Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalnyy_kodex.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
228.86 Кб
Скачать

Стаття 176. Порушення авторського права і суміжних прав

Об'єкт: авторське право та суміжні права.

Об’єктивна сторона: 1) незаконне відтворення творів науки, літератури, мистецтва, комп'ютерних програм і баз даних, виконань, фонограм і програм мовлення; 2) незаконне розповсюдження творів науки, літератури, мистецтва, комп'ютерних програм і баз даних, а також виконань, фонограм і програм мовлення на аудіота відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації; 3) незаконне тиражування виконань, фонограм і програм мовлення на аудіота відеокасетах, дискетах, інших носіях інформації; 4) інше використання чужих творів, комп'ютерних програм і баз даних, об'єктів суміжних прав без дозволу осіб, які мають авторське право або суміжні права.

Суб'єкт: загальний.

Суб’єктивна сторона: прямий умисел.

Кваліфікація: 1) вчинення його повторно; 2) завдання матеріальної шкоди в особливо великому розмірі 3) вчинення його службовою особою з використанням службового становища щодо Підлеглої особи.

Стаття 178. Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків

Об'єкт: конституційне право людини на свободу віросповідання, яке у даному випадку включає свободу сповідувати будь-яку релігію, безперешкодно відправляти одноособове чи колегіальне релігійні культи і ритуальні • обряди, вести релігійну діяльність, у т.ч. з використанням релігійних споруд чи культових будинків. .(+ право власності)

Об’єктивна сторона: пошкодження або зруйнування.

Суб'єкт: загальний.

Суб’єктивна сторона: прямий умисел \ необережність

Стаття 183. Порушення права на отримання освіти

Об'єкт: конституційне право громадян на освіту, у т.ч. право на безоплатне отримання дошкільної, повної, загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах.

Об’єктивна сторона: 1) незаконна відмова у прийнятті до навчального закладу будь-якої форми власності; 2) незаконна вимога оплати за навчання у державних чи комунальних навчальних закладах.

Суб'єкт: особа, яка наділена відповідними повноваження щодо прийому на навчання та визначення його умов. До таких осіб належать: 1) члени приймальних комісій; 2) інші особи, уповноважені здійснювати прийом на навчання та визначати його умови (керівники навчальних закладів, службові особи кадрових служб).

Суб’єктивна сторона: прямий умисел

Стаття 184. Порушення права на безоплатну медичну допомогу

Об'єкт: право громадян на охорону здоров'я та Медичну допомогу, у т. ч. на безоплатну медичну допомогу у державних та комунальних закладах охорони здоров'я.

Об’єктивна сторона: 1) незаконна вимога оплати за надання медичної допомоги в державних чи комунальних закладах охорони здоров'я; 2) незаконне скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я

Суб'єкт: працівники державних чи комунальних закладів охорони здоров'я (як службові, так і неслужбові, наприклад, головний лікар, завідуючий відділенням, лікар, медсестра, реєстратор тощо), у другій формі -, службові особи, до компетенції яких належить забезпечення існування повної мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я.

Суб’єктивна сторона: прямий умисел

Стаття 185. Крадіжка

Головна ознака: ТАЄМНІСТЬ!!!

Суб'єкт: 14 років

Суб’єктивна сторона: прямий умисел

Кваліфікація: 1) повторно; 2) за попередньою змовою групою осіб; 3) у великих розмірах; 4) в особливо великих розмірах; 5) організованою групою 6) поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище; 7) що завдала значної шкоди потерпілому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]