Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
магістерський іспит з хімії 2.docx
Скачиваний:
28
Добавлен:
13.12.2020
Размер:
237.59 Кб
Скачать
  1. Запропонуйте перелік можливих об’єктів позакласної екскурсії з хімії для учнів шкіл вашої місцевості. Коротко сформулюйте мету проведення цих екскурсій.

  1. Екскурсія у пожежне депо

Протипожежна безпека та заходи її профілактики - складова частина хімічних знань. Тому при вивченні хімії потрібно озброювати учнів знаннями правил протипожежної безпеки і домагатися їх виконання колі, в побуті, на виробництві. У зв'язку з цим важливого значення набуває організація екскурсії до пожежної частини.

  1. Екскурсія до хімічної лабораторії промислових і сільськогосподарських підприємств, науково-дослідних інститутів, вищих навчальних закладів.

Метою екскурсії було ознайомлення з реакціями, що використовуються у якісному хімічному аналізі – їх видами, методикою проведення тощо. Стислий огляд найбільш широко вживаних якісних реакцій та їх застосування на практиці

  1. Екскурсія до водоочисної станції.

Мета екскурсії: простежити шлях, який проходить вода, доки стане придатною для споживання. Ознайомлення з методами очищення води, які нині використовує підприємство. Ознайомитися з повною технологічною схемою роботи водоочисної станції, та основними процесами підготовки питної води для споживачів (від освітлення та фільтрування до приготування та подачі у будинки).

ознайомитись з роботою хіміко-бактеріологічної лабораторії станції, де досліджуються та контролюються, відповідно до встановлених норм, проби води до та після очищення. Можливість порівняти річкову воду з питною і переконатися, що на виході в розподільну мережу міста питна вода повністю відповідає нормам.

  1. Виробнича екскурсія на “Яреськівський цукровий завод”

Знайомство з технологічною схемою та особливостями процесу виробництва цукру, побачили роботу сучасних видів технологічного обладнання, відвідали заводську лабораторію.

32.Запропонуйте перелік тем, що можуть бути винесені на учнівську позашкільну конференцію з хімії. Коротко сформулюйте мету проведення цих конференцій.

Конференція «Юний дослідник»

залучення обдарованої учнівської молоді до проведення експериментально-дослідницької роботи з різних напрямків природничих наук, сільського господарства, підтримки еколого-натуралістичної творчості, підвищення ефективності і якості дитячого дослідництва й підготовки юних дослідників до участі в конкурсах-захистах МАН України та вибору майбутньої професійної діяльності, удосконалення творчої співпраці з науковцями педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

Конференція «Хімія в моєму домі»

Розвивати знання учнів про прикладне значення хімії, її позитивний та негативний вплив на життя та здоров’я людини. Розкрити значення знань з хімії для складання власного ставлення до побутової хімії та косметики. Встановити позитивні та негативні аспекти використання готових побутових засобів та косметики. Довести, що хімічний склад переважно всіх побутових та косметичних засобів негативно впливає на здоров’я людини. Запропонувати альтернативні, абсолютно безпечні рецепти миючих та косметичних засобів.

Конференція познайомить учнів з різноманіттям речовин, що використовуються в побуті та повсякденному житті, навчить грамотно і безпечно користуватися ними. Самостійні дослідження учнів і придбані практичні знання, вміння і навички допоможуть відповісти на проблемні питання та питання навчальної теми, навчать доступно, наочно представляти досить складний теоретичний матеріал і пов'язувати його з практичною діяльністю людини.

Конференція «Хімічна та екологічна освіта: стан та перспективи розвитку»

полягає в обґрунтуванні шляхів формування компетентності з хімічної безпеки, виявлення обдарованої учнівської молоді, залучення її до наукових досліджень та створення умов для самореалізації творчої особистості в сучасному суспільстві