Добавил:
dipplus.com.ua Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CONTR_MEDU_6401.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
843.78 Кб
Скачать

Завдання для індивідуальної письмової контрольної роботи №2 Виконання індивідуальної письмової контрольної роботи №2, яка представляє собою реферат

(варіант завдання обирається відповідно до першої літери прізвища студента)

А - Особливості, проблеми та завдання щодо застосування антидемпінгових обмежень в зовнішній торгівлі України.

Б – Особливості, проблеми та завдання України в міжнародній торгівлі товарами.

В– Особливості, проблеми та завдання України в товарообмінних операціях із зарубіжними контрагентами.

Г – Особливості, проблеми та завдання України в міжнародній торгівлі послугами.

Д – Особливості, проблеми та завдання України на ринку міжнародних транспортних послуг.

Е – Лізинг та інші орендні операції в міжнародному співробітництві України

Ж – Особливості, проблеми та завдання інвестиційної діяльності українських підприємств за кордоном.

З– Вплив глобалізації світового господарства та інтернаціоналізації виробництва на міжнародну економічну діяльність України.

І, Ї – Послуги посередників у міжнародній торгівлі України.

К – Україна на світовому ринку технологій.

Л – Особливості та проблеми страхування в зовнішньоторговельній діяльності в Україні.

М – Спеціалізація та кооперація в міжнародній економічній діяльності України.

Н – Україна в процесах міжнародної міграції капіталів.

О – ТНК в системі міжнародного інвестування: особливості та новітні тенденції для України

П– Україна в процесах міжнародної міграції робочої сили.

Р – Особливості, проблеми та завдання участі України в міжнародному науково-технічному співробітництві.

С– Торгові режими України з країнами світу.

Т– Концепція розвитку зовнішньоекономічної політики України.

У – Біржова торгівля товарами в міжнародній економічній діяльності України.

Ф– Міжнародний туризм в Україні

Х – Субрегіональні проекти за участю України: сучасні проблеми та завдання.

Ц– Митне оформлення експортно-імпортних операцій в Україні.

Ч– Науково-технічна та інформаційна політика України в системі пріоритетів міжнародної економічної діяльності.

Ш– Економічна безпека за умов відкритої економіки України.

Щ - Операції з давальницькою сировиною в міжнародній економічній діяльності України: порядок здійснення і регулювання.

Ю– Сировинні ресурси в міжнародній економічній діяльності України.

Я– Паливно-енергетичні ресурси у відкритій економіці України.

Є– Екологічні обмеження росту відкритої економіки України в контексті сучасної глобалістики.

Загальні вимоги до реферату.У змісті вказується нумерація структурних частин реферату. Кожну структурну частину реферату починають з нової сторінки (у межах розділів можна виділяти підрозділи, які не потрібно починати з нової стоінки). У вступі дається актуальність тематики, загальна характеристика, стан нормативно-правового забезпечення. У розділах реферату надається характеристика в табличній, ілюстративній (діаграми, графіки) та описовій формі досліджуваної тематики за останні 10 років. Текст має грунтуватись на опублікованих наукових, статистичних та аналітичних джерелах дослідженні. Посилання на використані джерела обов’язкові! Кожна цитата обов’язково супроводжується посиланням на джерело. Посилання у тексті на джерело слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад: «... у працях [1-3] ...», «…за даними Держстату [4]».На всі таблиці та ілюстративний матеріал реферату повинні бути посилання у тексті, при цьому слово «таблиця» у тексті пишуть повністю наприклад: «... у таблиці 1.2 ...». При повторному посиланні на таблиці та ілюстрації потрібно вказувати скорочено слово «дивись», наприклад: «... див. таблицю 1.3 ...» чи «...див. рисунок 1.2 ...».

Розміщення та оформлення ілюстрацій

Ілюстрації (графіки, діаграми, рисунки) разом з їх назвами слід розміщувати у роботі безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації нумерують арабськими цифрами без знаку № порядковою нумерацією у межах розділу. Номер ілюстрації складають з номера розділу та порядкового номера ілюстрації у цьому розділі, відокремлених крапкою. Наприклад: «... Рисунок 1.2 ...» — другий рисунок першого розділу. Назва ілюстрації надається під нею, після слова «Рисунок» та номера, наприклад: «Рисунок 1.2 — Динаміка торгівлі товарами України з … (2005-2013 рр.), млрд дол. США». Якщо ілюстрації створені не автором реферату, необхідно надати відповідне посилання.

Оформлення таблиць

Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиці, яку слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. З нового рядка пишуть слово «Таблиця» з великої літери, після чого вказують порядковий номер. Таблиці нумерують арабськими цифрами порядковою нумерацією у межах розділу. Номер таблиці складають з номера розділу та порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад: «Таблиця 1.2» — друга таблиця першого розділу. Якщо у роботі одна таблиця, її нумерують згідно з вимогами. Таблиця може мати заголовок, який друкують малими літерами (крім першої великої) і вміщують над таблицею після її номера. Назва має бути стислою та відбивати зміст таблиці. Таблицю з великою кількістю рядків необхідно переносити на наступну сторінку. При поділі таблиці на частини допускається її головку (заголовки стовпців) або бокових (заголовки рядків) заміняти відповідно номерами граф чи рядків, нумеруючи їх арабськими цифрами у першій частині таблиці. Слово «Таблиця 1.2» та її назву вказують один раз зліва над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: «Продовження таблиці 1.2» із зазначенням номера таблиці. Заголовки граф таблиці починають з великої літери, а підзаголовки — з малої, якщо вони складають одне речення з заголовком. Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть з великої літери. У кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф вказують в однині. Слово, що повторюється в якійсь графі, можна заміняти лапками, два та більше слів при першому повторенні заміняють словом «Те ж», а далі — лапками. Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку таблиці не подають, то у ньому ставлять прочерк. У всіх таблицях потрібно вказувати джерело інформації відповідно до списку використаної літератури.

Загальне оформлення реферату.Обсяг тексту має бути в межах 10 друкованих сторінок. Допускається двосторонній друк з обох сторінок аркуша у цьому випадку максимальний обсяг – 5 аркушів. Текст оформляється на аркушах формату А4, шрифтом TimesNewRoman, розмір кеглю 14 з інтервалом 1,5, таблиці шрифт Times New Roman, кегль 12, через 1 інтервал. Поля на сторінці ліве – 2,5 см, праве – 1,5 см, верхнє – 2 см, нижнє – 2 см. Нумерація сторінок – зверху у правому куті. Текст роздруковується українською мовою в одному примірнику.Заголовки структурних частин реферату: «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ 1», «РОЗДІЛ 2», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ» друкують великими літерами напівжирним шрифтом симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу напівжирним шрифтом. Крапку в кінці заголовку не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту звичайним шрифтом. У кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів і т.д. подають арабськими цифрами без знаку №. Першою сторінкою реферату є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не проставляють. На наступних сторінках реферату номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.Номер розділу проставляють після слова «РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. У кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Оформлення списку використаних джерел. Список складають із джерел у тому порядку, за яким вони вперше згадуються у тексті (найбільш зручний для користування) сам список повинен відповідати вимогам таких стандартів: ДСТУ 7.1:2006 "Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання; ДСТУ ГОСТ 7.80:2007 "Бібліографічний запис. Заголовок. Загальні вимоги та правила складання".