичні анальгетики (морфіну гідрохлорид, промедол та фентаніл в ампулах); антигістамінні препарати (розчин димедролу в ампулах); аналептики серце­ во-судинної дії та дихання (кордіамін та кофеїн-бензоат натрію в ампулах); адреноміметики (адреналіну гідрохлорид в ампулах); деполяризуючий м'я­ зовий релаксант (диплацину гідрохлорид в ампулах); холінолітики (атропі­ ну сульфат в ампулах); антихолінестеразні препарати (прозерин в ампулах); гормональний препарат (гідрокортизону гемісукцинат в ампулах); гангліоблокатори (пентамін в ампулах), а також інші загальні лікувальні засоби і са­ нітарно-господарчі предмети.

Комплект забезпечує інвентарними предметами одну бригаду в складі лікаря-анестезіолога та двох медичних сестер-анестезисток. Ця бригада мо­ же обслуговувати дві хірургічні бригади. Витратне медичне майно розрахо­ ване для надання допомоги ЗО пораненим та хворим.

Для проведення анестезіологічних заходів лікарське майно з комплектів Г-4 (лікарські засоби хірургічні) та РО-2 (засоби для лікування поранених та обпечених (госпітальний) анестезіологічна бригада отримує з аптеки.

Вміст комплекту упаковано у дві скрині. Маса - 89 кг.

209

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]