Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Org_med_zabezpe4_vijsk_Paska_2005

.pdf
Скачиваний:
360
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
13.37 Mб
Скачать

Евакуаційна для тяжкопоранених і поранених середньої тяжкості та ева­ куаційна для легкопоранених і хворих призначається для прийому із функ­ ціональних підрозділів медр поранених і хворих, які підлягають подальшій евакуації, надання їм короткочасного відпочинку та харчування, медичного контролю за повнотою оформлення медичної документації, обліку тих, які евакуюються, доставки їх до транспорту і розміщення в ньому.

Вевакуаційній для тяжкопоранених і поранених середньої тяжкості працюють: медична сестра під контролем фельдшера, 2 санітари (із команди видужуючих), реєстратор (із команди видужуючих) і 4 саніта­ ри — носії (із команди видужуючих).

Вевакуаційній для легкопоранених і хворих працюють: медична сестра, санітар і реєстратор (із команди видужуючих).

Оснащення: 2 намети УЛ (УЗ), один на евакуаційну для тяжкопоранених і поранених середньої тяжкості та один на евакуаційну для легкопоранених і хворих, нестерильний перев'язувальний матеріал; сумка санітара; кисневі інгалятори; джгути, медикаменти та інструментарій, що необхідний для на­ дання невідкладної медичної допомоги; антидоти, ковдри, спальні мішки, евакуаційні конверти; верстати для розміщення поранених на ношах, уми­ вальник; предмети догляду; посуд для харчування поранених і хворих, ві­ домості для обліку тих, хто евакуюється.

Евакуаційні обладнуються таким же чином, як і відповідні сортувальні. Біля евакуаційної для тяжкопоранених і поранених середньої тяжкості

обладнується навіс для обмінного фонду нош.

Поблизу евакуаційних в укритому і замаскованому місці обладнується площадка для стоянки транспорту, який прибуває з тилу. Обладнується вер­ толітна площадка.

В евакуаційні надходять поранені і хворі, які підлягають подальшій еваку­ ації. Однак, якщо можливий під'їзд транспорту до госпітального відділення, евакуація може здійснюватися безпосередньо із нього, минаючи евакуаційні.

При надходженні в евакуаційні поранених і хворих медичні сестри знайо­ мляться з медичними документами і розміщують їх за профілем у відповідно­ сті до вказаного в документі евакуаційного призначення. Вони ж перевіряють наявність та повноту заповнення цих документів. Про всі дефекти в докумен­ тах медичні сестри доповідають начальнику сортувально-евакуаційного відді­ лення і виконують призначення, які зроблені лікарем. При необхідності пора­ неним і хворим безпосередньо перед евакуацією вводять знеболюючі, серцеві засоби, виправляють шини, підбинтовують пов'язки тощо.

У"і поранені і хворі перед евакуацією повинні бути оглянуті лікарем та отримати гарячу їжу.

Доставку поранених і хворих до транспорту, розміщення їх на транспорті здійснюють санітари-носії під керівництвом фельдшера або медичної сестри.

Перев 'язочна для легкопоранених призначена для підготовки поранених до хірургічного втручання, визначення остаточного діагнозу; первинної хі290

рургічної обробки рани (за показаннями); надання першої лікарської допо­ моги пораненим, стан яких не потребує проведення в медроті невідкладних заходів кваліфікованої хірургічної допомоги; проведення внутрішньопунктового і евакуаційно-транспортного сортування.

Обслуговують перев'язочну для легкопоранених хірург, медична сестра, реєстратор і 2 санітари (із команди видужуючих).

Оснащення: намет УЛ (УЗ), комплекти Б-1, В-1, частина комплекту Б-2; нестерильний перев'язувальний матеріал; ноші з підставками, перев'язочні столи; спеціальні столики або пристосування для перев'язки поранених в верхню та нижню кінцівки; медикаменти та розчини; білизна; умивальники та тазики; пе­ рев'язочний журнал; сортувальні марки і бланки історій хвороб (рис. 8.9).

Рис.

8.9.

Варіант обладнання перев'язочної для легкопоранених

 

 

в медичній роті механізованої бригади.

1- умивальник; 2 - стіл для стерильних інструментів; 3 - стіл для перев'язувального ма­ теріалу; 4 — тазики для миття рук; 5 - підставки під ноші; 6 - столик перукаря: 7 — лавки; 8 - ящик для зберігання одягу; 9 - пристосування для перев'язок нижніх кінцівок; 10 - стіл реєстратора; 11 - столик для інструментів; 12 — перев'язочні столи; 13 — стіл для ме­ дикаментів; 14 - стіл для стерильних інструментів; 15 - стіл для стерильного матеріалу.

