Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
680656_DA352_bondarenko_o_v_informaciyni_sistem...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
5.74 Mб
Скачать

12.3.2. Детальні звіти.

Картка рахунку — містить усі проведення з цим рахунком або проведення за цим рахунком за конкретним значенням об’єктів аналітичного обліку; залишки на початок і кінець періоду, обороти за період і залишки після кожного проведення.

Цей звіт дозволяє одержати детальну інформацію про зміни стану рахунку в часі – крок за кроком, тобто за проведеннями. Якщо по вибраному рахунку ведуть аналітичний облік, то формувати звіт без вибору конкретних значень аналітики не має змісту.

Картка субконто — містить усі операції з конкрет­ним об’єктом аналітичного обліку в хронологічній послідовності з вказанням реквізитів проведень, залишків за субконто після кожної операції, на початок і кінець періоду.

Цей звіт можна назвати аналогом „Картка рахунку” в аналітичному обліку. Звіт дозволяє одержати повну покрокову (тобто по проведеннях) картину операцій по конкретних об’єктах аналітичного обліку, але не по окремому рахунку, а по всіх рахунках, в яких субконто кореспондує. Структура цього звіту така ж, що і у картки рахунку, але інформації виведено набагато більше. Звіт „Картка субконто” часто використовують для одержання картки взаєморозрахунків з контрагентом.

Звіт за проведеннями — є вибіркою з журналу проведень за деякими заданими критеріями.

Цей звіт дозволяє вибрати з бази проведення за критеріями, які користувач задає на власний розсуд. Частіше за все користувач стикається з результатами роботи цього звіту. Переважно звіт за проведеннями не будують спеціально, а одержують в результаті роботи механізму деталізації.

В полі „По журналу” можна ввести двохзначний код журналу проведень. Тоді звіт буде сформований швидше. В поле „Фільтр” вводиться вираз для пошуку проведень. Фільтр – це текстовий рядок, який в загальному випадку може містити одну або кілька кореспонденцій рахунків і/або рядочків тексту, які розділені крапкою з комою „;”. Кореспонденції рахунків задаються по шаблону:

N, M – проведення Дт N - Кт M;

*, N – проведення в кредит рахунка N;

N, * – проведення в дебет рахунка N;

N – всі проведення з рахунком N (як в дебеті, так і в кредиті рахунку).

Приклад фільтру 1: *,6415;

Приклад фільтру 2: 661, 6411; „Петренко”.

Фільтр можна зберегти і використовувати повторно.

Аналіз рахунку за датами — містить обороти та залишки за рахунком на кожну дату вибраного періоду.

Аналіз рахунку за датами має таку ж структуру, що і звідний звіт „Аналіз рахунку”, але будується на кожну дату окремо. Цим звітом дуже зручно звіряти залишки на поточному рахунку з банківськими виписками і залишки на субрахунку 301 „Основна каса” з Касовою книгою.

Результат роботи звіту – бухгалтерські „літачки” по рахунку для кожної дати окремо. Для економії місця ті дати, за які по вибраному рахунку не зареєстровані обороти, пропускаються.

Журнал-ордер за субконто — дозволяє отримати для кожного виду субконто, за яким здійснюється аналі­тичний облік на рахунку, дебетові та кредитові обороти, а також розгорнуте та згорнуте сальдо на початок і кінець вибраного періоду.

Це – сильний і легко настоюваний звіт. Його форма добре відома бухгалтерам. Звіт „Журнал-ордер за субконто” дозволяє одержати журнал-ордер чи відомість по вибраному рахунку в розрізі видів субконто. Є можливість заповнення поля „Деталізація” (Без деталізації, проведення, операція, дата, тиждень, декада, місяць, квартал).

Обороти між субконто — містить обороти між одним або всіма субконто одного виду, одним або всіма субконто іншого виду.

В проведеннях „1С-Бухгалтерії” кореспондують між собою не тільки рахунки по дебету і кредиту, але й підключені до цих рахунків об’єкти аналітичного обліку. Наприклад, Дт661-Кт301 = „Співробітники”-„Каса”.

З допомогою цього звіту легко одержати відомості про те, які товари у якого постачальника купувались. Однак дізнатись, які товари ми продали конкретному покупцю неможливо (оскільки Дт901-Кт281, Дт361-Кт702). Необхідний звіт є в типовій конфігурації „1С: Торгівля і склад для України”, а для звичайної конфігурації його треба спеціально розробляти.

Розширений аналіз субконто (Додатково)— дозволяє отримати для кожного виду субконто, за яким здійснюється аналітич­ний облік на рахунку, дебетові та кредитові обороти за суб­конто, а також розгорнуте та згорнуте сальдо на початок і кінець вибраного періоду.

Розширений аналіз субконто можна побудувати по вибраному рахунку. Якщо залишити поле „Рахунок” незаповненим, звіт буде побудований по всіх рахунках.

Діаграма (Додатково) — використовується для подання даних бухгалтерських підсумків у графічному вигляді.