Медична сестра готує поранених до хірургічних втручань, перев'язує їх після хірургічної обробки, а при необхідності накладає шини .

Реєстратор про надання пораненому допомоги зі слів лікаря робить за­ пис у перев'язочному журналі, в первинній медичній картці та історії хво­ роби на кого вона заводиться. Одночасно з хірургічною обробкою і пе­ рев'язкою поранених здійснюється їх внутрішньопунктове і евакуаційнотранспортне медичне сортування. Результати сортування закріплюються сортувальними марками і відповідними відмітками в первинній медичній картці.

Легкопоранені з короткими термінами лікування після надання їм пер­ шої лікарської допомоги направляються в команду видужуючих.

2. Операційно-перев'язочне відділення розгортається на місцевості опе­ раційно-перев'язочним взводом і відділенням анестезіології та інтенсивної терапії і призначене для надання пораненим невідкладних заходів кваліфі­ кованої хірургічної допомоги, у тому числі комплексу протишокових (реа­ німаційних) заходів та їх медичного сортування.

291

У складі операційно-перев'язочного відділення розгортаються: опера­ ційна, дві перев'язочні для надання допомоги тяжкопораненим і пораненим середньої тяжкості та протишокова для поранених (реанімаційна). В складі операційної та перев'язочних обладнуються відповідно передопераційна і передперев'язочні.

Для надання хірургічної допомоги пораненим особовий склад операційноперев'язочного відділення розподіляється на однолікарські та дволікарські хі­ рургічні бригади. До складу хірургічної бригади, що працює в операційній, входять: два лікаря, медична та операційна сестри. Хірургічна бригада, що пра­ цює в перев'язочній, включає: одного лікаря, операційну та медичну сестру.

Зчисла хірургів медичної роти можна організувати одну хірургічну бри­ гаду дволікарського складу для роботи в операційній і по одній хірургічній бригаді однолікарського складу для роботи в перев'язочних. В одній із пе­ рев'язочних при такому варіанті розгортання працює лікар-стоматолог.

Здосвіду медичного забезпечення ряду локальних війн, одна хірургічна бригада дволікарського складу за 16 годин роботи спроможна прооперувати до 6-8 поранених, одночасно працюючи на двох операційних столах (три­ валість однієї операції 2-2,5 години), а одна хірургічна бригада однолікар­ ського складу - біля 8-12 поранених, головним чином з приводу різного роду поранень тулуба та кінцівок (тривалість операції - 1,5-2 години).

Таким чином, загальні можливості медичної роти з проведення оператив­ них втручань за 16 годин роботи складають до 32 операцій. Це середні роз­ рахункові дані. Продуктивність хірургічних бригад залежить від досвіду, ква­ ліфікації лікарів і середнього медичного персоналу та їх злагодженості в ро­ боті.

На принциповій схемі розгортання медичної роти наведено (як варіант), що передопераційна, операційна та протишокова (реанімаційна) об'єднані, а перев'язочні розгортаються окремо.

В операційній розгортаються два операційних столи на одну хірургічну бригаду, обладнуються столи із стерильними інструментами і пе­ рев'язувальними матеріалами, лікарськими засобами, для наркозу, регістратора. З медичного майна в операційну виділяють комплекти: Б-1, Б-2, Б-3, Б-4, Г-8, Г-9, Г-10, АН, апарати штучної вентиляції легенів, інгаляційного наркозу, кисень в балонах, антибіотики з комплекту АНТ, консервовану кров, кровозамінники та інше (рис. 8.10.).

Протишокова для поранених (реанімаційна) призначена для проведення комплексу протишокових (реанімаційних) заходів, а саме: новокаїнові бло­ кади, переливання крові та кровозамінників, введення протишокових роз­ чинів, знеболюючих засобів, серцевих та дихальних аналептиків та ін. Це одне з основних місць, де працює особовий склад відділення анестезіології та інтенсивної терапії. У відношенні до поранених, які потребують операти­ вного втручання, в протишоковій вирішуються питання щодо виду знебо­ лювання; деяким з поранених вже тут надають внутрішньовенний наркоз. 292

Тому протишокова, як правило, розгортається в стик з операційною і забез­ печується апаратурою для наркозу.

З медичного майна в протишокову виділяють комплекти Ш-1 (протишо­ ковий), АН (анестезіологічний), апарати інгаляційного наркозу, штучної ве­ нтиляції легень, кисневу інгаляційну станцію (КІС-2 на 20 поранених), кис­ неві інгалятори, лікарські засоби та інше оснащення для проведення проти­ шокових реанімаційних заходів.

Протишокова обладнується складними польовими ліжками або ношами на підставках, флаконоутримувачами та столом для надання наркозу. Тут встановлюються пічки, тому що поранені, які знаходяться в стані шоку, по­ требують постійного зігрівання, t° повинна бути не нижче 20° С (рис. 8.11).

Рис.

8.10.

Варіант обладнання передопераційної та операційної

 

 

в медичній роті механізованої бригади

1- бачок з питною водою: 2 - умивальник з тазиком; 3 - вішалка; 4 - ящик для речей по­ ранених; 5 — стіл для засобів догляду; 6 - ящик для обмінного фонду білизни: 7 — лавка складна; 8 - підставки під ноші; 9 - пічка; 10 - стіл операційний польовий; 11 - столик інструментальний; 12 - столик анестезіолога (анестезиста); 13 - наркозний апарат; 14 - стіл для стерильних інструментів; 15 - стіл для перев'язувшіьних матеріалів; 16 - стіл для лікарських засобів; 17 - стіл реєстратора; 18 — тазики для миття рук хірургів; 19 - освітлювач безтіньовий похідний; 20 - балони з киснем.

Рис.

8.11. Варіант

обладнання

протишокової

в

медичній роті

механізованої

бригади

1 - умивальник з тазиком; 2 - наркозний апарат; 3 - столик анестезіолога; 4 - стіл для до­ кументів; 5 - стіл перев'язочний польовий; 6 - ліжко складне польове; 7 - киснева інгаля­ ційна станція; 8 - стіл для стерильних розчинів та кровозамінників; 9 - стіл для стериль­ них матеріалів; 10 - стіл для медикаментів; 11 — столик інструментальний; 12 — пічка.

293

Перев 'язочні для тяжкопоранених та поранених середньої тяжкості при­ значені для первинної хірургічної обробки ран та опікових поверхонь, ам­ путацій, зупинки кровотечі при пошкодженнях кровоносних судин, перели­ вання крові та кровозамінників. Тут надається також перша лікарська допо­ мога пораненим, стан яких не потребує проведення в медичній роті заходів кваліфікованої медичної допомоги.

Вперев'язочних здійснюють новокаїнові блокади, виправляють та на­ кладають окклюзійні пов'язки при відкритому пневмотораксі, виправляють дефекти імобілізації, проводять зміну пов'язок.

Вперев'язочній працює одна хірургічна бригада у складі: лікаря, медич­ ної сестри, реєстратора та санітара. При потребі необхідну допомогу пора­ неним в щелепно-лицьову ділянку голови здійснює стоматолог, а анестезію при хірургічних втручаннях - медична сестра-анестезист під наглядом ліка- ря-анестезіолога. В перев'язочних використовуються комплекти АП-2, Б - 1 , Б-2, Б-3, Б-4, БГ, В- 1, Г-7, апарати штучної вентиляції легень, інгаляційного наркозу, кисень, кров, кровозамінники.

Уразі термінового вимушеного переміщення медичної роти для розгор­ тання в новому місці одна з автоперев'язочних може залишатись на попере­

дньому місці роботи для надання медичної допомоги пораненим, яких ще не евакуювали в лікувальний заклад.

Одна з автоперев'язочних може бути використана в якості підсилення медичного пункту того механізованого батальйону, який має значні саніта­ рні втрати та при затримці евакуації поранених з нього, або висуватись до осередку масових санітарних втрат і розгортатись на межі осередку для на­ дання пораненим та хворим першої лікарської допомоги.

3. Госпітальне відділення медичної роти призначене для проведення заходів інтенсивної терапії, тимчасової госпіталізації нетранспортабель­ них поранених та хворих, їх лікування, надання медичної допомоги хво­ рим терапевтичного профілю, підготовки поранених та хворих до пода­ льшої евакуації після виведення їх із нетранспортабельного стану, прове­ дення найпростіших клінічних досліджень, догляду за тими, хто потребує симптоматичного лікування, тимчасової ізоляції інфекційних хворих та осіб з гострими реактивними станами до їх евакуації у відповідні лікува­ льні заклади.

Госпітальне відділення розгортається на ЗО ліжок для нетранспортабе­ льних поранених і хворих та на 20 місць для команди видужуючих. У складі госпітального відділення обладнуються палати інтенсивної терапії для не­ транспортабельних поранених і хворих та обпечених, психоізолятор, ізоля­ тори (на дві інфекції) для інфекційних хворих, клінічна лабораторія, примі­ щення для команди видужуючих. Оснащення та обладнання наметів пови­ нно бути типовим, що забезпечить їх ефективне використання при будь-якій структурі санітарних втрат, що надходять до медичної роти. У відділенні працюють лікар-терапевт, медичні сестри, лаборант, а при необхідності 294

анестезюлоги і медичні сестри - анестезистки з відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Медичне оснащення госпітального відділення включає: комплекти Г-1, Г-2, Г-3, В-3, Б-3, Б-4, лікарські засоби з комплекту АНТ, апарати штучної вентиляції легень, кисневої терапії та інше оснащення . Для розміщення по­ ранених та хворих в госпітальному відділенні встановлюються ноші на під­ ставках або складні польові ліжка з постільною білизною. Госпітальна па­ лата інтенсивної терапії обладнується подібно до протишокової операційноперев'язочного відділення.

Псіїхоізолятор госпітального відділення обладнується у табірному на­ меті і призначений для тимчасової ізоляції поранених та хворих з нервовопсихічними розладами. В психоізоляторі встановлюються складні польові ліжка або ноші на підставках, які закріплюються до підлоги з дощок, а та­ кож стіл для лікаря та ящик з медикаментами, який зачиняється на замок. Для усунення психомоторного збудження поранених та хворих широко за­ стосовуються літичні суміші.

Ізолятори обладнуються на дві інфекції у двох табірних наметах (як ва­ ріант) та призначені для тимчасової ізоляції інфекційних хворих. Хворі в ізоляторі розміщуються на ношах. Ізолятор забезпечується окремим посу­ дом, засобами догляду за хворими, дезінфекційними засобами (рис. 8.12.).

Рис. 8.12. Варіант обладнання ізолятора медичної роти механізованої бригади

1 — підставки під ноші; 2 — засоби догляду за хворими; 3 — вішалка; 4 - умивальник; 5 — ємність для дезінфікуючого розчину; 6 — бак для замочування білизни; 7 — бак для дезін­ фекції засобів догляду.

Догляд за хворими в ізоляторі здійснює санітарний інструктор під конт­ ролем лікаря терапевта. При огляді хворих в ізоляторі лікар обробляє руки дезінфікуючим розчином та одягає халат, закріплений за ізолятором.

Інфекційних хворих евакуюють на спеціально виділеному санітарному транспорті безпосередньо у військовий польовий інфекційний госпіталь.

Клінічна лабораторія медичної роти призначена для проведення загаль­ них клінічних досліджень крові та сечі. Для роботи лабораторії виділяється відокремлене місце в одній з палат інтенсивної терапії госпітального відді295

лення. Клінічний лаборант, який працює в лабораторії, використовуючи майно комплекту Л-1, за робочий день може зробити до 40 аналізів крові.

У команді видужуючих утримуються легкопоранені та легкохворі з тер­ міном лікування до 10 діб.

Нами розглянута принципова схема розгортання та організація роботи медичної роти при застосуванні противником звичайної зброї. В умовах за­ стосування противником зброї масового ураження (ядерної, хімічної, біоло­ гічної) прогнозується значне надходження до медичної роти уражених вій­ ськовослужбовців при наявності поранених від звичайної зброї.

При цьому необхідно враховувати, що:

>кількість уражених, які надходять до медичної роти, зростає, і біль­

шість з них потребує заходів інтенсивної терапії;

>поряд з наданням ураженим заходів невідкладної хірургічної та тера­ певтичної допомоги вони потребують спеціальної обробки;

>зростає кількість уражених з опіками;

>надходить контингент уражених з променевою хворобою та комбіно­ ваними ураженнями.

Надходження уражених з осередку масових санітарних втрат вимагає суттєвих змін в організації роботи медичної роти.

Командуванням медичної роти здійснюється зміна в схемі розгортання медроти, проводиться перепрофілізація наметів з метою збільшення містко­ сті сортувальних наметів для прийому уражених:

>дві сортувальні і дві евакуаційні сортувально-евакуаційного відділен­ ня перепрофілізуються у сортувальну (евакуаційну) для уражених і сортувальну (евакуаційну) для поранених;

>перев'язочна для легкопоранених розгортається у складі операційноперев'язочного відділення і перепрофілізується для надання медичної допомоги потерпілим з комбінованими ураженнями;

>автоперев'язочна із операційно-перев'язочного відділення розгорта­ ється у складі сортувально-евакуаційного відділення для надання до­ помоги легкопораненим.

Одну із двох палат інтенсивної терапії госпітального відділення профілізують для поранених, іншу - для уражених. Окрім цього, необхідно посили­ ти відділення спеціальної обробки медичним персоналом та залучити ліка- рів-анестезіологів та інший медичний персонал до надання ураженим ква­ ліфікованої терапевтичної допомоги.

Слід підкреслити, що операційно-перев'язочне та госпітальне відділення повинні працювати в тісній взаємодії. При завантаженні операційноперев'язочного відділення значна кількість уражених, яким потрібна квалі­ фікована хірургічна допомога, повинні надходити безпосередньо із сорту­ вально-евакуаційного в госпітальне відділення для проведення їм заходів інтенсивної терапії та підготовки до оперативних втручань. З іншого боку, при надходженні в медичну роту значної кількості уражених, яким потрібна 296

терапевтична допомога, особовий склад операційно-перев'язочного відді­ лення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії залучається до на­ дання кваліфікованої терапевтичної допомоги зазначеному контингенту.

Уражені терапевтичного профілю, які потребують реанімаційних захо­ дів, можуть направлятися в протишокову (реанімаційну) операційноперев'язочного відділення, де є для цього сили та засоби.

4. Відділення спеціальної обробки призначено для повної санітарної об­ робки уражених. У відділенні також здійснюється визначення ступеня за­ брудненості отруйними речовинами пов'язок, при необхідності змінюються їх верхні шари. Крім того, проводиться часткова дегазація і дезактивація, повна дезінфекція обмундирування уражених, а також спеціальна обробка транспорту і нош, на яких вони були доставлені.

Відділення спеціальної обробки розгортається силами і засобами при­ ймально-сортувального взводу медроти і легкопораненими із команди ви­ дужуючих. Очолює його фельдшер сортувально-евакуаційного відділення.

На оснащенні у відділенні є дезінфекційно-душова установка ДДА - 66, комплект для санітарної обробки (СО), комплект В - 5 (дезінфекція) і засо­ би для надання невідкладної медичної допомоги (перев'язувальні матеріа­ ли, антидоти, джгути та ін.).

Увідділенні спеціальної обробки розгортається площадка санітарної об­ робки уражених і площадка спеціальної обробки транспорту та майна. Площадка санітарної обробки уражених створюється за принципом саніта­ рного перепускника і має роздягальню, мийну і одягальну.

Узимовий період площадка розгортається в наметах або в інших примі­ щеннях, в літній період роздягальня і одягальна можуть бути розгорнуті на відкритому повітрі або під навісом. Біля роздягальні відводять місця для розвантаження транспорту, що привіз уражених, і для збирання забруднено­ го обмундирування і спорядження.

Для організації руху транспорту, що прибуває у відділення спеціальної обробки та його розвантаження призначається санітар або санінструктор. Він же направляє легкоуражених, здатних самостійно виконувати часткову дезактивацію (дегазацію) обмундирування, на визначену для цього площад­ ку. Легкоуражені, які самостійно здійснили часткову дезактивацію (дегаза­ цію), потім направляються в роздягальню.

У роздягальні обладнують місця для уражених на ношах і лави для лег­ коуражених, які можуть пересуватися самостійно. Тут проводиться дозиме­ тричний контроль та огляд уражених для вирішення питань щодо можливо­ сті, черговості і способу їх санітарної обробки (миття під душем, обробка засобами СО або комбінованим способом). Тут же, при необхідності зніма­ ють верхні шари пов'язки, поправляють пов'язки і шини, промивають ура­ женому очі і порожнину рота, надають невідкладну медичну допомогу. В роздягальній здійснюється також підготовка уражених для направлення в мийну: знімають не зняті раніше обмундирування і білизну, пов'язки захи-

297

щ а ю ть непроникаючими для води чохлами. Роздягальня, як правило, розго­ ртається в наметі УСТ - 56 (УЗ, УЛ-63).

У випадках, коли очікується масове надходження уражених, місткість роздягальні збільшується або відводиться місце (приміщення) для осіб, що очікують санітарну обробку. В мийній проводиться миття теплою водою (37°-40°С) з милом, при необхідності застосовуються дегазуючі засоби.

Легкоуражені миються самостійно або з допомогою санітарів; тяжкоуражених миють санітари на спеціально пристосованих ношах.

В одягальні з метою визначення якості санітарної обробки уражених здійснюється їх дозиметричний контроль. При необхідності санітарна обро­ бка повторюється.

Уражених одягають в чисту білизну, обмундирування і направляють у відповідні функціональні підрозділи медроти.

Повна дезінфекція і часткова дезактивація, дегазація обмундирування, білизни уражених, а також спеціальна обробка нош і транспортних засобів проводиться на площадці спеціальної обробки транспорту та майна. Остання обладнується на відстані 50-80 м від площадки санітарної оброб­ ки з підвітреної сторони. На площадці працюють один-два санітари і декі­ лька військовослужбовців із команди видужуючих. Площадку обладнують засобами для розвішування обмундирування і білизни, відводять місце для спеціальної обробки (дезактивації, дезінфекції, дегазації) транспорту, на якому доставлені уражені і нош. На оснащенні площадки є: дегазаційні прилади, радіометрична апаратура, дегазуючі і дезінфікуючі засоби, відра, щітки та ін.

Найбільш простими способами дезактивації, що застосовуються на пло­ щадці, є очищення щітками, вибивання, провітрювання, обтирання водою з розчинниками.

Після дезактивації предмети обмундирування, а також транспорт підля­ гають дозиметричному контролю. Дезінфекція обмундирування проводить­ ся у дезінфекційно-душових камерах. Для дегазації нош і транспорту вико­ ристовуються дегазуючі речовини і розчини.

5. Аптека. Для розгортання аптеки використовуються підвали, землянки (бліндажі) або намети.

За добу роботи аптека може приготувати 150-200 л розчинів для ін'єкцій і інших форм ліків, провести прийом і відпуск медичного майна, необхідного для надання допомоги 500-600 пораненим і хворим.

Загальні запаси медичного майна спеціального призначення в медичній роті розраховані на 1000 поранених і хворих для надання кваліфікованої медичної допомоги і на 1000 поранених і хворих для поповнення запасів у підрозділах бригади.

Аптека також призначена для забезпечення медикаментами і лікуваль­ ними розчинами всіх функціональних підрозділів медичної роти згідно за­ мовлень начальників цих підрозділів.

298

Контрольні

питання для самоперевірки:

1.

Завдання

медичної служби механізованої (танкової) бригади.

2.

Організаційна структура медичної служби механізованої (танкової

 

бригади).

 

3.

Обов'язки та оснащення стрільця-санітара взводу.

4.

Обов'язки та оснащення санітарного інструктора роти.

5.

Склад медичного пункту механізованого (танкового) батальйону.

6.

Оснащення медичного пункту батальйону.

7.

Обов'язки начальника медичного пункту батальйону.

8.

Організація роботи медичного пункту батальйону в обороні.

9.

Організація роботи медичного пункту батальйону в наступі.

10.Завдання медичної роти механізованої (танкової) бригади.

11.Організаційно-штатна структура медичної роти бригади.

12.Призначення, особовий склад і оснащення підрозділів медичної ро­ ти бригади.

13.Порядок розгортання медичної роти бригади.

14.Принципова схема розгортання медичної роти бригади.

15.Завдання сортувально-евакуаційного відділення (СЕВ), його облад­ нання та оснащення.

16.Організація роботи на сортувальному посту СЕВ, його обладнання та оснащення.

17.Організація роботи на сортувальній площадці С Е В (обладнання та оснащення).

18.Призначення, обладнання та оснащення сортувальної для тяжкопо­ ранених і поранених середньої тяжкості.

19.Призначення, обладнання та оснащення сортувальної для легкопо­ ранених і хворих.

20. Призначення, обладнання та оснащення евакуаційних для тяжкопо­ ранених і поранених середньої тяжкості та для легкопоранених і хворих.

21 . Призначення, обладнання та оснащення перев'язочної для легкопо­ ранених.

22. Призначення, обладнання та оснащення операційно-перев'язочного відділення, схема його розгортання та можливості з надання квалі­ фікованої хірургічної допомоги.

23. Призначення, обладнання та оснащення госпітального відділення, схема його розгортання.

24. Призначення, обладнання та оснащення відділення спеціальної об­ робки, схема його розгортання та організація роботи.

299

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]